reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

hahahha Muńka widzę, że o tym samym myślimy. Jak tylko ginka powiedziała mi na 1 wizycie przewidywaną datę porodu to od razu wpadłam w panikę bo już widziałam siebie jak rodzę a samochodzie w drodze do szpitala stojąc w korku na trasie katowickiej:-D:-D:-D

No trochę się uspokoiłam jak powiedziano mi, że jednak będzie u mnie cesarka bo wtedy to wcześniej pojadę do szpitala, więc mecze jeszcze się nie zaczną.

noo...mnie też uspokoiłoby to, gdybym mogła wcześniej się tam zjawić. Ja teoretycznie mam wskazania do cesarki jakbym chciała, ale ja bardzo chciałabym naturalnie. Tak czy tak jeszcze muszę się przejechać do mojego ortopedy, żeby sam się wypowiedział na ten temat. Ale nie zmienia to faktu, że panikuje na samą myśl o Euro i korkach :-D jeszcze chwila i przerodzi się to w koszmary senne!!bbrr...

Też mówię papa! dobrej nocki

reklama
No i musze Was kochane rozczarować moj synek polozyl na twarz obie stopy i lapki... i tAK PRZEZ godzine az sama spasowalam bo juz mnie od usg brzuch bolal od tej glowicy.... nie zobaczylam zupelnie nic:((( bo jak juz laskawie zdjal konczyny to przylepil twarz do lozyska:(
wiem ze parametry ok i ze wazy 820 g ;)
mam maly niedosyt .... spodziewalam sie ze zobacze mojego Niusiola:(

nie był dzis moment na usg i tyle:-p
Niusiol - co to za imie??? ;-):tak:

Witajcie ja dziś tylko na chwilkę

Receptę miałam wystawioną taką jak zawsze i myślałam że po nowym roku tak jak wam wczoraj pisałam zapłacę 100% a tu miła niespodzianka mnie dzisiaj spotkała w aptece mianowicie za Clexane za 30szt zapłaciłam 52zł :-). Jest to ciut więcej niż w 2011. Bardzo się z tego cieszę.
Zmykam do łóżeczka bo dziś kręgosłup mnie boli - wystarczyło poszwędać się po mieście 2 godzinki.
Dobrej nocki.

Niusiol - na mnie mowila mama jak bylam mala;p od Niuniusi moze?!?!?:DD

No pewnie najwazniejsze ze wsjo ok... ale liczylam na twarzyche:)) swoją droga nie wiedzialam ze takie brzdące potrafią palcem od stopy podrapac sie po czole... moj wrecz palca od nogi ssał ?:p hmmm interesujące zjawisko;p
No i z ulozenia glowkowego po 3 dniach ulozenie miednicowe wiec chyba jeszvcze bedzie troche migrowal:)

xdorota- nio szkoda ze nie chcial pokazac buzki :-( nasz to chyba jakas modekla bedzie bo bez problemu, przynajmniej na tych pierwszych skanach, raczki w gorzy na glowce i pozycja relaksujaca jak jej tatusia, zreszta siebie tez czesto lapie na takiej pozycji wiec pewnie to podpatrzyla :-D. Ahhh musze wkleic fotki.

Ja tez uciekam bo dzis padam na cycki jak nie wiem co, ogolnie nerwowy dzien mialam i wszystko mnie wkurzalo na P sie wyrzylam i tyle... poszedl na nocke i mam spokoj. Do tego mala cos slabo sie dzis ruszla chyba nie chciala mamy denerwowac juz bardziej:baffled:

Slodkich i spokojnych snow:tak:

bedzie post pod postem truuuudno, ale w sumie mineła godzina;-)
Zeby było miło bb przestało działac:wściekła/y: niezła złosliwosc czasu co?:wściekła/y:

mam pytanie do matek ktore karmily, wczoraj przeczytalam ten artykul: Dieta karmiącej mamy
i generalnie wychodzi na to ze nie trzeba sie specjalnie przejmowac dieta? jak to jest? bo ja ciagle slysze ze po porodzie to marchewka i gotowany kurczak, bleeee. moja kolezanka sie pol roku meczyla na jalowym jedzieniu "dla zdrowia maluszka"

a wiecie ze myslałam o załozeniu tematu z przepisami na dobre rzeczy dla mam karmiacych? Ja np czas zaraz po porodzie wspominam jako meczarnie - nic mi nie wolno było jesc.. jadłam w kółko kanapki sucharki wafle ryzowe - tyle co mogłam jesc w szpitalu.. :no: musiałam uwazac na wszystko, dosłownie wszystko a i tak chłopcom roznie było ale to juz nie z mojej winy.
Co mozna jesc w 1dniach? rosołek, jakies potrawki gotowane tak?
ja az za rygorystyczna diete miałam zeby cos na ten temat wiedziec, no i w sumie u mnie to było za krotko ;((

Cześć :-)

Ja dziś mniej przymulona, mam wrażenie, że jakieś przeziębienie na mnie wchodzi...obym się myliła!!

mnie chyba teeeeeeeeeeeeeeez :shocked2::sorry2:

Gdzie wszystkie wywialo? :szok: Pewnie na spacer poszly taka ladna pogoda albo buszuja w necie. Az strach pomyslec co to bedzie blizej terminu :-D

brzydko szaro wczoraj było:baffled:

A ja tam dalej klamoty rozpakowuje, boze ile czlowiek tych bzdetow do domu kupuje a ile z nich niepotrzebnych jest:szok:.
Wczoraj odkrylam ze mam trzy zelazka:eek: ( wiedzialam ze ma 2 szt) z czego dwa nigdy nie wyjete z pudla:eek: a najlepsze jest to ze jedno z nich maz kupil mi 3 lata temu ale nigdy mi go nie dal bo stwierdzil ze to jednak glupi prezent na ... WALENTYNKI:szok:.... Jak otworzylam pudlo to kartka walentynkowa ciagle tam byla:-D:-D:-D. Jak wrocil wczoraj z pracy i mu pokazalam co znalazlam to pierwsze co powiedzial to SORKI i oboje ryknelismy smiechem:-D. On to jest romantyk:-D:-D:-D

bynajmniej sie chłopak starał!!! :-D

ojejku, dziewczyny ten moj dzieciok to daje mi popalic, jak nie mdlosci od poczatku to ta zgaga, juz nic mi nie pomaga az mi sie plakac chce az mi oczy wychodza na wierzch, tego swojego syna nazwe chyba GAVISCON na drugie ZGAGOLEC...:angry::angry:
do tego nie radze sobie juz z tymi plecami cala lewa strona mnie napieprza... ale pomarudzilam sobie, chyba ten marazm za oknem mnie tak rozstroil:happy:....

wspołczoje:baffled:

dziewczyny jakiej firmy kismetyki kupujecie dla dzidzi..przy malej mialam i mam johnsona lawendowego i jest super,ale naczytalam sie ze on moze uczulac niemowlaczka o czym przyznam nie wiedzialam....wiec pamietam ze przez pierwsze dni mialam zalecony oilatum ale gdzies mi sie obilo o uszy ze jest cos jeszcze fajnego,ale nie moge znalezc co....

pytałam juz o to chwile temu dosłownie;-)
ten szampon jest fajny, ale na potem. Moich chłopcow uczulił:tak:
Mysle nad nivea.. ale to bedzie impuls w sklepie:tak:

Byłam wczoraj u oddziałowej w IMiD i pytałam jak wyglada u nich porod (maja znieczulenie .bezpłatne) i przyjecie, czy czesto zdarza sie tak ze nie maja miejsca. Jeeeeeju jacy tam sa sympatyczni ludzie, normalnie nie to co u nas.
I bije sie z myslami co robic.. Niby jakby miało byc wszystko ok to po co jechac, ale z 2 strony to tylko 100km a opieka zawsze inna, milsza.
No i jeszcze czy moj gin jako potwarz tego nie odbierze:baffled:

I co ja mam robic........ kurcze jak na złosc jeszcze mi sie jabłuszko zamaniło a nie maaaaa ;(((( skad ja teraz wezme temu dziecku jabłuszko???

reklama
Dzień dobry - Carla Zapomnij :tak:

buziaku oszalałaś :-D ja już byłam w fazie budzenia się jak Ty tu buszowałaś !!:szok:

Ostatnia edycja:
Do góry