reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Witam się popołudniowo u mnie też słoneczko świeci już po zakuokach i spacerku i zaczynam sprzątanie w domku mąz pojechał do pracy a ja znowu sam
a wysokie masz??? A białko w moczu sprawdzałas???
Białka w moczu nie mam a ciśnienie to czasami nawet około 150/100 róznie to bywa a powiedz mi czym objawia się ta gestoza i jak można ją sprawdzić czy jest

Krecha dzis niewiele pociemniala ale @ nadal niet wiec chyba ok,nawet jesli bladziok z n.iej okrutny! Juz po hostelowym sniadanku,parki w rohlikach,dzemy i inne zaliczone:) zaraz lecimy w miasto,najpieerw jakies latte trzeba dorwac bo hostelowa kawa jakas licha.... fajkow nie pale,wczoraj pilam piwo bezalkoholowe wymieszane ze spritem i woda min:) oby szlo jak trzeba,tak bardzo sie boje! Buziaki!!

Trzymam kciuki

Przeczytalam to i :szok::-:)-(
"Pokój z widokiem na góry. Urokliwe spacery i zwiedzanie zabytków. Brzmi jak dobry urlop. Tak odpoczywają rodzice tragicznie zmarłej Madzi z Sosnowca. Bartłomiej i Katarzyna Waśniewscy nie wyglądają na smutnych, bardziej przypominają zakochaną parę. Tuląc się do siebie, spacerują trzymając się za ręce po uzdrowiskowej miejscowości Jedlina Zdrój na Dolnym Śląsku. "

Agundpestka- nie czytaj tego. Media nas karmia często mocno wykrzywioną prawdą, półprawdą. Nie wiemy jaka jest prawda,a ze w górach- no cóż w Sosnowcu nie mogli zostać. Przytulają się- starcili dziecko, ale siebie kochają....
ja w innym wywiadzie przeczytalam jak jakas babka mowi,ze ta mtak to duzo brzydsza niz tv, że do tv się wyfiołkowała, bo na zywo opuchnięta- a ja sobie myślę,ze opuchnięta od płaczu ciągłego:(
Gestoza ma 3 główne objawy:nadciśnienie, opuchlizna i białko w moczu. Raczej musza być 3 czynniki naraz żeby mowić o gestozie.

miki - trzy głowne objawy to

nadcisnienie
obrzeki
białkomocz

z tym, ze objawy nie musza wystepowac wszystkie naraz! A co Twoj lakarz mowi na to wszystko????
u mnie cisnienie było podobne do Twojego i puchłam cała - np twarz, rece, nogi. Napoczatku to schodziło, za kilka dni od nowa a potem jak zaczełam puchnac tak jakbym zatrzymywała kazda wypita wode, dramat.
Dopegyt brałam 3razy dziennie i tez czasem nic nie dawał.

Pilnuj tego bo to okropna choroba!!!

Nio i u mnie tez sie wypogodzilo a wcale sie sie zapowiadalo :-) wlasnie wrocilam z basenu i czuje sie jak nowo narodzona oj duza ulga dla moich pleckow :tak: A teraz zrobilam sobie kawusie - Inke od innej mnie odzuca :dry: i mufinke czekoladowa mniami...

Mam jeszcze energie wiec zaraz zabiore sie za sprzatanie mieszkania i obiadek a pozniej zakuwanie do wtorkowego egazaminu :tak:

Milego dzionka laseczki ;-)

To zakuwaj (nie bede sie chwalic jak przeczytałam ;)))

A ja własnie wróciłam z ogrodka:tak:
Cuuudnie jest, dzieci sie bawia, pies gania, P grabi trawe - uwieeeelbiam to !!!
Szkoda tylko, ze przetrzesło mnie ale to z choroby, wiec juz wrociałam pod kocyk i pije goracy zurek;-)
Mam nadzieje ze juz niedługo... oj mam nadzieje!!

sicil - a u Was ile macie stopni?

Jak to dobrze po ciężkim dniu usiąść na dupie i włączyć bb:-)
Na dworze pięknie lecz strasznie wieje - prawie urwało mi głowę !
Lecz na słoneczku stojąc czekałam 20 minut na autobus w miejscu gdzie nie wiało - myślałam że się rozpłynę:-)

Dzień dobry życzę miłego dnia i miłego weekendu. :-)

nanulika bardzo się cieszę, że krecha nadal jest. Gratuluję wytrwałości i cierpliwości - jak widać popłaca bo wreszcie i Wam się udało. Tym razem wszystko pójdzie bez problemów, zobaczysz ! Oszczędzaj się bardzo nie martw i nei stresuj. Dużo odpoczywaj bądź szczęśliwa ! Strasznie sie cieszę.
Bawcie się dobrze lecz oszczędnie ! Pamiętaj, że jesteśmy z Tobą i mocno Ci kibicujemy. Fasolko przyklej się tam i nie puszczaj przez kolejne 8 miesięcy !

Ostatnia edycja:
To zakuwaj (nie bede sie chwalic jak przeczytałam ;)))

A ja własnie wróciłam z ogrodka:tak:
Cuuudnie jest, dzieci sie bawia, pies gania, P grabi trawe - uwieeeelbiam to !!!
Szkoda tylko, ze przetrzesło mnie ale to z choroby, wiec juz wrociałam pod kocyk i pije goracy zurek;-)
Mam nadzieje ze juz niedługo... oj mam nadzieje!!

sicil - a u Was ile macie stopni?

hehe w sumie tez bym tak przeczytala :-p
uwielbiam jak sloneczko swieci az chce sie zyc i mordka sie smieje bez powodu :-)

Ale nie zmienia to faktu ze mam agresje na mojego :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: nawet jak na niego patrze to szlak mnie bierze, ehhhh te hormony:angry:

reklama
Sicil - a za mną chodziło od wczoraj Chili Con Carne (chyba tak się to pisze), pojadłam, sowicie zapiłam ogień i jestem happy.

Do góry