reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witaj Agulex:-)

mlodak - a jak tam Twój kręgosłup? chodzisz już na jakąś rehabilitację??

Jedząc obiad naszły mnie porodowe myśli i zastanowiłam się ile z nas urodzi w tym samym terminie...:-D:-D

Na razie nie chodzę bo i nie mam bólów pleców (mam nadzieję że nie wywołam ich tym postem). Skierowanie lerzy u rehabilitanta i gdyby cokolwiek się dziać zaczęło to mam się u niego zjawić i zacznę masaże plus ćwiczenia.

reklama
Widzę, ze nie tylko ja mam takie problemy:baffled: Dokładnie to co u ciebie. Masz duze upławy? Bo ja mam baardzo duże, nie nadążam z wkładkami i wydaje mi się, że po prostu się tam odparzyłam??. Sama nie wiem, bo sudokrem nie pomaga :crazy: Jakiś miesiąc temu brałam czopki na grzybka, więc to raczej mam już za sobą. Mam bardzo wrażliwą całą dolną okolicę, swędzi, piecze, mokro:angry: Golę się tam dokładnie, żeby nie było środowiska dla grzybków, stosuję tylko białego Jelenia. Używałam płynu do higieny intymnej dla kobiet w ciąży, na odbudowanie dobrego ph...nic nie pomaga, a lekarz nic sobie z tego nie robi....ciąża i jej uroki:wściekła/y:

Ehhh... co do upławów, to niestety są spore...;( Ostatnio jak byłam na wizycie to dostałam provag na upławy... ale wtedy mnie tam nic nie bolało... a teraz i jeszcze to doszło:(

A jeśli chodzi o wagę to narazie się tym nie przejmuje... póki co walczę z innymi dolegliwościami...!
Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty:) buziaki:*

Assia myślami jestem cały czas z Wami:*

Na razie nie chodzę bo i nie mam bólów pleców (mam nadzieję że nie wywołam ich tym postem). Skierowanie lerzy u rehabilitanta i gdyby cokolwiek się dziać zaczęło to mam się u niego zjawić i zacznę masaże plus ćwiczenia.

To dobrze, że masz taką możliwość. Oby nie była potrzebna wizyta:-)

cześć i czołem

Mój pisklaczek chyba zaczyna sie układać w środku. Dzis od rana strasznie sie to małe kokosiło i wierciło i chyba już inaczej tam leży, bo kształt brzucha jest inny i w innym miejscu odchodzi kopanko.
Mam tylko nadzieję, ze dupka jest u góry, a nie na dole.
Jutro mam wizytę, to zobaczymy co lekarka powie.

Może mnie jutro nie być, albo będę dopiero późnym wieczorem. Rano wizyta u lekarza, a zaraz po niej mamy wycieczkę na lotnisko, bo starsza córcia juz niestety wraca do Polandii.

ja rowniez czekam na informacje od Asii!!! odezwij sie!

Co do znakow zodiadku ja strzelec, a maz skorpion- najgorszy jak dla mnie znak zodiaku... nigdy ze skropionami sie nie dogadaywalam;pp

Buuuziak jutro zaczynamy III trymestr:)

ja tam zaczęłam juz tydzien temu hehe podobniez ;)))
to Ty chyba tez ;)

Kochane Dziekuje Wam Wszystkiiim bardzo za kciuki.
niestety dzisiaj nie mam ani dla Was,ani tym bardziej dla siebie za dobrych wiesci.:-(
usg zrobione,a My wyslani od razu na patologie :-(
nie bede ukrywac ze jestem zalamana..

dzieciaczki z waga jako tako ida do przodu. Wiekszy wazy aktualnie 1128, mniejszy 745g.
wody ok,ale przepływy niestety juz nie :-(
do rozwiazania ciazy mamy zostac w szpitalu.. 2 razy dziennie ktg,2 razy w tygodniu usg.

a co najsmieszniejsze powiedzieli ze rozwiazanie to raczej kwestia tygodnia, byc moze dwóch .. no prawdopodobnie dluzej niz trzy nie pociagniemy..:-(
mozemy liczyc jedynie na jakis cud..

nie chce i nie moge w to uwierzyc :-( nie dosc ze zostawiam jedno dziecko w domku nie wiadomo na jak dlugi czas, to musze sie martwic jeszcze o te dwie kruszynki :-( , i byc w wielkiej niewiadomej do samego konca..

a tak pieknie sie dzisiaj nam dzien zapowiadal..
ehh szkoda gadac:-(

edit:
i przepraszam ze dopiero sie odzywam.Nie zapomnialam o Was. poprostu tyle sie dzis dzialo.. eh
Maz przed chwilka uciekl do domku,na dzisiaj tez koniec badan takze weszlam od razu jak tylko moglam :tak:

Asiia- taki nasz los niestety ;// musimy sie czasem troszeczke poswiecic, ale wierze w to ze Twoj stzarszy synek bedzie dzielny i bedaCie czesto odwiedzac!!!!! Co do maluszkow, to pisałm Ci juz ze takie szkraby maja duza wole walki i beda walczyły!!! Tylko musisz m ac pozytywny przykład!!! Zycze Ci bys spokojnie teraz myslała o Was i niczym sie nie martw!!! Masz przy sobie lekarzy ktorzy sa świadomi tego ze maja Was pod swoja opieka i zrobia wszystko by Wam pomoc!!!!!!!

Dawaj znac na bierzaco!!!!!!!

sicil - nie martw sie na zapas bo wszystko jest ok!!!

Chwile mnie nie bylo, a tu tyle wiesci.

Asiula trzymam kciuki za Ciebie i maluszki. Musi byc dobrze, lobuziaki Ci stracha napedzily, ale teraz pod okiem lekarzy juz sie beda wzorowo sprawowac.

Nanulika gratuluje przyrastajacej betki - jakies rekordy bije bo taka wysoka!

Sicil nie denerwuj sie, bedzie ok. Moze Twoj Julek stwierdzil, ze za malo masz wrazen i troszke Cie chcial rozruszac ;-) Daj szybko znac co gin powiedzial.

Dreddka ciesze sie razem z Toba :tak: Nastepny maly skorpionek, umowilyscie sie z Nanulika ? ;)

Klusia - dzieki, maz sie uspokoil :-p Chociaz czasem sie zastanawiam czy on mysli o tym co mowi :no: Generalnie nie narzeka na moj wyglad, twierdzi, ze malo przytylam i jest bardzo dumny kiedy inni mowia, ze nie jestem duza jak na siodmy miesiac ( nie wiem skad te opinie bo juz mam 105 w biodrach :baffled: ), ale czasem cos walnie np. wczoraj ogladajac zdjecia: "Ale bylas szczupla!". Mnie sie wtedy robi przykro, bo zawsze mialam problemy z zaakceptowaniem swojej wagi i teraz tez troche tak jest. Mysle, ze to tkwi w psychice i nawet jakbym wazyla 50 kg to znalazlabym cos co mi sie nie podoba... Tak czy inaczej bedac w ciazy potrzebuje stuprocentowej akceptacji i dowodow na to, ze jestem piekna i seksi, a nie zawsze je otrzymuje... Ahh te wymagania.

Katrina, Kamila moj okruszek tez pozycje zmienil... Nie wiem na jaka, ale mam wrazenie, ze mi wszystko w srodku przemeblowal. Watrobe mam pewnie gdzies w okolicach kosci ogonowej :baffled: Ale dobrze, niech bryka. Od rana troche mi stracha napedzil, bo w nocy byl spokojny, do teraz tez sie nie ruszal. Jadlam czekolade, puszczalam muzyke, a on nic. Dopiero jak sie juz na serio zdenerwowalam to zaczal fikolki wywijac. Ufff.

Cześć dziewczyny, nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie. Byłam tu z wami na początku, ale sie nie udało. Teraz mam dobre wieści - znów jestem w ciazy !!!! :) trochę sie martwię bo na początku gdy nie wiedziałam miałam grupę i brałam rożne leki, ale musi być dobrze! Data 15 listopada, prawie na moje urodziny !

super wiesci!!!!!
oby wiecej tu takich u nas ;)))

No i masz babo placek...od kilku dni Matylda była na tyle bierna by mnie nastraszyć...nie panikowałam jednak bo z 10 ruchów dziennie było...i chyba wiem czym to było/jest spowodowane...najwyraźniej (mój domysł) zmieniła pozycję bo dziś kopanie czuję w KROKU!

reklama
No i masz babo placek...od kilku dni Matylda była na tyle bierna by mnie nastraszyć...nie panikowałam jednak bo z 10 ruchów dziennie było...i chyba wiem czym to było/jest spowodowane...najwyraźniej (mój domysł) zmieniła pozycję bo dziś kopanie czuję w KROKU!

hehehehe :) ja czasem jednocześnie w tej samej chwili czuję w kroku i w okolicach żeber - mój Milan chyba lubi się przeciągać heheh

kurde mam skleroze!!!! 5 minut temu znieniałam kanał w tv i nie wiem gdzie polozylam pilota !!!! kurde a chce zmienić kanał ale sie wkurzam ! yh gdziesz on sie podział ?!?!?! moze zjadłam ?!?! bo jestem w trakcie opierniczania chrupek kukurydzianych dziecka:D

Do góry