reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

ja od początku używałam chusteczek i nic się nie działo a u mnie z kolei sudocrem działał i było ok więc to chyba też jest tak, że po prostu trzeba na swoim dziecku wypróbować, każdemu będzie coś innego odpowiadało, pieluszek na początku u mnie szło mnóstwo, kilkanaście dziennie

reklama
Pochwale Wam sie jeszcze, ze po raz kolejny nastawiłam wczoraj pranie, o ktorym sobie przypomniałam dzis rano:szok: Pierwsza mysl po przebudzeniu jakby nie mogła byc ostatnia przed usnieciem:wściekła/y::wściekła/y:
Chyba musze wymienic pralke na taka co wyyyyyyyyyyyyje jak skonczy:confused:
A dzis zrobiłam sobie herbate, ktora mi ostygła zanim sie za nia wziełam, a ze mam do niej paczuszka i wolałabym cieplutka tak nastawiłam ja w mikrofali na 2 minuty:szok: az bulgotała:confused2: Jedynym pocieszeniem dla mnie jest nadzieja ze w czerwcu mi to przejdze:sorry:
Musze sie wziac za porzadki a duupa jakby przyrosła do łóżka:shocked2:
I moze dzis wkoncu zrobie sobie ta henna ktora miałam robic kiedys;-):tak:

na henne umowilam sie z kosmetyczka na przyszly tydzień, i oczyszczanie dekoltu i pleców robie bo mnie masakrycznie wysypało.
A pralkę mam wlasnie taka co sie drze co 3 minuty dopóki jej nie wyłączysz. Więc o praniu nie mam szans zapomnieć :)

Dziewczyny będe w czwartek w koncu miec szafe... i bedziemy mogli pokoik małej przygotowywac bo w koncu ten bałagan posprzątam.
Ale sie ciesze :)

Czy Wasze bobasy też kopią Was czasami po wnętrznościach? Fajnie jeste dostać w brzuch, zresztą każdy kop fajny przynajmniej wiem, że bob się rusza, ale dostałam przed chwilą parę razy po któryś wnętrznościach i czuje do tej pory... hmm...
"Nie pochylaj się tak!"
"Nie garb się!"
to chyba w wolnym tłumaczeniu... jakbym własną matkę słyszała...:-D

Aylin super sprawa z ta szafą:)
U nas na razie nic się nie dzieje, choć remoncik potrzebny. Czekamy na unormowanie P sytuacji zawodowej. Więc podłoga czeka:(
Ale zdecydowałam, że szufladę dokupimy do naszej szafy - żeby zamiast półki się wygodniej wyciągało ciuszki bobo i git. Tylko powoli się na jednej półce 60/100cm nie mieszczą :szok::szok:

Jeszcze mamy takie plastikowe pudło pod łózkiem już też prawie pełne - jakaś kołderka, śpiworek itd. Zobaczymy jak będzie się to sprawdzało w praniu.

Ostatnia edycja:
Ja wlasnie powoli nasze m urządzam. I każda rzecz nas cieszy. Wprowadzilismy się mając tylko podłogi, lazienke i materac do spania. w pierwszy dzień naszego mieszkania dowiedzielismy się ze bedziemy mieli dzieciaczka. Potem kuchnia, kanapa, lodówka, teraz szafa. Następnie bedzie szafka pod rtf. A potem albo lózko albo szafki do lazienki. Malej pokoik bede urządzac powolutku jak juz bedzie na swiecie. Na razie lózeczko, 2 komody i przewijak beda tam musiały wystarczyć.
Ale jak patrze na ilośc ciuszków jakie juz nasze dziecie ma... to zaczynam wątpic. Chyba na bieząco jak bedzie wyrastac to będę sie starała sprzedać to na allegro.

Ja tez jestem w fazie poszukiwan do pokoiku :)
Babcia zaoferowala Julciowi full sponsoring, wiec mozna poszalec ;-)
Nie chce jednak zbyt infantylnych mebli, bo za moment maly bedzie sie domagac wymiany, wiec szukam czegos posredniego.
Jak myslicie, czy biale mebelki pasuja do chlopca? Czy jednak cos ciemniejszego?
Jestem oczarowana rzeczami Haby, jesli chodzi o akcesoria :tak:

ja te najmniejsze pieluchy kupie tylko paczke bo obstawiam ze maly wcale maly sie niie urodzi. Weronika miala4200 rodzilam silami natury....przy niej bardzo szybko przeszlismy na wiekszy rozmiar

sicilpol imię Julek będzie od Juliana czy Juliusza?
Białe do chłopca jak najbardziej.Kolezanki synek ma białe meble i habrowo żółte dodatki dosłownie bajka:)

Ja właśnie kończę prasować ciuszki małego:)

biale mebelki sa super ..... Zawsze mozesz dac kolorowe np niebieskie dodatki,ktore i tak co jakis czas sie zmienia...jak znajde fotke to ci wstawie pokoik kolegi weroniki

Hej Dziewczynki. Mam problem... dziś w czasie oddawania stolca, na papierze zauważyłam krew, podejrzewam, że są to hemoroidy... Czy któraś z Was ma tę samą dolegliwość? Czy jest to niebezpieczne dla dziecka? Będe wdzięczna za odpowiedź, bo troszkę się zmartwiłam:(

reklama
Do góry