reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

carla - ja bym nie wytrzymała i poszła :)

A butelki Tommee - czekam na pewna aukcje - co chwile sie pojawiają z opakowania zbiorczego 150 za 8 zł i 260 za 9,90. A niedaleko mnie więc na przesyłce zaoszczędze.
Chodź podobno na szkole rodzenia u nas też się jakieś dostaje.

Te tanie to nie są antykolkowe i właśnie tez sie zastanawiam które kupić.

BUTELKA 150 ml Tommee Tippee ANTYKOLKOWA + CZUJNIK (2180974184) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Tommee Tippee BUTELKA 150 ML + smoczek 0%BPA 150 (2196160020) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

carla ja bym poszła,ale ja nie jestem zabobonna do chrztu też trzymałam będąc w 5 miesiącu ciąży.

reklama
karamija oj biedactwa to Was dopadło :-(. Wg mnie powinnaś iść do lekarza - skoro mąż wyjeżdża ty musisz być na chodzie. Może umów się prywatnie? Ty i mały od razu do jednego lekarza.

miki butelki kupuję aventu :tak: (mam laktator z tej firmy). Smoki na początek też avent, co by bobasowi nie zmieniać kształtu smoka.
N
carla ja bym nie poszła. Mnie denerwowali "goście" bo musiałam nauczyć obsługiwać małego, przewijać, karmić a nawet pospać kiedy chciałam a nie zajmować się odwiedzinami. Oczywiście mąż był ze mną ale on to nie gość ;-). Reszta miała zapowiedziane odwiedziny tylko w domu.

No i pewnie jutro już wyjdą do domku :tak:

Ostatnia edycja:
Viola te tanie tez sa antykolkowe...roznia sie od tych drozszych tylko tym czujnikiem ciepla. te z czujnikiem sa od niedawna i teraz je bardziej promuja, ale jak wchodzily tamte to byly reklamowane jako wlasnie najlepsze antykolkowe:) a czujnik ciepla to mi niepotrzbny bo to i tak na oko. ja mialam poprzednim razem TT na poczatku, potem tylko avent iteraz tez bedzie avent ale laktator bedzie z TT bo sprawdzony i dobrze u mnie dzialal.

Karamija zdrówka Wam- szkoda, ze nie jesteście bliżej wpadłabym z pomocą :)

Ja myślę, ze na początek taka jedna antykolkowa wystarczy- chyba, ze z gory zakladasz, ze bedziesz miala dziedzie tylko na butelce.

Tommee T.

PYTANIE: Co sądzicie o odwiedzeniu przeze mnie dzidzi w szpitalu? Bo czytałam, że ciężarówki nie powinny do szpitali chadzać jak nie muszą ;)

Ja też bym poszła :-) u swojej szwagierki byłam zaraz na drugi dzień, co prawda nie byłam w ciąży, ale nie mogłam nie pójść mimo, że na drugi dzień wychodziły.
U Siostry 1,5 miesiąca temu też byłam i nawet się nie zastanowiłam czy mogę będąc w ciąży czy nie:-D

Mi też polecano butelki i laktator z TT

carla ja cesarkę miałam w poniedziałek o 20 a w czwartek wyszliśmy już do domu :tak: A pierwszą dobę leżałam na sali pooperacyjnej a tam był zakaz odwiedzin.
Po cesarce dobrze się czułam i na 2 dzień sama zajmowałam się małym.
A widziałam jak dziewczyny na sali były fizycznie zmęczone a tu goście. Dlatego to nie dla mnie.
Ale może zapytaj szwagierkę jak się czuje? Czy potrzebuje pomocy czy można ją odwiedzić? Ja bym na teściowej zdaniu nie polegała :-p

blond a czy butelki tt pasują do laktatora avent?

co do odwiedzin to mi nie chodzi o zabobony ;-) tylko o samopoczucie rodzącej

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie, jejku widzę, że się z Wami idealnie zgrywam nastrojowo i objawowo, wczoraj miałam dziwne jazdy wieczorem, jakieś kiepskie samopoczucie, a do tego od wczoraj młody jakiś spokojny... nie to, że się w ogóle nie rusza, ale w porównaniu z tym, co ostatnio wyprawiał jest duża różnica. I obawiam się, że jak dobiję do tygodnia, w którym trzeba liczyć ruchy, to oszaleję. Nie podoba mi się ta cała koncepcja liczenia :/

karamija, zdrowiaaaaa dla Ciebie i pociechy!
polaa, wypoczywaj dużo i dobrze, że wiesz, co Ci dolega i że z maluszkiem ok
carla81, gratulacje z okazji przybycia nowego członka rodziny :):)
AVO, co z tym USG???

U mnie niestety potwierdziły się obawy - wczoraj mój szczurek nie został wybudzony z operacji, po podaniu narkozy okazało się, że ma jeszcze jakieś okropne stwardnienie na kręgosłupie, nie do wycięcia, nie było już sensu... smutno mi, ale cieszę się, że nie zdążył się nacierpieć, po prostu sobie zasnął :/

miłego dnia, dziewczynki i nie dawajcie się bólom, depresjom i innym paskudnym!

Do góry