reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Kamila Delwer Ja O.M. 25.08, termin wyliczony na 2.06, a wg USG 31.05. Ja cały czas przyjmuję, że jeśli dziś mija pełnych 29 tygodni to jestem w 29 tygodniu:tak:.
Co do poczęcia to 6 lub 9.09, test owulacyjny dodatni był 7.09. Wszystko sobie notowałam, bo chcieliśmy razem ze znajomymi, umówiliśmy się. Poznaliśmy się w szkole rodzenia, urodziłyśmy jednego dnia i ustaliliśmy kiedy zaczynamy się starać;-) o drugie. A że oni popełnili falstart, to mi zależało, żeby szybko ich dogonić. No i mamy dzieci z jednego dnia 3 letnie, a drugie pół roku różnicy.

reklama
A ja we wtorek i do wtorku nie zamierzam się załamywać :)

Poza tym zdaje sie ze wynik od 140 do 160 to nie cukrzyca tylko nietolerancja glukozy. Dostaniesz wskazania co do odżywiania i ewentualnie skierowanie do poradni diabetologicznej. A do poniedziałku najedz się lodów :)

Polaa - całe szczęście, że to nic poważniejszego, bo objawy miałaś naprawdę niepokojące. W życiu bym nie pomyślała, że to może być od pęcherza. Teraz dużo odpoczywaj, dbaj o siebie, żeby się nie powtórzyło;-)

no tak nasza kamila pędzi jak nie wiem kto ja to dopiero za trzy dni będę miała 100 dni
dziewczyny napiszcie mi czy wasze dzieciaczki to zawsze tak samo baraszkują bo ja od wczoraj czuje mniej i mniejsze ruchy małej no one są ale w skali od 1 do 10 to teraz jakieś 3
MIŁEGO DNIA
A BYŁAM ODEBRAĆ WYNIKI Z GLUKOZY
naczo 80
po 2 h 149
to dobrze,chyba

Ja właśnie wczoraj też pisałam, że moja mała coś mniej ruchliwa i troszkę mnie to niepokoiło. Niby ją czułam od czasu do czasu, ale nie tak jak przez ostatnie dni, ale też miałam je bardziej intensywne. Wieczorkiem jak się położyłam, to troszkę się rozruszała, ale to też nie było szaleństwo jakie nieraz odstawia.
Zastanawiam się czy to możliwe, że zaczęła mieć po prostu swoje pory, że od rana jest spokój, w ciągu dnia w sumie też, ale wieczorkiem troszkę bryka. Czuję też, że jest jakoś na dole i jakby bardziej w środku, więc może dlatego mniej ją wyczuwam.

Wybaczcie że reszty nie będę komentować ale mam załamkę. Dziecko dziś już 4ty dzień antybiotyk będzie brało a gorączka i kaszel jak były tak są. Jak tylko kończy się działanie leku przeciwgorączkowego to temperatura od razu gwałtownie w górę. Do tego mi coś się pogorszyło, podejrzewam jakieś zapalenie zatoki albo coś, mam zapchaną jedną dziurę w nosie, gluty jak dam radę coś wysmarkać to zielone są jak żaba i z krwią i cała połowa głowy mnie napieprza, nie mogę kompletnie się ruszyć, a jak ruszam to boli głowa i pół twarzy aż po zęby. Chyba mnie czeka jeszcze wyprawa do pediatry i do mojego lekarza. Mąż na weekend musi wyjechać, zostaję sama, chora z chorym dzieckiem bez samochodu i z tak dużym brzuchem, że butów już sama nie mogę zawiązać. Nie chcę się włóczyć po przychodniach bo mam wrażenie, że tam jedna wielka zaraza.

Współczuję Ci i życzę dużo dużo zdrówka dla Was!!

Ja dziś obudziłam się o 6.00 z budzikiem męża i miałam wrażenie, że już wyspana jestem. Zjadłam, położyłam się przed tv i nie wiem kiedy zasnęłam. Wstałam o 9.00 i znów głodna. Szkoda tylko, że apetyt u mnie nadal średni.

Życzę wszystkim miłego dzionka!

witam siś w ten piękny słoneczny poranek :-)
dziewczyny jakie będzecie kupować butelki i smoczki z jakiej firmy?
pola ciesze się że wszystko w porządku
carla gratulacje dla świeżo upieczonej cioci

witam siś w ten piękny słoneczny poranek :-)
dziewczyny jakie będzecie kupować butelki i smoczki z jakiej firmy?
pola ciesze się że wszystko w porządku
carla gratulacje dla świeżo upieczonej cioci

najprawdopodobniej avent ale jeszcze wyjdzie w praniu :p tzn smoczek na 100% avent ale butelki jeszcze nie jestem do końca pewna

Tommee T.

PYTANIE: Co sądzicie o odwiedzeniu przeze mnie dzidzi w szpitalu? Bo czytałam, że ciężarówki nie powinny do szpitali chadzać jak nie muszą ;)

carla - ja bym nie wytrzymała i poszła :)

A butelki Tommee - czekam na pewna aukcje - co chwile sie pojawiają z opakowania zbiorczego 150 za 8 zł i 260 za 9,90. A niedaleko mnie więc na przesyłce zaoszczędze.
Chodź podobno na szkole rodzenia u nas też się jakieś dostaje.

Tommee tippee mysle, ze sie zdecyduje na ta firme dostalam tez podgrzewacz tt i kuzynka bardzo zachwalala butelki, choc na Avent i Nuk tez nie moge nic zlego powiedziec- choc po ciuchu licze, ze nie beda mi potrzebne butelki :)

Carla ja pewnie na taki oddział poszłabym bez strachu co innego odwiedzać chorego na zwykłych oddziałach, ale to tylko moje zdanie.

reklama
Do góry