reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Lui, Klusia ja mysle ze z tym cellulitem tak zle nie bedzie:) tez cala tak wygladam od pasa w dol ale ak urodzimy to bedzie cieplo, bedziemy chodzic po kilka godzin dziennie na sacerki i od razu to wszystko pojdzie w cholere, i kg i cellulit. ja to normalnie mam dobrze z ceelulitem bo jak mi wyjdzie to obojetnie czym bym sie nie zaczela smarowac ale 2 razy dziennie to mi znika i to dosc szybko:)tyle ze w ciazy to kompletnie nie dziala u mnie, ciagle jest no ale jestem dobrej mysli. jeszcze zdziwimy wszystkich, ladnie wrocimy do siebie po porodach, poustawiamy suwaczki z waga i bedziemy sie z tego smiac:)

Do do wagi z USG to nie ma co sie tak do konca sugerowac, mlody przed samym porodem niby wazyl 3200 g i mial 52 cm a urodzil si 4000 g i 60 cm. niby jest blad +/- 500 g, a u mnie to jeszcze wiecej wyszlo wystarczy ze glowka wieksza i od razu wynik w gore.

OSOBA,KTÓRA ZABRAŁA MOJE CIŚNIENIE JEST PROSZONA O JEGO NATYCHMIASTOWY ZWROT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

gratuluję udanych wizyt;)

Mówicie o spaniu-niespaniu,puchnięciu i takich innych miłych rzeczach...ja muszę spać na lewym boku,bo jak tylko się odwrócę na prawy to mały terrorysta mnie kopie;na plecach z kolei mogę leżeć jak tatuś go głaszcze i z nim rozmawia;no i od jakiegoś tygodnia mam spuchnięte kostki wieczorem i MEGA zgagę.
Sicil Jaś też uwielbia siedzieć na moim pęcherzu albo po nim kopać!!!Masakra jakaś!
Miłego popołudnia;)

Teściowa siedzi przed porodówką bo przy rodzącej może być tylko jedna osoba...rozwarcie na 5 cm!
(ale ona się namęczy...termin na 08.03...pojechała w niedziele...ktg i do domu...pojechała w poniedziałek...ktg i brak miejsc...poryczała się i zadzwoniła do lekarza prowadzącego to położyli ją na korytarzu...wtorek jakiś balonik zamontowali na szyjce macicy...dziś oxytocyna i 3 cm...teraz 5)

możliwe jeszcze, że zanim zrobią cc, to przebiją pęcherz...moja Sis tak miała i po 2 godzinach urodziła.
Kurde...od razu myśli jak to się u mnie potoczy...

carla ja tez mialam bardzo podobnie z mala, bo choc termin mialam na 4 marca to do szpitala po wielkich staraniac trafilam dopiero 9, musialam odczekac swoje i 11 o 9 rano podali mi okscytocyne....nie zadzialala do 15 ja lerzalam spalam i sie wkurzalam a oni sie smieli ze to pierwszy przypadek gdzie rodzaca spi. Rozwarcie mialam wlasnie na 4 cm i stop.....w koncu polozna na prozbe moja i meza przebila wody plodowe (za nic w swiecie powiedzialam ze nie wroce na patologie) i sie zaczelo, byla 16. Mialam skuecze co chwila az poprosilam znieczulenie. Bole odeszly ale i akcja poroddowa stanela w miejscu. Wtedy polozna powiedziala ze jesli chce urodzic do 21 a nie czekac i stekac do rana musze rodzic bez znieczulenia. Spojrzalam na zegarek 17,30 wiec mowie ok jak do 21 to dam rade. Mala wyskoczyla o 20:30 a polozna mowila ze sie wyrobilysmy :)
ponoc z okscytocyna to tak jest ze porod jest o wiele bardziej bolesny i dlugi, chociaz moj z perspektywy czasu dlugi nie byl bo tak naprawde od 16 do 21 razem z zszywaniem, ale bolalo jak cholera.....ale tragedii nie ma skoro zdecydowalam sie to przezyc jeszcze raz. Kiedy polozyli mi corke na brzuchu i powiedzieli ze jest zdrowiutka zapomnialam o calym bolu....a widok meza przecinajacego pepowine i stojacego dumny jak paw ze dal rade .....bezcenne

Pieknie napisane :-D az dreszcze mnie przeszly i usmiech na twarzy. Nie ma to jak widok i swiadomosc,ze Twoje malenstwo jest zdrowe i narescie z Toba :tak:

Jezu aż mi się mój poród przypomniał, u mnie niestety oksytocyna tylko zwiększyła ból a rozwarcie i tak nie postępowało więc po 30 godzinach od odejścia wód urodził się mój syneczek przez cc. To było straszne 30 godzina ale kurczę będę próbować teraz znowu rodzić naturalnie, może tym razem lepiej pójdzie. Tu w Niemczech w szkole rodzenia położna powiedziała (taka z 30 letnim doświadczeniem), że najlepsze na rozwarcie są wanna z ciepłą wodą, czopek (nie do końca wiem jaki) i wypić szampana. Ja już się ucieszyłam, że na legalu się lekko przy porodzie nawalę ale powiedziała, że kieliszek wystarczy. Chociaż po takiej długiej abstynencji i w mocno ciepłej wodzie to i po tym kieliszku może się nieźle zakręcić :)

Muńka u mnie pomimo przebicia pęcherza płodowego nic nie poszło :)

Wiadomo, każdy poród inny :)

Moja mała dziś za bardzo spokojna, aż zaczyna mnie to niepokoić. Zawsze jak się położyłam to ją wyraźnie czułam a teraz gdzieś tam coś poczuję i wsio...Mam nadzieję, że to chwilowe, ale jak potrwa do wieczora, to zacznę panikować...

reklama
karamija ja też słyszałam o tym szampanie od położnej:-)ale ja na 90% będę miała znowu cc i w sumie to się cieszę,bo jakbym miała rodzić tak długo jak moja siostra(3 dzieci,każde średnio 27 h)to ja dziękuję.

Poszłam do warzywniaka po ziemniaki.Wróciłam z kilogramem jabłek i koszykiem kiwi.Czy jak zrobię puree jabłkowi i sałatkę z kiwi do bitek wołowych to chłopaki się zorientują,że coś nie gra?????

Do góry