reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Avo jak po masazu to moze uczeulenie na olejek do masazu czy inny prepartat poslizgowy uzyty przy masazu ???

A Gardziolko to nie mnie boli BMR ma taki sam avatarek :) musze zmienic bo faktycznie moze sie mylic:))

reklama
Przy całym zamieszaniu wizytowo-ginkowym zapomniałam, że wczoraj byłam też u dentystki i ... znów ząbek robiony bez znieczulenia:-)
W tym miejscu wystawiam sobie medal ze starej plomby bo nigdy ale to nigdy nie siadam na fotelu dentystycznym bez obietnicy znieczulenia. Wczoraj była wymiana starej plomby więc parę razy poczułam coś nieprzyjemnego ale nie bolało jak cholera tylko bardziej bałam się, że za moment właśnie tak będzie.
Moja dentycha jest boska bo cały czas mówiła mi, co robi, że teraz tam dotyka, że oj tak teraz może trochę boleć, albo a to teraz dotknę w inne miejsce to przestanie. Naprawdę świetna babka. Za tydzień lakierowanie:-)

Jej. A ja znieczulenie miałam tylko raz w życiu przy leczeniu kanałowym i to nie u swojego dentysty. U mojego nigdy nie miałam znieczulenia więc nie mam strachu w ciąży, że po znieczuleniu może coś się dziać złego :-)

Asia brawo dla mniejszego oby tak trzymał dalej co nie znaczy że za większego nie trzymamy kciukow ;-)
Zaza co to znaczy zzo? Bo wiesz ja z tych zielonych jestem ;-)
Też byłam na wizycie u mnie na razie wszystko bez zmian oprócz tego że dzidzius pokazał się - teraz już wiemy że oczekujemy córeczki:-)
Dzień miałam pełen wrażeń wiec teraz już padam spioszkac. Dobrej nocki

gratuluje córy!!!!!

Avo jak po masazu to moze uczeulenie na olejek do masazu czy inny prepartat poslizgowy uzyty przy masazu ???

ja miałam od tego czy mnie smarowali:baffled:

A ja wstałam dzis i zawalił sie moj swiatopoglad... Złapała mnie dzis taka migrena, ze ledwi funkcjonuje mowie Wam!!!
Myslałam, ze w ciazy cos sie zmienia hormonalnie, ze w pozniejszym etapie to sie nie zdarza, ale niestety pomyliłam sie, ale mam nadzieje ,ze to ostatni raz:sorry: Boliiiiiiiiiiiii okropnie:baffled:

BMR twarda jesteś. Ja tam żadnemu dentyscie nie pozwalam bez znieczulenia zbliżać się z wiertłem do moich zębów:-) W ciązy robili mi dwa ząbki z zastrzykiem, takim słabszym bez adrenaliny. Nie mażadnego zagrożenia, nic sie po tym nie dzieje. Dentystka mi powiedziała, że ten stres, który bym mogła miec przy borowaniu na żywca mógłby byc gorszy dla ciązy niż samo znieczulenie. Ale ja tak mam od dziecka, że boje sie wierteł natomiast bardzo lubię igły......

Ostatnia edycja:
Widzę, że temat dentysty się rozwinął, więc przy okazji mam pytanie do dziewczyn mieszkających w Warszawie:

Czy znacie tu jakiegoś dobrego i godnego polecenia dentystę??

MsMickey - dzięki za odpowiedź. Myślę, że powinno pomóc :)

ja mam bardzo mila i profejsonalna dentystke ale i tak mam zawsze mega stresa jak musze isc. na sama mysl mam stresa teraz... a bez znieczulenia to w ogole nie ma mowy....

buziak, powiedz swojej migrenie, żeby natychmiast sobie poszła, ale już! precz!!!
Waris, gratuluję córeczki :)

i nie wiedziałam, że hemoroidy w ciąży to może być takie wielkie halo - mi też czasem wychodzą, a jak powiedziałam ginowi, to wzruszył ramionami i powiedział "współczuję pani bardzo" :) i kazał smarować dowolnym kremem bez recepty. Ale polecam bardzo otrex 600 - na krwawienie dziąseł i na hemoroidy, łyka się jedną tabletkę dziennie.

a w ogóle to mam wyniki wczorajszych badań!
wszystko w normie, tylko od początku ciąży mam poniżej normy coś takiego "EOS%". Sam wynik EOS jest ok, choć w dolnej granicy. A cukier po obciążeniu 50 g glukozy = 115. To chyba nic złego?

Wizyta dziś po 16, kciuki mile widziane :)

buziak, oj nie zazdroszcze, mnie jak czasem dopadnie, to konczy sie zawsze na wymiotach :no: najgorsze, ze niewiele pewnie co mozesz wziac :crazy:

reklama
witajcie

U nas tez pogoda całkiem fajna, nie ma słoneczka, ale tez i wiatru nie ma, a temp. to 12,5 stopnia i czuć taką wiosnę w powietrzu. Oj, żeby już tak zostało..

Sicil - ja wczoraj w przypływie energii przygotowałam pokój dla córci, w piątek tylko pościel powlekę i gotowe.

Do góry