reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

No nie powiedziała, fakt, ale i tak wynik wyszedł powyżej normy, a spacer mógł go tylko obniżyć tak samo jak wypicie wody. A zresztą pomiar 50g glukozy to badanie przesiewowe, więc nawet na czczo nie trzeba być. Ale już 75g i dwukrotne mierzenie poziomu cukru to już test diagnostyczny, więc i musi być na czczo i trzeba być całe 2 godzinyw spoczynku i bez spożywania i picia czegokolwiek. Teraz już to wiem, a wcześniej zielona byłam. I dlatego uprzedzam innych ;-)

A nie podwyższyć?
U nas z tego co się orientuje to przesiewowe robią już z 75 i dwoma godz.

reklama
a jak myjesz razem z nim to tez nie chce? a mozeon myc nie chcial bo go bolaly tamte co mial dzisiaj je robione. moze juz teraz bedzie lepiej?moj to tez najchetniej to by zjadal paste i gryzl szczoteczke ale najpierw musi umyc zeby a potem niech sobie grzie tyle ze bez pasty.no i moj zeby myje w wannie jak sie kapie. tak go jakos glupio nauczylam ze jak jest poza wanna to nie bardzo chce i zeby umyc zeby to chce wchodzic do wanny:/ laczy te czynnosci:/no ale myje to najwazniejsze.
No właśnie nie uczyłam go w wannie. Nie wiem, czy go bolały, raz kiedyś wspomniał, ze go boli, ale sama nie wiem. Tak czy siak jakiś miły sposób muszę znaleźć. Razem jak myjemy ciut lepiej. Ale też ma 100 innych rzeczy do roboty, np odkręcanie wody, czy wyjmowanie korka z umywalki. Poszukam na allegro może coś mi wpadnie w oko, kiedyś widziałam taką klepsydrę co czas odmierza. Mówię Wam. Każdy rodzic ma jakiś problem. Jedno nie chce zębów myć, a inne słyszy cały blok jak mu się paznokcie obcina;). Jedno ładnie się pilnuje mamy, a inne nie chce za rękę i gubi się w centrum handlowym w ułamku sekundy. Z każdym rokiem inne problemy...

A nie podwyższyć?
U nas z tego co się orientuje to przesiewowe robią już z 75 i dwoma godz.

No właśnie obniżyć, bo każda aktywność fizyczna (a ja w ciąży tylko na spacer sobie pozwalam) obniża poziom cukru we krwi. Ja gdy odczytałam pierwszy raz swoje wyniki to sobie je tak optymistycznie tłumaczyłam po prostu, a tu małe zdziwnienie :szok:

Różnie to robią jak czytałam. W "moich" rejonach jak sie orientowałam jeśli na czczo w poprzednich badaniach poziom cukru jest w normie to najpierw dają obciążenie 50g i badanie po godzinie. A jeśli coś nie halo wychodzi to dopiero 75g i po tym już następuje diagnoza - cukrzyca lub brak cukrzycy. O ile dobrze pamiętam to alijenka miała też od razu 75g.

przeleciałam was:cool::cool:

Ogolnei wszystko ok, w normie, ale, ze maly jest, to za 2tyg mamy sie znow zjawic, by mogl potwierdzic swoja diagnoze :tak:

jaką diagnozę???

A ja mam chyba problem, bo zaczęła mnie pobolewać blizna po CC którą miałam w czerwcu 2010 i nie wiem czy mam się martwić czy nie, trochę poczytałam, i może się rozchodzić albo coś, a to jest niebezpieczne potem przy naturalnym porodzie :-(

a kiedy masz wizyte? moze trzeba zrobic usg blizny?

A ta szklanka wody to nie zaburzy wyniku? Mi ginka nie pozwoliła nic pić pomiędzy wypiciem glukozy a 2 krotnym pobraniem krwi. Czytałam też że jak np. po jakimś posiłku ma się zbyt wysoki cukier to łatwo go zbić wypijając właśnie szklankę wody i po 10 minutach już cukier spada.

mi babeczka powiedziała, ze jakby mi sie robiło słabo badz niedobrze to troszke wody moge wypic:tak:

Hej

Melduję, że sunia siostry ma się dobrze:-) strasznie mi ulżyło :-) mam nadzieję, że teraz szybciutko się rana po operacji zagoi

i po co było przezywac na zapas???????:-p

Napiszę coś z zupełnie z innej bajki, ale muszę w celu ostrzeżenia innych.

Czy zdarzało Wam się płacić kartą za usługi na poczcie? Jeśli tak to uprzedzam, że UP za każdą taką transakcję pobiera 9,50zł, bez względu na to czy w innych bankomatach macie usługę bezpłatną.
Ostatnimi czasy robiłam sporo przesyłek, np. zwolnienie do pracodawcy. Jakie wielkie było moje zdziwienie gdy przed chwilą weszłam na swoje konto i okazało się że zniknęło ok.80zł z mojego konta. Jak to możliwe? Za samą przesyłkę zapłaciłam 6,05zł (list polecony, priorytet z potwierdzeniem odbioru). Poczta Polska taką transakcję trakuje jak wypłatę z ich bankomtu (okienko=bankomat), oczywiście nie informując o tym głośno klienta, a jedynie małym druczkiem przy naklejkach logo kart na drzwiach wejściowych i za taką dodatkową usługę liczy 9,50zł. No dawno tak wściekła nie byłam. Co miesiąc w swoim banku płacę 5zł za wypłaty ze wszystkich bankomatów za darmo, a tym złodziejom musze płacić oddzielnie.

dlategotez najlepiej samemu płacic z konta siedzac sobie w domku na kanapie na dupce... za darmo.... ;-)

A dupa rośnie...

bezlitosna jestes :-p:-p:-p

hmmm ja mialam glukoze na czczo w normie i w poprzedniej ciazy tez i krzywa curkowa wtedy 50 gr po goninie tez. to dlaczego teraz dali 75?:)jak wszystko do tej pory bylo ok. ja jutro ide. mialam dzisiaj isc ale bym nie zdazyla do zamkniecia.
a co do tej aktywnosci Maku to mlodak ma racje, jak chodzisz to cukier spada szybciej. mialam sasiadke z cukrzyca, to jeszcze dziecko bylo, kolo 10 lat i jej kazali duzo biegac. mieszkalam kolo boiska wiec mialam ja co chwile przed oknem. za to teraz jaka figure ma fiu fiu:)

przeleciałam was:cool::cool:
Oh yeah! Tak mi dobrze, tak mi rób!!! :cool2:
hmmm ja mialam glukoze na czczo w normie i w poprzedniej ciazy tez i krzywa curkowa wtedy 50 gr po goninie tez. to dlaczego teraz dali 75?:)jak wszystko do tej pory bylo ok. ja jutro ide. mialam dzisiaj isc ale bym nie zdazyla do zamkniecia.
a co do tej aktywnosci Maku to mlodak ma racje, jak chodzisz to cukier spada szybciej. mialam sasiadke z cukrzyca, to jeszcze dziecko bylo, kolo 10 lat i jej kazali duzo biegac. mieszkalam kolo boiska wiec mialam ja co chwile przed oknem. za to teraz jaka figure ma fiu fiu:)
No nie wiem. Mi gin dał od razu 75...
A myślałam, że się podwyższa, bo Młodak kiedyś tak napisała :tak:

reklama
Oh yeah! Tak mi dobrze, tak mi rób!!! :cool2:

No nie wiem. Mi gin dał od razu 75...
A myślałam, że się podwyższa, bo Młodak kiedyś tak napisała :tak:

Bo czasami na siłę próbuję być optymistką :-) i jak wyczytałam, że nawet spacer może zaburzyć wynik to sobie podciągnęłam na swoją korzyść, hihi.

dlategotez najlepiej samemu płacic z konta siedzac sobie w domku na kanapie na dupce... za darmo.... ;-)

tylko, że listu poleconego z L4 do szefa nie wyślę mailem, a tym bardziej nie zapłacę za niego kontem internetowym. A tak normalnie to wsio przez neta załatwiam - kiedy ostatni raz byłam w banku czy na poczcie w celu zapłacenia rachunku jakiegokolwiek to nie pamiętam już....

Ostatnia edycja:
Do góry