reklama
tez mialam zlecone pobieranie po 2 h, ale dla pewnosci zrobilam tez po 1 h. Dzwonialm do gina i oba wyniki sa nieprawidlowe. Po 2 h powinno wrocic do wielkosci na czczo, czyli u mnie 95 lub nie przekroczyc 140. Zobacze co bedzie po badaniach w szpitalu, moze uda sie tylko wprowadzic dietke, bez insuliny i bedzie git
a sama duzo utyłaś? Tak dopytuję, bo mnei to obciązenie czeka za półtora tygodnia....i trochę się obawiam, chociąż mała przytsopowała ze wzrostem i na ostatnim usg wiekościowo odpowidala dacie ostatniej miesiączki
Addiena
MAMUNIA KWIATUNIA
AVO zabiję Cię za te lody !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-( :-(
dokładnie Addiena mi też powiedzieli w poradni diabetologicznej że po 2h nie może przekroczyć 140 !!! a teraz jak stosuję dietę to po godzinie nie może przekroczyć 140 a po dwóch 120 !!!
my tu cukrzycowe biedulki a lodami kusza hahaha.
masz moze jakies fajne przepisy? Ja sie martwie co bede jadla, kurde trudno zmienic nawyki..juz mi sie chce cukiereczka
Ja miałam na czczo 85 a po 2 godź 163. obciążenie 75g
O, to jeszcze wyzsze niz ja. Odżywiasz sie juz inaczej?
a sama duzo utyłaś? Tak dopytuję, bo mnei to obciązenie czeka za półtora tygodnia....i trochę się obawiam, chociąż mała przytsopowała ze wzrostem i na ostatnim usg wiekościowo odpowidala dacie ostatniej miesiączki
Niestety tak, na + mam 9 kg i coreczka ostatnio tez bardzo przybrala. Juz to dalo mi pewne podejrzenia.
Ostatnio edytowane przez moderatora:
AVO zgadza się dziewczynka miała być Liliana ,ale coś jej urosło między nogami
Ja od początku ciąży przytyła 5,5 kg to chyba nie dużo i nie mam ciśnienia zawyżonego i nic nie wskazuje na cukrzycę .
Mam pytanie czy lekarz którejś zalecił liczenie ruchów? Ja mam liczyć od 1 marca 2xdziennie po godzinie.
Addiena tak co prawda wizytę u diabetologa ma w poniedziałek ale odstawiłam cukry białe pieczywo. Jem 6 mniejszych posiłków o stałej porze. Zero pieczonych ,smażonych mięs tylko chude białe gotowane i chude wędliny.
Ja od początku ciąży przytyła 5,5 kg to chyba nie dużo i nie mam ciśnienia zawyżonego i nic nie wskazuje na cukrzycę .
Mam pytanie czy lekarz którejś zalecił liczenie ruchów? Ja mam liczyć od 1 marca 2xdziennie po godzinie.
Addiena tak co prawda wizytę u diabetologa ma w poniedziałek ale odstawiłam cukry białe pieczywo. Jem 6 mniejszych posiłków o stałej porze. Zero pieczonych ,smażonych mięs tylko chude białe gotowane i chude wędliny.
Ostatnia edycja:
alijenka
Mamcia Nataszki :))
wiesz co ja w sumie nie jadę na żadnych przepisach jem poprostu to co wymyślę, ale sama już nie mam pomysłów na to co jeść !!!!
to jest metoda prób i błędów bo np. nie można jeść parówek ja jem i mam po nich cukier 103 także każdy organizm będzie inaczej reagował, na początku zapewne będziesz musiała się trochę pokłuć aby wiedzieć co jeść, a co nie :-(
Addiena ja też po 2 h miałam poziom cukru 162 ale po godzinie miałam 154 także duża różnica między Twoim wynikiem
to jest metoda prób i błędów bo np. nie można jeść parówek ja jem i mam po nich cukier 103 także każdy organizm będzie inaczej reagował, na początku zapewne będziesz musiała się trochę pokłuć aby wiedzieć co jeść, a co nie :-(
Addiena ja też po 2 h miałam poziom cukru 162 ale po godzinie miałam 154 także duża różnica między Twoim wynikiem
mamina karierowiczka
Fanka BB :)
moj maz polecial do PL , znaczy jeszcze leci a ja juz tesknie :-( wlasnie zajadam smutek slodyczami ....ogladam amerykanska nianie i uzalam sie nad soba. Zamiast glupia korzystac z wolnej chaty, duzego lozka, ciszy.
taka jestem glupia za nim.
tialana
Ja tez miałam robione tylko po dwóch godzinach i wyszło 109 a na czczo nigdy nie miałam więcej niż 82Addiena czyli tylko po godzinie masz zły cukier, czy sie mylę? Co ciekawe- ja mam tylko obciązenie 75 i pobrana krew po 2 godzinach...
(
sicilpol
Ma-Ma!
Tialana- no mnie maly kopie coraz mocniej, dzis po obiedzie dal niezlego czadu, az mialam przedbiegi chyba raz przyszlego ringu w moim brzuchu ;-) a maz poczul pierwszy raz i chyba to zrobilo na nim wrazenie ;-) Mam nadzieje, ze to kopanie jest efektem mojej dietki proteinowej, ze maly przybiera dobrze...
Addiena- bedziemy to w takim razie od 27 czekac na Ciebie i trzymac kciuki, za szybkie wyjscie i wyjscie z dobrymi wynikami i unormowanym cukrem! A po czerwcu sobie odbijesz
Viola- hihih niezly ten Antos, juz pokazuje różki ;-)
Mamina- na dlugo polecial? ja normalnie jak moj gdzies wyjezdza, to cieeesze sie bardzo, bo moge sobie odpoczac, ale w tym stanie to tez nie lubie jak gdzies jest dlugo beze mnie
Addiena- bedziemy to w takim razie od 27 czekac na Ciebie i trzymac kciuki, za szybkie wyjscie i wyjscie z dobrymi wynikami i unormowanym cukrem! A po czerwcu sobie odbijesz
Viola- hihih niezly ten Antos, juz pokazuje różki ;-)
Mamina- na dlugo polecial? ja normalnie jak moj gdzies wyjezdza, to cieeesze sie bardzo, bo moge sobie odpoczac, ale w tym stanie to tez nie lubie jak gdzies jest dlugo beze mnie
mamina karierowiczka
polecial na tydzien, cieszylam sie na jego wyjazd do wczoraj--dotarlo do mnie ze bede tu sama bez niego buuu niby jestem z tych twardych a w srodku miekka jak niedogotowane jajko.
Czekam i sie schizuje bo samolot jest opozniony wg rozkladu
.
Wogole siedzial dzis na klopie i krzyczy z lazienki "ile jestes dokladnie tygodni w ciazy"
a ja 23yyyy,
na co on najwidoczniej wzial biblie ciazowa -ktora umiescilam w kiblu obok klopa co by czasem moj maz z nudow tudziesz zatwardzenia poczytal, i mowi - to my mamy takie duze dziecko juz?! ty wiesz ze ono juz mialoby szanse przezyc gdybys je teraz urodzila?
fajnie ze wie
Czekam i sie schizuje bo samolot jest opozniony wg rozkladu
.
Wogole siedzial dzis na klopie i krzyczy z lazienki "ile jestes dokladnie tygodni w ciazy"
a ja 23yyyy,
na co on najwidoczniej wzial biblie ciazowa -ktora umiescilam w kiblu obok klopa co by czasem moj maz z nudow tudziesz zatwardzenia poczytal, i mowi - to my mamy takie duze dziecko juz?! ty wiesz ze ono juz mialoby szanse przezyc gdybys je teraz urodzila?
fajnie ze wie
reklama
zaza26
niech mnie ktoś kopnie w tyłek na rozruch, bo mi się nic nie chce
nie smutaj się - krótkie rozstania dobrze robią dla związku a na długo wyjechał?
współczuję i życzę jak najszybszej poprawy !U mnie niestety cukrzyca i perspektywa szpitala
moj maz polecial do PL , znaczy jeszcze leci a ja juz tesknie :-( wlasnie zajadam smutek slodyczami ....ogladam amerykanska nianie i uzalam sie nad soba. Zamiast glupia korzystac z wolnej chaty, duzego lozka, ciszy.
nie smutaj się - krótkie rozstania dobrze robią dla związku a na długo wyjechał?