reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Ciekawe od czego to zależy,że jednym każą mierzyć co 1h innym co 2h.Ja wczoraj na obiad robiłam kotlety schabowe i tak mi się smutno zrobiło,że muszę znowu jeść to mięso gotowane:(
No i sobie wymyśliłam schabowego zamiast bułki tartej płatki kukurydziane i usmażony na oliwie do tego ziemniaczki i kapusta kiszona .Po godzinie cukier 96:)

Nie wiem od czego, ale ja mam jeszcze zalecenie przed kontrola za dwa tyg, ze musze oznaczac rowno co 2 h i w nocy 3 razy. Musze zrobic taki wnikliwy profil , cos podobnego jak mialam w szpitalu.
Pani diabetolog powiedziala, ze po kilku dniach obserwacji, jak cukry beda ok, to mozna zaczac troche kombinowac z posilkami i probowac co szkodzi, a co nie. Ja zrobilam piersi z kurczaka w rekawie w piekarniku, mniam..pychotka :)

reklama
Dzień dobry, kochane. Wy tu o cukrzycy, a ja właśnie z obciążenia glukozą wróciłam. AVO, jestem z Tobą!
Zgodnie z Waszymi radami przetrzymałam badania sików i krwi do ostatniego dnia, żeby było jak najdalej po mojej grypie żołądkowej, dziś już niestety nie było odwrotu. Ulepek był lepszy niż myślałam! Nastawiłam się na coś megaoblesnego, ale z cytryną w środku całkiem całkiem ;) tylko trochę zajeżdżało Petrochemią Płock :D. Niestety, mniej fajne to są moje żyły, a raczej ich brak - pierwsze kłucie w zgięciu łokcia zakończyło się prawie moim omdleniem, a jak się dowiedziałam, że ta męka na marne, to myślałam, że się rozpłaczę. Nie chce być inaczej - u mnie da się pobrać krew tylko z nadgarstka/dłoni. Pielęgniarka kazała mi to zapamiętać i krzyczeć w szpitalu, żeby tylko tam mnie kłuli jakby co.

Boję się wyników tej głupiej glukozy, Wy takie biedne jesteście z dietą cukrzycową :( na samą myśl łapię doła, chociaż w sumie od ostatniej wizyty u gina z powodu drożdżaków sama mam bardzo ograniczone menu. Tylko że teraz mogę sobie pozwolić na skuchę, a cukrzyca to nie żarty. Nic to, trzymajcie kciuki za dobre wyniki!

Poza tym pojawiła się opcja kupienia X-Landera XA od znajomych za pół ceny (full zestaw), a ja nawet się na wózkach nie znam. Muszę przejrzeć nasz zakupowy wątek, ale chyba te wózki są wychwalane, prawda? Mieszkamy na 3. piętrze bez windy, więc dla mnie ważne, żeby się łatwo dał przenosić.

a poza tym miłego dnia wszystkim paniom i trzymam kciuki za wizyty, wyniki i wszelkie inne ważne sprawy!

Kamila jakieś 12 cm ale byłam ładnie zszyta i trzeba się wpatrzeć,żeby zobaczyć bliznę.

buziak jeżeli będę miala cc( bo lekarz mówi,że będziemy starali się sn rodzić) to będę cięta tuz obok a ta grubsza skóra(stara blizna) będzie usunięta i będzie wyglądało tak jakby to była 1 cesarka. A poziomo i tak by nie cięli bo nie mogą zrobić krzyża na brzuchu

nie moga???? dlaczego bo pierwsze słysze????? Ale to by mi pasowało:tak:

Nie miałam cukrzycy w ogóle nie miałam styczności z cukrzycą w rodzinie nikt nie chorował,a teraz się przyplątała

Dziś jadę do diabetologa na kontrolę

viola, addiena - strasznie współczuje tej cukrzycy, naprawde!!

carla - nie denerwuj sie, olej pania dr!

magni - dobrze bedzie!!
avo - kiedy wniki??? tzn o ktorej??

AVO, nie wiem, bo nie ważyli mnie od miesiąca (nie mam wagi w domu), jutro się dowiem. Miesiąc temu było +4, ale ja się martwię raczej ze względu na duże obciążenie genetyczne. W całej rodzinie z każdej strony cukrzyca goni cukrzycę :/

buziak, :* :)

hejka dziewczyny widze że tu mowa o porodach i esarkach ja tam jednak wolałabym naturalny chociaz męka niesamowita ale co bedzie to będzie
wspołczuje wam tej cukrzycy ja takie ilości słodkiego pochłaniam że szok i najgorsze jest to że nie mogę się powstrzymać za chwile pewnie będę jak beczka jak nie przystopuje:tak:

Witam się i ja
Nie było mnie kilka dni i nie jestem w stanie Was nadrobić. Niestety mój laptop odmówił posłuszeństwa, a mój stacjonarny komp se działa jak chce, także dopóki nie będę miałą nowego lapka to może uda mi się tylko do Was zaglądnąć się przywitać i powiedziać co u mnie.
Jeżeli chodzi o cukrzycę to muszę się pochwalić że wczoraj byłam w pizzy hut i skusiłam się na jeden kawałek pizzy do tego obżarłam się baru sałatkowego i wypiłam kawę i cukier miałam po godzinie 117 także nie jest źle noooo i nareszcie coś innego udało mi się zjeść.

Za wszystkie co miłały dziś glukozę trzymam kciuki aby Was nie dopadła ta zmora cukrzyca !!!!! :-) :-D

A co do kolejnosci to nie kłóćcie sie bo i tak pierwsze pewnie beda mamy bliźniakowe;-)

miki - a c o u Was????

asiia - czekamy, odezwij sie!

Dziewczynki...zalamka...po sniadaniu 125 cukier
icon_evil.gif
, a zjadlam tylko 2 kanapeczki ciemnego pieczywa z wedlina, jajkiem, salata i pomidorem, do tego cienka kawa z odrobinka mleka 0,5 %. Ryczec mi sie chce.

reklama
Addiena :(:(:( przykro mi, a powiedz, masz pomysł, co w tym zestawie najbardziej zawiniło? ten chleb? Przecież trzeba coś jeść! a w ciąży w dodatku trzeba jeść wartościowe rzeczy, rety, masakra jakaś. Cały świat składa się z cukrów.

Do góry