reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

addiena - przykro mi z powodu cukrzycy, mam nadzieje ze szybko przejdzie po ciazy:sorry2:

sicilpol - kocyk 200e???? ja Ci moge ładny wysłać za 120 hehe:-D

reklama
Gin kładzie na oddział żeby dodatkowe badania zrobić i cukier trzeba pilnie unormować.....dieta, często insulina.
I jestem przykladem, ze cukier podczas standardowego badnia miałam w normie, a po glukozie wyszły cuda :(
Mama nadzieję że szybko się ten cukier unormuje a dodatkowe badania dają już dobry wynik, będę trzymać kciuki
Chyba masz dobrego lekarza skoro chcę cie mieć pod kontrolą, na pewno pod jego opieką wszystko będzie dobrze :tak:
Kiedy masz przyjęcie na oddział?

Sicil aż tak mały kopnął?

ale mam dziś nudy :-(
i strasznie mi się chce czegoś do schrupania, chodzą za mną faworki albo coś w takim stylu, a wiecie ile radochy sprawiło mi dziś zjedzenie kawałka gorzkiej czekolady MASAKRA !!!!!!!!!!!!!

Addiena- co z tym szpitalem?????? :szok: na dlugo??? No w sumie lepiej byc pod kontrola

Dlugo nie, 3-4 dni, musza jeszcze wszystko ocenic i wprowadzic diete, mam nadzieje, ze unikne insuliny

Addiena to jakie miałaś wyniki po glukozie ??

po glukozie 75, po 1h - 230, po 2h - 160. Moze nie jest bardzo źle, ale nie mozna tak zostawic.

addiena - przykro mi z powodu cukrzycy, mam nadzieje ze szybko przejdzie po ciazy:sorry2:

dziekuje, ponoc mija po ciazy.

Mama nadzieję że szybko się ten cukier unormuje a dodatkowe badania dają już dobry wynik, będę trzymać kciuki
Chyba masz dobrego lekarza skoro chcę cie mieć pod kontrolą, na pewno pod jego opieką wszystko będzie dobrze :tak:
Kiedy masz przyjęcie na oddział?

gin bardzo dba o swoje pacjentki, teraz jest na urlopie, a mimo to odbiera tel. i konsultuje. Na oddzial 27 , jak juz bedzie w pracy.

blond 20 kot zachorował nagle w niedzielę w zeszlym tygodniu i nie wiem czy był dobrze zdiagnozowany:( Echhh nie chcę szukać winnych ,szkoda mi go strasznie,łzy same cisną się do oczu ale jakoś musimy się pozbierać ,dobrze że możemy skupić myśli na dzieciaczku bo inaczej pewnie szukałabym kolejnego kota,żeby wypełnić pustkę w domu,bo w sercu to chyba czas musi wyleczyć rany. Jak sobie pomyślę że przesiadywał mi na brzuszku.....:)((((((((((((((((

Postanowiliśmy,że na kolejnego kota zdecydujemy się jak mały trochę podrośnie.

Addiena witaj w klubie cukrzyków. Współczuje Ja w poniedziałek mam wizytę u diabetologa.

Nasz synek chyba jednak będzie Antek:)

Viola- przykro mi z powodu kotka, ja mam malutkiego pieska i nie wyobrażam sobie jak go juz nie bedzie. takze rozumiem co czujesz . Buziaki

moje wyniki
po glukozie 75, po 1h - 230, po 2h - 160. A Ty jakie mialas?

Antoś- slicznie . naprawde.

Addiena czyli tylko po godzinie masz zły cukier, czy sie mylę? Co ciekawe- ja mam tylko obciązenie 75 i pobrana krew po 2 godzinach...

Goldenlucy- super,ze potwierdziała się córcia.

Viola- bardzo współczuję straty:(

Antek to był mój faworyt i gdyby Natalka była chłopcem to by była Antkiem właśnie:) a czekaj czy Ty czasem nie miałaś opcji dla dziewczynki Lilianna?Tak ma moja pierwsza córeczka na imię:) Jeśli tak to mamy podobne gusta:)

a ja dzisiaj wcinam lody - czekoaldowe z nutellą- jestem okropna:(

Ostatnia edycja:
Addiena czyli tylko po godzinie masz zły cukier, czy sie mylę? Co ciekawe- ja mam tylko obciązenie 75 i pobrana krew po 2 godzinach...
(

tez mialam zlecone pobieranie po 2 h, ale dla pewnosci zrobilam tez po 1 h. Dzwonialm do gina i oba wyniki sa nieprawidlowe. Po 2 h powinno wrocic do wielkosci na czczo, czyli u mnie 95 lub nie przekroczyc 140. Zobacze co bedzie po badaniach w szpitalu, moze uda sie tylko wprowadzic dietke, bez insuliny i bedzie git :)

reklama
AVO zabiję Cię za te lody !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-( :-(

dokładnie Addiena mi też powiedzieli w poradni diabetologicznej że po 2h nie może przekroczyć 140 !!! a teraz jak stosuję dietę to po godzinie nie może przekroczyć 140 a po dwóch 120 !!!

Do góry