reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Witam z rana.
Ania - ja te ze szmateksu wyprałam w zeszłym tygodniu. Wrzucając z naszym praniem. I zamierzam je gdzieś po świętach przeprać jeszcze raz tym razem w proszku/płynie dla niemowląt. A potem przeprasować.

reklama
Ja pierwszą partię ciuszków wyprałam przedwczoraj a dziś będę prasowała jutro piorę następne. Ja postawiłam na płyn do prania i do płukania biały jeleń,słyszałam opinie,że jest nawet lepszy od tych niemowlęcych bo jest dla ludzi którzy mają naprawdę bardzo poważne problemy skórne i skoro takiej skóry nie uczula to powinien być ok. przeglądałam różne fora i ludzie używają dla maluszków,także chciałbym zostać przy jelonku ,no i cena ok:)

Aylin dopiero po świetach? Nie za pózno?
A w ogole to kiedy wypadaja teraz swieta?

Ja kupiłam lovelle, wczesniej tez jej uzywalam i byla ok.
Wiki nie miala zadnych alergii, wiec kolo roku zaczelam prac jej ciuszki z naszymi.

Ostatnia edycja:
Dzieki dziewczyny :)

AVO- faaajnie by bylo ;-) zreszta ja we wrzesniu planuje zladowac w Polsce :tak: Lepiej wczesniej niz pozniej, nie bedzie wiedzial o co chodzi w samolocie ;-) Oczywiscie jesli pojdzie dobrze :tak:

ale ja juz skonczyłam:zawstydzona/y::zawstydzona/y: ;-)

grunt, ze jeszcze zdarzyłas:cool2::cool2::-D

Buziak- diagnoze, ze z tego co do tej pory zobaczyl, to jest wsio oki :tak: no ale nie moze dzis powiedziec w 100% bo dzidziok polzytkami nam machal na usg :baffled:

a z brzuszkiem cos wiadomo czy nie ten specjalista???

paulinamaria - zazdroszcze!!! jak ja bym chciała teraz załozyc krótkie majtki, bokserke, klapki i zasiasc chociaz w ogródku z tym pączkiem;-):tak: a juz o miejscowosci nadmorskiej nie wspomne;-)

avo - a ja sie kurcze boje w tym roku atakowac bałtyk:sorry: po pierwsze nic nie uzyje z takim bobaskiem a dwa to taki wieloryb bede ze szok... a i u nas pada w tym roku na lipiec:confused2:

Witam!

sicil po pierwsze gratuluję zdrowego serduszka dzidzi!!! gdzieś mi umknęła informacja od Ciebie:zawstydzona/y:

w temacie glukozy, to ja muszę teraz zrobić przed kolejną wizytą, którą mam 6 marca, gin kazał zrobić 75g i tylko po 2 godzinach

a w nocy natomiast ubaw pełny bo jak chciałąm do tatusia sie przytulic to mały od razu kopał w miejsce gdzie dotykam brzuchem ....:-);-):tak::-D....niewiem czy juz pokazuje swoje miejsce w łóżku pomiędzy ale czuje że będzie mały agrega:happy2::happy2:cik

pilnuje mamusi;-):-D

Aylin dopiero po świetach? Nie za pózno?
A w ogole to kiedy wypadaja teraz swieta?

Ja kupiłam lovelle, wczesniej tez jej uzywalam i byla ok.
Wiki nie miala zadnych alergii, wiec kolo roku zaczelam prac jej ciuszki z naszymi.

Ania ja mam termin na połowe czerwca a święta sa 9 kwietnia. 2 miesiące czasu. 4 razy zdążę wyprać i wyprasować

Ja także jeszcze przed glukozą. Mam test 75 glukozy więc podejrzewam, że pomiar po dwóch godzinach - podejrzewam- dzięki Wam- bo mi nikt nic nie powiedział. Więc już nie wiem czy mam iść głodna czy mogę coś zjeść. Dziewczyny z Polnej z Poznania - proszę o szczegóły jak to było u Was? Ja idę w piątek bo ma być ładnie i ciepło :-)
Co do skurczów - jestem na bieżąco: lekarz mi powiedział, że do 10 skurczów/twardnień brzucha dziennie to norma. Jeśli jest więcej/bolesne/są upławy natychmiast dzwonić!
Jest różnica między samym twardnieniem, a dodatkowo bólem - jeśli to Was dopadnie - będziecie widzieć różnicę. Ja ją wyraźnie widziałam. Na szczęście no-spa forte plus ok 10-12 tabletek magnezu wszystko wyciszyły i teraz brzuch twardnieje w normie - choć nic w tym przyjemnego. Mam tylko nadzieję, że Dzidzia się nie męczy.
Ciuszki czekają w szafie na pranie - zacznę je robić po 30 tyg. bo mam wrażenie, że jeśli bym je teraz uprała to znów bym to robiła przed porodem :-D

reklama
BMR najlepiej to idź do przychodni czy laboratorium, w którym będzie robić obciążenie glukozą i się zapytaj jak to jest u nich, bo w każdym jest inaczej

Do góry