reklama
Muńka, super, że wszystko dobrze z szyjką i że okazało się, co się okazało Twoja niunia to już duuuża jest, ciekawe, ile mój synek waży teraz . Infekcje to niestety kiepska sprawa w ciąży, ja czasem wątpię, czy w ogóle moją uda się wyleczyć, ale życzę Ci z całego serca, żeby u Ciebie poszło gładko!
A w ogóle to Wam nie mówiłam, ale moja koleżanka kilka dni temu urodziła bliźniaczki całe dwa miesiące przed terminem. Aż powiało grozą... od razu zaczęłam rozmawiać z Tomkiem, żeby mi przypadkiem jakiegoś numeru nie wywinął, skoro usłyszał, że koleżanki już wyszły . Na szczęście dziewczyny oddychają same, dostały 10 i 9 pkt, mają się dobrze, więc oby szybko przybrały na wadze i wróciły do domu. Widziałam je na zdjęciach, takie tyciuteńkie i szczuplutkie, ale bardzo ładne .
buziak, tudzież inne doświadczone mamy wcześniaków: wiecie, jak długo mogą je trzymać w szpitalu? Mamę już chcą wypisać zaraz, ale wiadomo, maluchy zostają. Muszą osiągnąć jakąś konkretną wagę? (miały ponad 1,5 kg każda po porodzie) Ciekawe, kiedy Gosia będzie mogła zabrać je do domu.
A w ogóle to Wam nie mówiłam, ale moja koleżanka kilka dni temu urodziła bliźniaczki całe dwa miesiące przed terminem. Aż powiało grozą... od razu zaczęłam rozmawiać z Tomkiem, żeby mi przypadkiem jakiegoś numeru nie wywinął, skoro usłyszał, że koleżanki już wyszły . Na szczęście dziewczyny oddychają same, dostały 10 i 9 pkt, mają się dobrze, więc oby szybko przybrały na wadze i wróciły do domu. Widziałam je na zdjęciach, takie tyciuteńkie i szczuplutkie, ale bardzo ładne .
buziak, tudzież inne doświadczone mamy wcześniaków: wiecie, jak długo mogą je trzymać w szpitalu? Mamę już chcą wypisać zaraz, ale wiadomo, maluchy zostają. Muszą osiągnąć jakąś konkretną wagę? (miały ponad 1,5 kg każda po porodzie) Ciekawe, kiedy Gosia będzie mogła zabrać je do domu.
tialana
Fanka BB :)
Muńka super że wszystko w porządku, oby ta infekcja szybko cię opuściła i już całkiem będzie kolorowo
Niespodzianka
Kto pytal o zwolnieniu po macierzynskim? Avo? Przez przypadek znalazlam cos takiego
Luka w przepisach pozwala pozbyć się... - Video Dzień Dobry TVN
Munka ciesze sie ze z malusia ok.
Dzisiaj ja mam zbabolony humor. Niech mnie ktos przytuuuuliii.
Luka w przepisach pozwala pozbyć się... - Video Dzień Dobry TVN
Munka ciesze sie ze z malusia ok.
Dzisiaj ja mam zbabolony humor. Niech mnie ktos przytuuuuliii.
klusiaM
Ale to są sytuacje wyjątkowe(zwolnienia grupowe, upadłość czy dyscyplinarka). Jesteś chroniona przez rok przy zmniejszonym etacie
Iwon
Lipcowe Mamy '05
Dzięki dziewczyny za odp. w sprawie wizyty u dentysty Jestem już po (uffffff), znieczulenie faktycznie ponoć bezpieczne dla ciężarówek, zero bólu, za to teraz trochę mnie ćmi, ale ubytek miałam spory - zahaczał już o miazgę, więc chyba ma prawo jeszcze trochę poboleć :-confused:
Obiecałam sobie, że już nigdy tak się nie zapuszczę, zwiodło mnie to, że zawszez miałam zdrowe zęby, po pierwszej ciąży ani jednego ubytku i tak olałam temat, a teraz cierpię - czekają mnie jeszcze dwa borowania
Ja też staram się spać na lewym, ale z kolei na tym boku gorzej mi się oddycha. Całą ciążę mam zapchany nos i tylko na prawym boku jest mi lżej, nie wiem, z czego to wynika
Obiecałam sobie, że już nigdy tak się nie zapuszczę, zwiodło mnie to, że zawszez miałam zdrowe zęby, po pierwszej ciąży ani jednego ubytku i tak olałam temat, a teraz cierpię - czekają mnie jeszcze dwa borowania
Ja też staram się spać na lewym, ale z kolei na tym boku gorzej mi się oddycha. Całą ciążę mam zapchany nos i tylko na prawym boku jest mi lżej, nie wiem, z czego to wynika
apropos rozstepow, ja najpierw mialam perfecta mama i bylam bardzo zadowolona, bardzo przyjemny zapach i szybciutko sie wchlania, a teraz chcialam kupic cos bardziej tlustego bo juz nie musze do pracy sie spieszyc rano, i szukalam eucerin olejku ale nigdzie nie bylo i pani mi w aptece doradzila palmer's cocoa butter. niestety ten sie nie sprawdza, zostawia wlasnie na skorze taka sliska powierzchnie przez caly dzien co mi nie odpowiada i do tego meeeega intensywnie pachnie tym maslem kakaowym, czasem nie moge zniesc tego. wiec chyba nie zuzyje do konca tylko kupie eucerin w necie
sicil moj mnie zostawia w poniedzialek na 4 dni, a to akurat moje pierwsze dni na wolnym :-( lacze sie z toba w bolu!
kurcze wiecie co mnie wkurza, jak ktos nie zna tematu a krytykuje. zadzwonilam do kolezanki-juz-matki pochwalic sie tym wozkiem, a ona wrecz oburzona ze jak to dziecko nie w maxi cosi tylko w jakiejs gondoli do auta , ze to niebezpieczne itd.... nosz kur... przeczytalam milion opinii w necie, akurat tak sie sklada ze te nowoczesne gondole w aucie maja 5 w testach ADAC i moze kiedys faktycznie byly nieprzemyslane ale teraz to juz inna historia. poza tym kto pomysli o malym dzieciaczku ktory bedzie musial conajmniej 6 godzin w foteliku spedzic zeby dziadkow zobaczyc?
kurcze wiecie co mnie wkurza, jak ktos nie zna tematu a krytykuje. zadzwonilam do kolezanki-juz-matki pochwalic sie tym wozkiem, a ona wrecz oburzona ze jak to dziecko nie w maxi cosi tylko w jakiejs gondoli do auta , ze to niebezpieczne itd.... nosz kur... przeczytalam milion opinii w necie, akurat tak sie sklada ze te nowoczesne gondole w aucie maja 5 w testach ADAC i moze kiedys faktycznie byly nieprzemyslane ale teraz to juz inna historia. poza tym kto pomysli o malym dzieciaczku ktory bedzie musial conajmniej 6 godzin w foteliku spedzic zeby dziadkow zobaczyc?
Ostatnia edycja:
reklama
sicilpol
Ma-Ma!
no ja wlasnie dlatego czesto gryze sie w jezyk zanim walne jakis komentarz, kazda przeciez ma z nas swoj rozum i lata wiadomo ze wybierze naj...dla swego bobo
a inne laski wcielo normalnie, albo my nie wiemy a one na innym forum koczuja ;-)
a inne laski wcielo normalnie, albo my nie wiemy a one na innym forum koczuja ;-)