reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Sicipol - ja to wiekszosc tych paczkow zrobilam bez nadzienia bo mi nie wychodzilo, nie wiem ale dzem mi sie wylewal :baffled: wiec dalam sobie spokoj. Ja ktos chce to moze sobie przekroic go na pol i wysmarowac czym tam chce :-)

AVO- mnie tez lapie taki bezdech ale to najczesciej wieczorkiem jak leze juz w lozku, nie wiem moze w zlej pozycji i dlatego, ale tez zauwazylam, ze ciezej mi sie oddych przy chodzeniu nie raz musze przystanac i zlapac gleboki oddech.

reklama
Avo ja jak to mam to sie rozprostowuje i oddycham powolutku i przechodzi, ale ogolnie to caly czas niepelne wdechy biore, takie mam wrazenie. a moja kolezanka mowila ostatnio ze ja mala kopnela w przepone i dostala takiej zadyszki jakby biegla , a siedziala w fotelu i ogladala telewizje... wiec moze to male nas tak kopie wlasnie

ja sie za paczki w ogole nie bralam, lubie piec ale nienawidze smazenia, wiec zajadam sie kupnymi z marmolada rozana, bardzo dobre

AVO -Tak zeby Cie uspokoic Dziecko jest coraz większe, a co za tym idzie macica znacząco się powiększa. Kobieta może odczuwać trudności z nabraniem powietrza do płuc. Jest to spowodowane uciskiem macicy na przeponę. Mama teraz musi włożyć coraz więcej wysiłku w każdy oddech. Szybko rosnący brzuch powoduje znaczne rozciąganie skóry, co objawia sięswędzeniem. U niektórych kobiet mogą pojawić się ciemne kreski, są to najprawdopodobniej rozstępy. Aby zminimalizować ich ryzyko, należy nawilżać i masować skórę.
I od razu na kolejne pytanie, ktore zapewne wkrotce sie pojawi bo to juz ten czas dziewczyny, nadchodza wieksze zmiany
W tym okresie mogą pojawić się niebolesne, nieregularne skurcze macicy. Są to lekkie napinania macicy, która ćwiczy do porodu i są niegroźne ani dla matki, ani dla dziecka. Jeśli jednak skurcze pojawiłyby się regularnie i były bolesne, trzeba jak najszybciej udać się do lekarza.

Wiec nie stresowac sie dziewczyny jak to powiedziala moja polozna WSZYSTKO CO JEST NIE NORMALNE (DOLEGLIWOSCI) W CIAZY JEST NORMALNE!!!! i tak trzeba myslec :-):tak:

Josie - powodzenia w pracy, niestresuj sie bo szkodzi to dziecku heh trzymam kciuki

Witajcie- ja na szybko- nadrobię Was potem.

Dzisiaj mam nadzieję ostatni raz w pracy- od 2 dni jakos mi duszno:(
i wogóle mamw razenie,ze moje płuca mją mniej miejsca i nie mogę zrobić takiego mega pełnego oddechu- ma tak ktoraś?

ja miałam tak w pierwszej ciąży,że Młody uciskał mi przepone i czasem nie umiałam złapać oddechu to lekarz kazał powolutku oddychać.

AVO- tez tak mam, ze nie moge pelnego wdechu zlapac, ale takze tlumacze sobie to faktem, ze to po prostu z braku tam miejsca :tak:

A mnie paczki nie wyszly buu
Tzn zjadliwe sa, ale znow maz sie bedzie smial ehhh
Jak to robicie, ze Wam farsz nie wylazi?
Mnie raz wylazl raz nie :no:

Sicil ja jak kiedyś robiłam to z marmoladą,taką twardą i nie wyłaziło,ale tu mi się nie chce.

Odebrałam wyniki glukozy i są ok.

Tialana a jak twój cudowny napój?

AVO -Tak zeby Cie uspokoic Dziecko jest coraz większe, a co za tym idzie macica znacząco się powiększa. Kobieta może odczuwać trudności z nabraniem powietrza do płuc. Jest to spowodowane uciskiem macicy na przeponę. Mama teraz musi włożyć coraz więcej wysiłku w każdy oddech. Szybko rosnący brzuch powoduje znaczne rozciąganie skóry, co objawia sięswędzeniem. U niektórych kobiet mogą pojawić się ciemne kreski, są to najprawdopodobniej rozstępy. Aby zminimalizować ich ryzyko, należy nawilżać i masować skórę.
I od razu na kolejne pytanie, ktore zapewne wkrotce sie pojawi bo to juz ten czas dziewczyny, nadchodza wieksze zmiany
W tym okresie mogą pojawić się niebolesne, nieregularne skurcze macicy. Są to lekkie napinania macicy, która ćwiczy do porodu i są niegroźne ani dla matki, ani dla dziecka. Jeśli jednak skurcze pojawiłyby się regularnie i były bolesne, trzeba jak najszybciej udać się do lekarza.

Wiec nie stresowac sie dziewczyny jak to powiedziala moja polozna WSZYSTKO CO JEST NIE NORMALNE (DOLEGLIWOSCI) W CIAZY JEST NORMALNE!!!! i tak trzeba myslec :-):tak:
Sunshine- informacje widzę godne zaufania;) profesjonalne wskazówki;p najlepsze jest zdanie ze wszystko co nienormalne w ciazy jest normalne;))))

Sunshine- informacje widzę godne zaufania;) profesjonalne wskazówki;p najlepsze jest zdanie ze wszystko co nienormalne w ciazy jest normalne;))))

Oto w jaki sposob uspokajaja w UK :-) ale przyznam sie, ze stosuje sie to tego i pozwala mi to nie zwariowac a jak nie jestem czego pewna w dzisiejszych czasem mamy internet a wnim wszystko :tak::-) a to co sie wyczyta to zalezy tylko od nas :-)

Kasiulka kciuki mocno zaciśnięte! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Witajcie- ja na szybko- nadrobię Was potem.

Dzisiaj mam nadzieję ostatni raz w pracy- od 2 dni jakos mi duszno:(
i wogóle mamw razenie,ze moje płuca mją mniej miejsca i nie mogę zrobić takiego mega pełnego oddechu- ma tak ktoraś?

ja mam problemy z oddychaniem prawie od samego początku ciąży, ale to chyba przez astmę... w każdym bądź razie występują tylko przy wchodzeniu po schodach lub jak zbyt szybko chodzę

dzisiaj musze isc do szefowej uprzedzic ze w przyszlym tygodniu poprosze lekarza o zwolnienie.. troche mnie to stresuje...

trzymam kciuki żeby rozmowa przebiegła pomyślnie i bez stresu! &&&&&&&&&&&&&

jutro jadę zamówić szafę narożną i komodę i może namówię męża, żeby już łóżko w sypialni przestawić, nie mogę się doczekać nowych mebelków i układania w nich ciuszków dzidziusia:-)

Zaza- udanych zakupow :-) my zeszly piatek z mezem robilismy male przemeblowanie w pokoiku w czwartek przyszly mebelki: komoda i polka na ksiazki i teraz ten pusty pokoj powoli zaczyna przypominac dzieciecy. A ukladanie ciuszkow do szuflad sama przyjemnosc:tak::-) teraz od czasu do czasu zagladam do szufladki i nie moge sie jeszcze bardziej doczekac a mala bede w nie ubierac :-)

reklama
Do góry