reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Viola rzeczywiscie sa rozne te opakowania chociaz na tych niby nieantykolkowych ( czyli tych bez tego zielonego plusa) tez jest napisane anty-colic nad smoczkiem po prawej stronie( nie wiem czy zrozumialas o co mi chodzi hihi).a co do tego ze piersi nie sa antykolkowe heh no wlasnie a my tu kombinujemy jak kon pod gore z temi smoczkami :D moj mial kolki wlasnie jak na piersi byl, potem dostawal te cudowne kropelki sab simplex ktore tak wszyscy zachwalali i rzeczywiscie bylo lepiej. ja w sumie to jestem ostatnio tak zamotana odnosnie wyprawki i karmienia ze sama nie wiem czego juz chce:rofl2::zawstydzona/y:

Miśki jak lezalam po raz drugi w szpitalu z mlodm , na zoltaczke wtedy i niedozywienie jego to przywiezli mi z domu laktator bo prosilam ale butelki zapomnieli:rofl2: wiec sciagalam do pojemnikow na mocz :D:D:D i przelewalam do tych szklanych s zpitalnych z kauczukowym smoczkiem( wygladaly jak od oranzady hehe masakra) i najlepsze ze te pojemniki na mocz pasowaly do TT, tzn jeden rodzaj pasowal gwintem, inny musialam tasma przyklejac:)

nasz synus poczety zostal 10 wrzesnia, a 25 wrzesnia juz wiedzielismy ze bedziemy rodzicami:)OM 27.08

reklama
Hejka ja mam w domu mały remont maluje pokoik dla dzieci i zamierzam zaczac uczyc kamilka samego spac w pokoju ech... co to bedzie
aorki ze tak o sobie tylko ale nie mam czasu bo w pracy zwał i nawet was nie nadrobilam miłego dnia życze

Dziewczyny a mi się wydaje, że czas do terminu zleci tak szybko, że za chwilę będę rodziła;) Ja na chwilę obecną piorę, suszę , prasuje i układam ciuszki małego( lub małej bo już sama nie wiem). no i powoli zbieram się do pakowania torby.;) a poza tym mam mega ;lenia ale naprawde mega. Nocami nie moge spać, a rano jak wstane z łóżka to zaraz mogłabym sie kłaść z powrotem;)eh ide cos porobić i chyba jakies zakupki na obiad;)

A buziak pytałaś o to czy nogi takie twarde hehe ja mam juz 13 kg na plusie i cała jestem jakbym miałą pęknąć;)

A mi nie wiem co sie dzieje z noga ale jak przejde jakies 15min to zaczyna mnie bolec prawa lydka ale tak mocno ze nie moge juz dalej isc - normalnie ciagne noge za soba. Nie wiem czy to skurcz mnie lapie czy co to za cholerstwo ale boli jak nie wiem co. Nie bede sie tu brzydko wyrazac ale nikomu nie zycze..... :wściekła/y:

pisalyscie o poczeciu, ja dokladnie nie wiem kiedy ale napewno w pierwszej polowie wrzesnia w podrozy poslubnej ;-);-) tak zesmy imprezowali dwa tyg ze balam sie zeby nasz maly nie mial zespolu poalkoholowego hihi:-):-)hihi
a ja ciezka noc mialam, nigdy tyle razy do kibelka nie wstawalam co dzissiejszej nocy, cholercia nie wiem tak mi sie ulozyl ze cisnie mnie caly czas no i ta nie przechodzaca zgaga... skurczy nie mam
Wy juz pierzecie prasujecie ciuszki dla dzieci a ja nie mam nic....:szok: po swietach sie wezme... tak odkladam bo mysle ze masz kupe czasu i zebym sie nie obudzila z reka w nocniku... bo faktycznie czas leci jak glupi

dziewczyny, a ja zmienie temat....macie doswiadczenie co sie daje w prezencie na chrzciny? Kaske, czy cos dla dziecka? A jesli kase, to ile?

Dziewczyny, dzięki za wsparcie w sprawie mojego Buby. Z Wami zawsze jakoś raźniej przez wszystko przechodzić.

Co do zakupów, to też należę do grupy niespieszących się, chociaż ostatnio mnie wzięła refleksja (szczególnie po tym, jak koleżanka urodziła 2 mies. przed terminem) i zaczęłam się rozglądać za rzeczami dla Tomaszka. Na razie mam... 4 pary skarpetek i śniło mi się ostatnio, że urodził się nasz syn, a ja jedyne, w co mogłam go odziać w szpitalu, to były te skarpetki i się zastanawiałam, które wybrać :> co tam, że główka goła, pupa bez pieluchy itd. heh

Wczoraj odebrałam pierwsze allegrowe zakupy - piżamę dla matek karmiących (na ciążę też fajna) i koszulę nocną, która średnio mi się podoba, ale była tania i jestem spokojna, że jak coś, to już mam z czym się zabrać do szpitala. Aha, do tego dwie pary ciążowych majtek w rozmiarze M. Jak je wyjęłam z paczki i pokazałam mężowi, to powiedział: - O, piękne są. Jak je założysz, to ja sobie poczytam... ;) Fakt, że są ogromne! bo to takie kończące się powyżej pępka bawełniane gaciochy, czadowe naprawdę.

polaa dobrze że już lepiej się czujesz i że wiesz co ci dolega mam nadzieję że już więcej się to nie powtórzy a następnym razem do szpitala pojedziesz na rozpakowanie w dniu terminowego porodu

siula nasza Smerfetka jak się odwróci dupcią do świata to też słabiej ją wtedy czuje bo nóżki i rączki atakują głównie moją miednicę i to ona wtedy daje mi o sobie znać a wyczuwalne ruchy są wtedy bardzo delikatne

karamija życzę zdrówka dla ciebie i dla Maksia

Sunshine6
przekaż mężowi życzenia SPOKOJNEJ podróży

Mnie wczorajszy ból pleców i miednicy opuścił na rzecz napinającej się macicy, aż się trochę wystraszyłam bo brzuch miałam twardy jak beton i nie bardzo mogłam się ruszyć ale wzięłam podwójny magnez i już jest lepiej, grunt że córcia stale się wierci i czuję że u niej jest wszystko ok

Miłego popołudnia życzę

reklama
Mnie wczorajszy ból pleców i miednicy opuścił na rzecz napinającej się macicy, aż się trochę wystraszyłam bo brzuch miałam twardy jak beton i nie bardzo mogłam się ruszyć ale wzięłam podwójny magnez i już jest lepiej, grunt że córcia stale się wierci i czuję że u niej jest wszystko ok

Miłego popołudnia życzę

Ja od wczoraj też z tym walczę. Jak leżę i siedzę jest ok, alejak tylko wstane to momentalnie brzuch robi sie niemiłosiernie twardy. Nie chciałam panikować, więc po prostu starałam się leżeć. W nocy było ok i od rana powtórka. Ale od razu podwójny magnez plus no-spa i jakoś przeszło.

Do góry