reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Bo "Obraz USG na początku ciąży zależy w dużym stopniu od tego, kiedy wykonywane jest badanie. W 4.-5. tygodniu widać tylko pęcherzyk ciążowy. W 5.-6. tygodniu w jego wnętrzu pojawia się pęcherzyk żółtkowy, który odżywia zarodek, zanim wykształci się łożysko. Zarodek w 6. tygodniu może być jeszcze zbyt malutki, by było go widać na ekranie. W kolejnym tygodniu jednak rosnący zarodek musi być już widoczny w USG. "

reklama
Ja byłam jak spóźniał mi się 14 dni. I jeszcze przed usg powiedziała że powinno być widać. A potem zrobiła zwykłe usg i przez pochwe i nie nie było widać. Powiedziała tylko że jest bardzo gruba śluzówka macicy

Dziewczyny a czemu tak długo musicie czekac żeby zobaczyc fasolkę? Ja bym u lekarza jak okres spóźniał mi się dwa dni i kazał przyjśc za tydzień, czyli teraz w czwartek i stwierdził że na USG zobaczymy fasoleczkę.

fasolke dopiero widać w 6-7 tygodniu :) a czasem i później. Jak się idzie wczesniej to widać tylko pęcherz płodowy pusty i dziewczyny zawsze mają stresa że nic w srodku nie ma.. ja poszlam na pierwsze usg dopiero w 8 tygodniu zeby zobaczyc fasolke no i juz widzialam :) Chyba ze Twoj lekarz ma jakis super nowoczesny sprzęt ze jest w stanie zobaczyc wczesniej? :)

fasolke dopiero widać w 6-7 tygodniu :) a czasem i później. Jak się idzie wczesniej to widać tylko pęcherz płodowy pusty i dziewczyny zawsze mają stresa że nic w srodku nie ma.. ja poszlam na pierwsze usg dopiero w 8 tygodniu zeby zobaczyc fasolke no i juz widzialam :) Chyba ze Twoj lekarz ma jakis super nowoczesny sprzęt ze jest w stanie zobaczyc wczesniej? :)

jak mi robiono pierwsze USG to wypadł 5/6tydzień i był sam pęcherzyk wielkości 2mm. Równo tydzień poźniej widziałam już bijące serduszko i wielkość wzrosła do 8 mm:laugh2:

Nie wiem nic na temat sprzętu mojego lekarza ;) ale powiedział mi, że około tygodnia jak się spóźnia miesiączka będzie w stanie wykryc zarodek dlatego nie badał mnie wtedy jak poszłam. Przekonam się w czwartek - ale to jeszcze tyleee czasu! :)

a to niewiem sama zobaczysz czy zobaczysz hehe :) ja w sumie już mojej fasolki nie moge nazwać fasolką bo ma już rączki nóżki i główkę a fasolki nie mają widocznych części ciała :)

Witam dziewczyny :-)ja Was czytam, ale jakoś nie miałam humoru do pisania ja jeszcze 4, a w sumie 3ipol dnia i zobaczę swoja pesteczkę :) no i mam nadzieje, ze do tej pory nie dostane pierd....:szok:

nanulika ja chodze do corfamedu do doktora Bielickiego od 5lat ciekawa jestem jak się sprawdzi przy prowadzeniu ciąży, choć wcześniej myślałam o lekarzu który też pracuje w jakimś szpitalu, ale teraz nawet nie wiem czy będę w Pl rodzić.

reklama
Dziewczyny a czemu tak długo musicie czekac żeby zobaczyc fasolkę? Ja bym u lekarza jak okres spóźniał mi się dwa dni i kazał przyjśc za tydzień, czyli teraz w czwartek i stwierdził że na USG zobaczymy fasoleczkę.

To też zależy od sprzętu... Jak byłam w ciąży z Hanią to pierwszy raz bylam na USG w 5 tygodniu i było widac piękny duży pęcherzyk, dzisiaj byłam w sumie w tym samym okresie ciąży i tez był pęcherzyk ale bardzo malutki, prawie nic nie było widać

Do góry