reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witam nowe czerwcowki i gratulacje AVO
Czuje troszke, ze mnie przeziebienie dzis bierze, ale moze to tylko oslabienie.
Ja pracuje i choc czasami sobie mysle, ze na zwolnieniu byloby fajnie, to wydaje mi sie, ze bym w domu zwariowala. Oczywiscie jesli malenstwo jest zagrozone nie ma wyboru, ale poki co lekarz nie sugerowal klopotow ( choc tylko pecherzyk bylo widac) jeszcze 4 dni do USG i mi tez jakos strasznie wolno ten czas plynie...

reklama
To ja też się dopiszę :)
Za mną już 2 USG, serduszko bije 180 razy na minutę- podobno to dobrze ;)
Niestety dostałam całą masę leków z powodu odklejania się jajeczka płodowego...trzymam kciuki i jestem silna!!! Będzie dobrze
Pozdrawiam wszystkie czerwcowe mamy

ja muszę na badania lecieć przed następną wizytą u gina....ale czasu brak przez pracę...może w przyszłym tygodniu bym zdążyła, ale nie wiem ile sie czeka na wyniki

Ja badania robiłam w piątek rano (bo to naczczo się robi) a wyniki miały byc już wczoraj czyli w poniedziałek. Więc dośc szybko, chyba że w twoim labolatorium się ociągają :)

te mdłosci mnie wykonczą- nie macie jakiś sposobów?

Witaj Iwon:)

Imbir w każdej postaci (herbata, ciasteczka itp) :tak:

Iwon masz termin na dzień moich urodzin :biggrin2:

:-) No i widzę, że to chyba najdalszy termin w tym wątku. Podajcie swoje terminy, ciekawa jestem w którym miejscu kolejki stoję, nie chcę zostać sama :sorry2:

Witajcie :) Z przyjemnością dołączę do grona czerwcowych mam. Mój termin, to 27.06.

Jestem po pierwszej wizycie, na razie jednak widać tylko pęcherzyk. Kolejna odsłona za 3 tyg. :tak:

Iwon to rodzimy w tym samym dniu :) szkoda tylko, że w innych szpitlach, byśmy się wspierały :) Ale znając życie lekarze jeszcze nam pozmieniają te terminy :)

Lena założyła taki kalenadarz ciążowy (jeden z tematów w wątku czerwiec 2012), w którym wpisuje planowane daty porodu czerwcowych ciężarówek - możecie wysłać jej prv i ona na pewno dopisze Was do list "rodzących" w czerwcu.

reklama
Ja już po usg!!
Ale się bałam że nic tam nie będzie - mówię wam. A fasolka ma już prawie 1 cm. Lekarz powiedział, że za wcześnie było wykonane 1wsze usg i przez to nie potrzebnie dużo stresu. Jednakże stwierdzi,ł że ciąża jest o 1 tydzień młodsza, tak więc przesunęli mi termin porodu na 13.06.
Jak byłam z córcią w ciąży to termin wychodził na 16, a urodziła się 6, tak więc cały czas jest szansa, że dostanie rodzeństwo na 3cie urodziny.

Avo, gratuluje
Majowka - trzymam kciuki, wiem że nie da się wyłączyć myślenia, ale na pewno wszystko będzie dobrze

Na moje mdłości pomaga - imbir i surowa marchewka, ale pomagają o tyle, że nie ląduje w toalecie, ale cały czas mnie trochę mdli

Witam nowe czerwcówki!!!

Tak jak wy zastanawiam się nad wyborem lekarza. Chcę jak poprzednio rodzić w szpitalu Bielańskim, a tam ciężko bez "zaprzyjaźnionego " lekarza. Poprzednim razem polecono mi jednego, ale nie byłam zadowolona, tak więc chyb poszukam innego. Do tego mam pakiet w limie, więc trochę szkoda chodzić gdzieś i płacić, ale cóż, trzeba się za czymś rozejrzeć.
Może ktoś z Warszawy ma godnego polecenia lekarza?

Zdrówka dla wszystkich chorowitków

Do góry