reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

czemu?????
przeciez mozna zaczac od wilg chusteczek i jesli okaze sie ze jest cos nie tak to wtedy dopiero próbujemy innych metod ;-)

Ja też od początku używałam chusteczek mokrych:tak: Pampersa.
I nic się Kubie nie działo, mam nadzieję, że teraz też tak będzie:tak:\

AVO 2 kg więcej od Ciebie:zawstydzona/y: niby juz tyle bylo ale spadło 1.5 kg. A teraz je nadrobilam w ciagu kilku dni:wściekła/y: masakra

Tez myslalam, ze mozna chusteczek od poczatku a ona na to ze pucia jest delikatna i nie trzeba jej niczym innym meczyc na poczatku woda wystarczy. Mysle, ze zobacze jak to wyjdzie w praniu :-) Zapewne chusteczki beda bardziej wygodne :-)

Polaa- nie lam sie tymi dodatkowymi kg te z nas co teraz mniej przytyly jeszcze moga to nadrobic pozniej i kto wie moze sie zrowna. A jak juz babcia pojedzie to wrocisz do swojej kuchni i wszystko wroci do normy :tak::-) wiec spoczko :tak:
Ja dlatego na wage zadko kiedy wchodze, zeby sie nie dolowac :cool2:

reklama
msMickey - nie bede Cie pocieszac piszac, ze szybko zrzucisz, ze nie bedzie tak zle a najwazniejsze ze dzidzia ok. Powiem Ci tylko tak - jesli bedzie Ci razniej kazda z nas tyje i kazdej z nas sie to nie podoba, kazdej cos wisi cos sie trzesie... jestesmy razem;-)
Z dzidziolkiem jest wszystko ok wiec tu schizowac nie musisz, a nutelke jesz na pocieszenie wyłacznie prawda?:tak:
Jak nie teraz to kiedy? :-D

Poruszony byl temat pieluszek - tak wiec przy takim noworodku,to kilkanascie szt. moze i na dzien isc. Moge polecic pieluszki Pampers New Baby - maja taka fajna siateczke w srodku i nam sie sprawdzily.

Co do chusteczek to lepiej mi bylo nimi przecierac,bo jak na poczatku dzidzia robi taka smulke,to mycie pupci woda nie szlo - dopiero chusteczka dala rade :-p

Waga moja tez nieciekawa - kolo 9-9,5 kg na plusie, choc przez ost. tyg. tylko 1,5 przytylam. Moge was pocieszyc,ze w kazdej ciazy tylam kolo 20 kg,a pozniej dosc szybko gubilam. Przy pierwszym synku po 10 miesiacach mialam nawet wiecej na minusie niz przytylam. Przy 2 tylko jakos wolniej szlo,bo byl na butelce.

msMickey - nie bede Cie pocieszac piszac, ze szybko zrzucisz, ze nie bedzie tak zle a najwazniejsze ze dzidzia ok. Powiem Ci tylko tak - jesli bedzie Ci razniej kazda z nas tyje i kazdej z nas sie to nie podoba, kazdej cos wisi cos sie trzesie... jestesmy razem;-)
Z dzidziolkiem jest wszystko ok wiec tu schizowac nie musisz, a nutelke jesz na pocieszenie wyłacznie prawda?:tak:
Jak nie teraz to kiedy? :-D

Dzieki Młodak:)
postanowiłam nie kupować kolejnego słoika po prostu.
Jednak bycie na forum potrafi poprawić nastrój:)

Sunshine mi tez mowila polozna zeby chusteczek nie stosowac, zadnych kosmetykow, kremow na pupcie tez nie. Sama woda i koniec. Tutaj maja jakies dziwne podejscie - eko ;-) Kolezanka od pierwszych dni zastosowala sie do tych rad i jej maluska miala tak pupe poodparzana, ze az serce sciskalo. Musialy na pieluchy tetrowe przejsc, a ze ceratek tu nie kupisz, to dziewczyna z jednorazowek wycinala. Takze wole poszperac na forach i posluchac rad doswiadczonych mamusiek :-)

I znow ja;) zafundowałam se malowanie paznokci metodą domową tzn sama se malowałam i wlasnie czekam az uschną hi hi;) ja tez mialam na obiad spagetti dzisiaj;)) za to mam tyle sprzatania w domku ze nie wiem za co sie brac... ale w koncu napisalam te konspekty do tych prac co to je piszę, więc w końcu mogę się wziąć za co innego.

MsMickey- ja też jak jem to dotąd, az mi trudno oddychać....okropna jestem:(

ja w poprzedniej ciazy tez utyłam 22 kilo, ale odchudzanie szło mi jak krew z nosa, a karmiłam piersią. Sporo mnie kosztowało to wsyztsko:(

Ja też od poczatku uzywąłm chusteczek- Nivea:)Nająłdniej pachną:)

Ostatnia edycja:
Ja od poczatku uzywalam chusteczek, a do pupci polecam linomag ten z rozowa nakretka. Super jest.
Sudokremu nie uzywalam, bo podobno strasznie wysusza i nie powinno sie z nim przesadzac.

Sunshine mi tez mowila polozna zeby chusteczek nie stosowac, zadnych kosmetykow, kremow na pupcie tez nie. Sama woda i koniec. Tutaj maja jakies dziwne podejscie - eko ;-) Kolezanka od pierwszych dni zastosowala sie do tych rad i jej maluska miala tak pupe poodparzana, ze az serce sciskalo. Musialy na pieluchy tetrowe przejsc, a ze ceratek tu nie kupisz, to dziewczyna z jednorazowek wycinala. Takze wole poszperac na forach i posluchac rad doswiadczonych mamusiek :-)

Nio wlasnie tu to maja bardzo naturalne-eko podejscie do wszystkiego nawet i do ciazy. tez mysle, ze bedzie ok jak bede uzywaz chusteczek od poczatku. Ale widze, ze jeszzce duzo mnie czeka materailu do nadrobienia na temat pielegnacji maluszka :baffled: nie mam doswiadczenia i na razie to co przeczytam i kto co powie to koduje ale czuje ze jeszcze malo wiem :shocked2:

To ja uciekam do Collegu, nie wiem skad biore sily od rana praca a popoludniami szkola ehhh ale juznie dlugo koniec............ w czerwcu :szok:

reklama
Bry,

Witajcie nowe mamy na naszym forum!!

Co do pieluszek to "1" bardzo szybko są za małe, lepiej kupić 1 paczkę, a potem już "2" - dla maluszka, który waży 3kg dwójki tez są dobre.
Chusteczki - dla mojego alergika Pampers Sensitive były bardzo dobre, nie podrażniały skórki, Sudocrem totalnie nie zdał egzaminu, bo wysuszał już i tak suchą skórkę, za to Bephanten - rewelacja! do dziś (w razie potrzeby) stosuję.

Do góry