reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

ja wlasnie po wizycie u urologa, niec nie wykazalo usg nerek wiec ucisk musze miec od kregoslupa i stad ten bol, ja tak czulam od poczatku ze to nie nerki bo za wysoko mnie boli ale coz biedniejsza o 150zl jestem ale i sumienie mam czyste;-);-)
co do puchniecia to i mi sie wydaje ze jakos tak mi dziwnie dretwieja palce u rak ale problemu ze zdjeciem obraczki jeszcze nie mam, ale za to mam ewidentnie odcisniete skarpetki tez! wlasnie to zauwazylam jak piszecie o tym...
jezeli chodzi o spanie to u mnie jest coraz gorzej, tez nie moge sobie miejsca znalezc a jak juz sie uloze i czuje ze odplywam to kibelek mnie wola albo zgaga zaczyna dzialac... wiec coz kochane takie uroki ciazy, teraz to tylko gorzej bedzie ale pocieszajace jest to ze juz blizej niz dalej:-)

reklama
Hejka dawno mnie nie było jakoś nie miałam weny do pisania a teraz tak w skrócie co u mnie
Byłam dzisiaj na wizycie i gin powiedział mi że dobrze będzie jak wytrzymam jeszcze....... pięć tygodni do tego bezpiecznego momentu w którym dzieciaczki mogą się urodzić a później będziemy walczyć o każdy następny tydzień żeby wytrzymać jak najdłużej do porodu mam się oszczędzać i koniec z zakupami mam zakaz jeszcze na dodatek wzieło mnie jakieś choróbsko i ide do łóżka miłego wieczorku wam życze do juterka
biggrin.gif

Sorki że tylko o mnie ale nie mam siły na siedzenie przy kompie

Nasze kochane blizniakowe mamusie trzymajcie się...........jak najdłużej nie chce widzieć złych wieści ze szpitala...............jak już ale pozytywne radosne a wątek szpitalny już jest Kamila założony razem z dłuższymi nieobecnościami 14 lutego chyba....:blink:

jezeli chodzi o spanie to u mnie jest coraz gorzej, tez nie moge sobie miejsca znalezc a jak juz sie uloze i czuje ze odplywam to kibelek mnie wola albo zgaga zaczyna dzialac... wiec coz kochane takie uroki ciazy, teraz to tylko gorzej bedzie ale pocieszajace jest to ze juz blizej niz dalej:-)
Witaj w klubie próbujących zasnąć kiedy kibelek woła i ja tam szybko a tu nic.........tylko młody pęcherz naciska.....a Ja cały dom stawiam na nogach...co się stało co tak szybko idziesz....i tak dalej....Zgagi jak na razie nie mam jedynie drętwienia w stopie co jakiś czas i jak zmiana pogody to w łydce....
Na zamknięty wstawiłam zdjęcie z dzis mojego małego mieszkanca domek ....też smaruje się na rozstępy różnymi specyfikami i pamiętam jak pisałam że chciałabym jak moja siostra ciąże pierwsza przejsc bez nich i jak na razie odpukać nic sie nie pojawiło jedynie w przyszłym tygodniu kolejny biustonosz ....uroki ciązy
O to co używam http://apregnantpause.net/2009/05/04/review-palmers-cocoa-butter-formula/ bo nic innego tu nie znalazłam w tym pięknym kraju podobno jest dostępny w Anglii i na ALLEGRO.

No i Matylda chyba od rana świętuje imieniny ;D Bo wierci się i kręci...a dziś Matyldy i Leona ;D Ja spokojniejsza...dziękuję Wam za wczorajsze wsparcie :*

witam i ja,dziś to chyba ciśnienie niskie i czuje że znów będę się męczyć ,mała dokazuje już od rana wierci się i już nie wiem czy źle siedzę czy ona ma dobry humorek i baraszkuje ze szczęścia
MIŁEGO DNIA

Witam babeczki!!
Dziekuje Wam za odpowiedzi - juz mi razniej, ze to jednak wszystkie puchniemy i nie mozemy spac, nie tylko ja ;//

Przeczytałam sobie wszystko doładnie lecz z moją pamiecia apamietałam tylko ze

blizniakowym mamom
zycze jak najdłuzej dziewczynki zaciskajcie nózki i nie dajcie sie!!!!!

klusia - a co tam chcesz podpytac odnosnie tego przedszkola???

gratuluje udanych wizyt!!!
Nasze dzieciaczki sa juz coraz wieksze, i wierzcie mi juz sa słodkie:tak::-D A po długosci to ja nie wiem jak one sie mieszcza w brzuchu - moje blizniaki tyle miały jak sie urodziły to chudzinki to sa, ale długaski hehe

Samotne matki maja podobniez łatwiej dostac miejsce w przedszkolu dla dziecka.. ;)

A my w tym roku składamy wnioski o zerówke - w szkole podstawowej ;))
Niby do konca byłam pewna ze juz w szkole a teraz jak pani spytała czy serowka jeszcze u nich to zaczełam miec wątpliwosci ;///

reklama
a ja juz wiem ze zaczełam 3trymestr... :baffled:
coraz gorzej sie spi
coraz wiecej tyje i nie wiem czy nie puchne po mału - tez macie odciski od skarpet???
jak kucam to czuje dziwne uczucie spuchnietych nawet ud:szok:
coraz gorsza kondycja i oddech
zgaga meczy mnie ktorys wieczor ;///

:blink:

kłade sie papa

ja tez już mam powoli takie dolegliwości jak się kłade to zaraz mam zgage ciężko mi się chodzi wstaję siku co chwile a jak się podnoszę z łóżka to słysze jak mi w biodrach kości chrupią o bólu nie wspomne ech.. a gdzie tam jeszcze do 9
Moja Droga, miewam czasami tez takie momenty, jak mi na wyjeździe nie chciał za bardzo fotek zrobić na pamiątkę. A specjalnie strój walentynkowy kupiłam. Przykro mi sie zrobiło, zepsuł mi nastrój. Ja chciałam mieć tylko pamiątkę dla siebie, a on mógł się postarać..Ale to proste stworzenia, nic nie poradzimy:blink:

W moim przypadku jest na odwrót. Kuba był spokojniejszy o wiele. Czułam go pamiętam zawsze o 16ej, a tak to od czasu do czasu. Teraz jest typowym wariatem, on nawet jak stoi to musi podskakiwać, tupać,ludzie ciągle się za nim oglądają. Wczoraj nawet starsza Pani zwróciła mi uwagę, bym wolniej szła, bo on nie nadąża. Więc ja do niej mówię: To ja za nim biegnę, ja nie nadążam...Przyjrzała się i przyznała mi rację:-). Mój syn w swoim życiu zgubił nam się już 2 razy, mówię Wam, bywa bardzo ciężko.
No ale: Mała księżniczka właśnie w brzuchu jest mega szalona, nie daje spokoju prawie. A co będzie poza brzuchem, to zobaczymy...:confused:

Dziewczyny, ja od dziś powinnam zająć się przedszkolem dla Kuby. Czy sa tu matki, które wybierają przedszkole? Ten system jest posr**y! Normalnie procedury jakby ubiegał się o miejsce na Uniwerku bynajmniej. Normalnie czytam to i jestem w szoku.
Oczywiście nie zajęłam sie tym wcześniej. I dziś postanowiłam,ze odkładam wyprawkowe tematy na chwilę i zajmuję się tym co teraz ważniejsze.

Miłej nocki !

ja wybieram przedszkole tyle że ja juz zlozylam podanie bo u nas liczy sie kolejnosc a miejsc malutkoo

Do góry