reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witam przyszłe czerwcowe mamusie ;) Ja wczoraj zrobiłam bete i wynik = 230,300 ! Tak się ciesze :) Dzisiaj idę do gina tylko boje się bardzo bo mam za sobą1 ciążę biochemiczna... cały czas się zamartwiam...:(:( Jak na razie jestem strasznie senna, mam hmmm " zaparcia" i pobolewa mnie brzuch... Czy mogę się do Was przyłączyć ?:):):):):)
a moge wiedziec czym jest ciaza biochemiczna?? pierwszy raz slysze takie okreslenie:szok:

reklama
ja już po- jest jeden zarodek- ufff. Ciąża wygląda na 4 dni starszą, serce bije 116 na minutę. Maluch ma 8 mm:)Wszystko jest ok:)
te mdłosci mnie wykonczą- nie macie jakiś sposobów?

Witaj Iwon:)

Ciążą biochemiczna nazywa się wczesne poronienie ( u mnie poprzednio w 5 tyg) występuje gdy testy potwierdzają informację o zapłodnieniu, jest jeszcze jednak zbyt wcześnie, aby zaobserwować ją podczas badania ginekologicznego lub ultrasonografem. Beta podobno też bardzo wolno rośnie i wogóle jest mniejsza... Ja betę wtedy w 35 dniu cyklu miałam =10, a teraz wczoraj miałam robioną i wyszła 230 więc mam ogromną nadzieje, że już się nic złego nie powtórzy...

witajcie judit i iwon:)

avo super, gratulacje:) na mdlosci podobno migdaly pomagaja. ja sobie kupilam zapas zaraz po pierwszym tescie i jadlam calymi dniami az mi sie skonczyly i w sumie okazalo sie ze mdlosci nie mam:) poki co...

dziewczyny zaraz chyba nam sie skoncza nowe czerwcowki beda lipcowki juz! ale ten czas leci

Iwon masz termin na dzień moich urodzin :biggrin2:

Kamila Ciążą biochemiczną nazywamy wczesne poronienie, czyli obumarcie jaja płodowego i wydalenie go z ciała kobiety. O poronieniu mówimy do ok. 20 tygodnia ciąży. Po tym czasie płód jest już zdolny do samodzielnego życia poza organizmem matki. O ciąży biochemicznej mówimy wtedy, gdy testy potwierdzają informację o zapłodnieniu, jest jeszcze jednak zbyt wcześnie, aby zaobserwować ją podczas badania ginekologicznego lub ultrasonografem.

Jeśli chodzi o pracę, to miałam nadzieję że spokojnie dopracuje sobie do świąt ale moje krwawienie i wizyta w szpitalu wysłała mnie na L4. Co prawda od tego czasu nie dzieje się nic złego ale ze względu na wcześniejszą obumarłą ciążę chyba już na tym L4 zostanę. Pracuje w szkole specjalnej i to jest zupełnie inna praca niż w tradycyjnej szkole i teraz wiem, że lepiej mi w domu, w pracy bym nie wyrobiła.
Może zacznę już produkcję kart świątecznych ale jakoś weny mi brakuje

ja muszę na badania lecieć przed następną wizytą u gina....ale czasu brak przez pracę...może w przyszłym tygodniu bym zdążyła, ale nie wiem ile sie czeka na wyniki

Cześć Mamuśki. Ja też nadal siedzę w pracy, ale tylko do końca listopada. Potem tylko relaks:)
U mnie też straszny wysyp pryszczy, jakbym miała 15 lat. nigdy nie miałam takich problemów.

Ale mi narobiłyście smaka z tymi chipsami. zjadłabym takie cebulowe:) będę wracać do domku to sobie kupię.

Juz niecałe dwa tygodnie do usg!!!

reklama
Do góry