reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

reklama
Położę się i policzę...jak odpuka mi z 10 razy to uffff...jak nie to...:(

pamietaj ze musisz lezec godzine :) przez godzine zeby bylo ich 10 albo wiecej :p a jak nie chce sie obudzic to weś ją tam pougniataj ręką troszkę, przekrec sie na jeden i na drugi bok na chwile - na Milana działa - szybko sie budzi i zaczyna szalenstwa.

Jestemmmmm
Juz po wizycie, napisze w skrocie- maly nadrobil swoje wagowe zaleglosci i ma 900g :)
Jest faktycznie mniej wod, ale on poki co nie wzial tego jako faktor zagrazajacy.
Mowi, ze raczej to przejsciowe, bowiem nie ma zadnych bezposrednich motywow by ten brak wod istnial (macica dobrze zbudowana, malego nerki i narzady dzialaja perfekcyjnie, lozysko wydolne, szyjka i inne rzeczy ktorych juz nie pamietam tez) wiec mam tylko pic i spac na lewym boku by poprawic przeplywy :)
Nastepna wizyta za 3tyg by skontrolowac :)
Ok to tyle u nas- mimo wszystko spokojniejsza juz jestem :)

No to ja po wizycie wszystko ok Antoś potwierdzony 100% ułożony główkowo,szyjka ok,przepływy też dobrze i waży 1500 gram:szok:
Następna wizyta za 3 tyg.

carla 10 ruchów musi być na godzinę aktywności a nie dziennie;)

Mi własnie dziś lekarz powiedział,że jak tych 10 ruchów na godzinę nie będzie to od razu do szpitala mam jechać.

sicilpol gratuluję:)

Dziewczyny super wiadomości!!:-)

Super wieści ;D

Violapop gratulacje :) Wiem, że na godzinę...ale na forum pytałam pani ginekolog i mówiła, że bywają leniwsze dni...więc jeśli ruchy są min 10 dziennie to nie trzeba siać paniki...tak zrobiłam...ale martwię się...bo mała była bardziej aktywna...

Moja miała dwa dni bardzo aktywne a wczoraj i dziś jest spokojniejsza, ale czuję ją, że się porusza. Ja to bym nie przesadzała z tymi 10-cioma razami, bo aktywność dziecka bardzo się zmienia i myślę, że najważniejsze jest je po prostu czuć co jakiś czas. Zapytam się za tydzień mojej ginki jak to jest. Ja spanikuje dopiero wtedy jak cały dzień nie będę dzidzi czuła. Na pewno pod koniec ciąży trzeba być bardziej wyczulonym.

KamilaLublin o to widzę że twój pilot to chyba zagubiony brat mojego bo odstawia takie same historie
Nasze dziecię tez daje mi znak o tym jak jest długie ;-) czasem czuję mała w pachwinie i pod żebrami jednocześnie, chyba się przeciąga :-D

sicilpol kamień z serca :-)

violapop gratuluje udanego podglądania :tak:

KamilaLublin o to widzę że twój pilot to chyba zagubiony brat mojego bo odstawia takie same historie
Nasze dziecię tez daje mi znak o tym jak jest długie ;-) czasem czuję mała w pachwinie i pod żebrami jednocześnie, chyba się przeciąga :-D

sicilpol kamień z serca :-)

z tym pilotem to wcale nie jest śmieszna bo go nie znalazłam :baffled: niewiem jak to mozliwe siedzialam na wersalce zmienialam kanal jadlam chrupki nagle chce znowu przełączyc a tu pilota nie ma!!!:szok: no wyparowal szukalam wszedzie juz.

Odpukała z 6 razy...czuję, że się tam kręci...wypina się raz tu a raz tam...to chyba pupka i plecki a kopie do środka...takie mam przeczucie...

reklama
od 27 tygodnia liczy się ruchy.

A pilota szukałam wszędzie, na łóżku , pod łóżkiem, za łóżkiem, obok lóżka, nawet pod dywanem :confused: i pod komputerem i w barku i szafkach , w lodówce i łazience :confused:też ... wiktor usną więc mi go nie podwędził, a nawet szukałam pod śpiącym w innym pokoju dzieckiem haha...

Do góry