reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

karmija biedna jesteś trzymaj się
kamila normalnie przewodniczką będziesz hi a i delwer też:-)
spadam sprzątać chyba że któraś ma ochotę i zrobi to za mnie a ja w zamian zrobie pyszną kawę lub herbatkę

reklama
Witam

Pola
dobrze,że wszystko dobrze z małym, a Ty szybko dochodź do siebie.
karamija zdrówka dla synka,nie możesz prywatnej wizyty zamówić?

siula nie chcę Cię straszyć,ale po 2h po wypiciu 75g glukozy norma jest do 140,kiedy masz wizytę u gina? Na forum cukrzycowym na kafeterii jest dziewczyna która miała wynik 143 i jest już na insulinie.

Ja wczoraj się strasznie nachodziłam,ale kupiłam 3 koszule nocne i kapcie, a popołudniu poszliśmy do mnie do pracy zanieść zwolnienie i kupiłam małemu kocyk i poduszkę klin i jeszcze wózek przyszedł także dzień pełen wrażeń,padłam jak kawka.

A ta moja koleżanka zaczęła wczoraj jeszcze plamić w szpitalu,narazie sytuacja opanowana,ale prawdopodobnie do rozwiązania zostanie w szpitalu bo to może być w każdej chwili,mała dostala sterydy na płucka, a tatuś przerażony dzwonił do mnie wieczorem czy mogłabym przyjść zobaczyć co mają i podpowiedzieć co on musi jeszcze kupić i spakować im torbę do szpitala dla małej. Także dziś muszę iść pomóc:)

Pola ciesze sie ze wszystko ok.

Ja ostatni okres miałam 3 września. Ale twierdze ze zaszłam w okolicy 25 wrzesnia :)
Jakis takie wtedy wyjazdowo imprezowy okres miałam i sie wszystko poprzesuwało. USG od samego początku zgadza sie ze mną a nie z terminem wg OM.

no tak nasza kamila pędzi jak nie wiem kto ja to dopiero za trzy dni będę miała 100 dni
dziewczyny napiszcie mi czy wasze dzieciaczki to zawsze tak samo baraszkują bo ja od wczoraj czuje mniej i mniejsze ruchy małej no one są ale w skali od 1 do 10 to teraz jakieś 3
MIŁEGO DNIA
A BYŁAM ODEBRAĆ WYNIKI Z GLUKOZY
naczo 80
po 2 h 149
to dobrze,chyba

Średnio dobrze ja po 2 h miałam 146 i mnie wysłał na powtórkę. Norma jest do 140. Jak się wynik utrzyma to mam do poradni chodzić. Dowiem sie we wtorek. A do tego czasu hulaj dusza piekła nie ma :) w sensie - LODY :)

violapop
niestety nie ma tu takiej instytucji jak wizyta domowa, strasznie mnie to dziwi i nie podoba się, albo idziesz do gabinetu albo w nocy lub weekend jest specjalny nr tel na który już zresztą dzwoniłam i g mi tam pomogli, albo jedziesz do kliniki dziecięcej w sąsiednim mieście. do tego mój pediatra, który przyjmuje 5 min od mojego domu wyjechał na urlop.

Witajcie
polaa
dobrze, że szybko zareagowaliście, teraz zdrowiej nam, odpoczywaj i oby więcej się nie powtórzyło, ja też jak lądowałam w szpitalu to o Maksiu od razu myślałam..Ja niestety nie mam tu takiej dobrej, dyspozycyjnej koleżanki więc u nas w razie emergency jest prawdziwa awaria i nie wiadomo co robić, najczęściej teściowa wsiada w auto i pędzi 500 km na ratunek

Wybaczcie że reszty nie będę komentować ale mam załamkę. Dziecko dziś już 4ty dzień antybiotyk będzie brało a gorączka i kaszel jak były tak są. Jak tylko kończy się działanie leku przeciwgorączkowego to temperatura od razu gwałtownie w górę. Do tego mi coś się pogorszyło, podejrzewam jakieś zapalenie zatoki albo coś, mam zapchaną jedną dziurę w nosie, gluty jak dam radę coś wysmarkać to zielone są jak żaba i z krwią i cała połowa głowy mnie napieprza, nie mogę kompletnie się ruszyć, a jak ruszam to boli głowa i pół twarzy aż po zęby. Chyba mnie czeka jeszcze wyprawa do pediatry i do mojego lekarza. Mąż na weekend musi wyjechać, zostaję sama, chora z chorym dzieckiem bez samochodu i z tak dużym brzuchem, że butów już sama nie mogę zawiązać. Nie chcę się włóczyć po przychodniach bo mam wrażenie, że tam jedna wielka zaraza.

Biedactwo :( dużo zdrówka dla Was!!!
swoją drogą to brak wizyt domowych mnie straszliwie dziwi :baffled:

A ta moja koleżanka zaczęła wczoraj jeszcze plamić w szpitalu,narazie sytuacja opanowana,ale prawdopodobnie do rozwiązania zostanie w szpitalu bo to może być w każdej chwili,mała dostala sterydy na płucka, a tatuś przerażony dzwonił do mnie wieczorem czy mogłabym przyjść zobaczyć co mają i podpowiedzieć co on musi jeszcze kupić i spakować im torbę do szpitala dla małej. Także dziś muszę iść pomóc:)
ojej, nieciekawie. a w którym jest tyg?

Biedactwo :( dużo zdrówka dla Was!!!
swoją drogą to brak wizyt domowych mnie straszliwie dziwi :baffled:

ojej, nieciekawie. a w którym jest tyg?

Termin ma na 15 maja ,jak się nie mylę to chyba w 32tygodniu. Najlepsze jest to,że w piątek była u gina i było wszystko ok szyjka ok z dzidzią ok ,a tu nagle taka akcja:( Oby jak najdłużej wytrzymali.

karamija dziwne,że nie ma wizyt domowych.... Czyli jak coś się dzieje to tylko prywatnie... echhh nasza służba zdrowia.

reklama
Do góry