reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Dziewczyny z wysp slyszalyscie, ze od listopada zeszlego roku mozna miec cc na zyczenie? Przepisy sie zmienily i teraz lekarze nie maja prawa odmowic (oczywiscie po wczesniejszych pogadankach) nawet jesli nie ma wskazan medycznych. Az sie zaczelam zastanawiac...

reklama
Niespodzianka mnie o cc pytała już położna jak bylam w ciąży z Kubą, nie wiedzialam w sumie czy wtedy mozna bylo jeszcze ale skoro pytała wiec pewnie jakbym chciala to bym mogla miec cc na zyczenie. Duzo kobiet tutaj tak robi:tak:
Ja mam w kwietniu tą rozmowę w sprawie porodu (z racji, ze mialam juz jedna cesarke, nie na zyczenia a emergency) wiec sie wszystko wyjaśni, wydaje mi się, ze to formalność tylko i dadzzą termin cięcia chociaz moge sie mylic, ale zawsze też mogę powiedzieć, ze mimo wszystko chce cc bo juz jedna mialam a po drugie jestem zrazona porodem, tym wywolywaniem i tym, ze trwalo to ponad 40 godzin.
Najbardziej boję się, ze znowu się wymecze (wiadomo dla Malego warto) a pozniej i tak mnie pokroją, ja bylam wykonczona po dwoch dniach meczarni, pozniej cieli mnie, ach nie wiem co robić:no:
Mąż mowi, zeby sie nie meczyc i jak cos od razu cesarka.
Pewnie i drugiej tez bym tak doradzala ale co zrobic ze soba to sie zastanawiam

edit. Wiadomo ten porod moze byc o wiele lżejszy niż pierwszy a z drugiej strony bardzo sie boje, ze np. podczas parcia moze mi rana pęknąć albo coś...i moze lepiej nie ryzkowac naturalnie.
Moja kolezanka miala tutaj dwie cesarki bo wlasnie bali sie, zbey probowala rodzic naturalnie bo miala jakies zrosty po pierwszej i o peknieciu rany jej mowili i badz tu czlowieku madry, moze jak pogadam na ten temat z nimi bede madrzejsza.

Najlepiej to jechac do szpitala na sam porod, urodzić szybko i wracac do domku :)

Ostatnia edycja:
No ja sie wlasnie zastanawiam, bo juz dwie moje znajome rodzily w tym roku i strasznie dlugo to trwalo (ok. 20h), bo nie chca tu nic podawac na przyspieszenie. Trzecia zaczela rodzic wczoraj o 15, o 4 nad ranem (dzisiaj) pojechala do szpitala, przyjeli ja, bo sie uparla, o 7 rano odeslali z powrotem do domu. Teraz miala jeszcze jedno podejscie ok. 19 pojechala do innego szpitala - na razie nic nie wiem, czy juz po, czy nie, wiec mozliwe, ze dalej sie meczy. No i jak pomysle, ze mam sie tak meczyc przez prawie 2 doby i jezdzic w ta i z powrotem, to moze cesarka jest lepszym wyjsciem.

Dzieńdoberek ... moja znajoma tez sie modliła by nie urodzic 29 i... urodziła :-)

No dobra - no to zaczynam 28 tydzień !! :-)

Mamy marzec !! jeszcze tylko kwiecień i w maju zaczniemy się sypać !! Czujecie to w powietrzu ??:-)

Kam...nie strasz...jak chyba nie jestem gotowa...z drugiej strony chętnie zobaczę co tam udało nam się zmajstrować...do kogo będzie podobna...

reklama
Do góry