reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

edit
ja przy corce przytylam tylko 9 czy nawer 8 kg a teraz juz mam 5 na plusie
sicil ty to masz cierpliwosc do tej kobiety ja bym chyba wybuchla
viola no to niezla niespodzianka. Przypomnialo mi sie ze jak rodzilam weronike to przy mnie babka miala blizniaki dwoch chlopakow a przez cala ciaze mowiono ze bedzie miala parke, takze pomylki sie zdarzaja

reklama
a ja mam juz 8 na plusie O_O waze 58

widze ze pierwsza zmiana plci, viola gratulacje:)
kuzynka meza tydzien przed porodem sie dowiedziala ze jednak nie dziewczynka, i sie zalamala bo juz miala jednego chlopca i w ogole sami chlopcy w rodzinie, bardzo chciala dziewczynke i wszystko na rozowo...

cześć Mamuśki,

Ja przy pierwszej córce przytyłam 14kg, przy drugiej 16kg, ciekawe ile teraz będzie na plusie na koniec...

Viola - ja już Ci napisałam odnośnie "zamiany" dziecka, a jak kotek? lepiej już??

Sicil - wiesz wszystko wszystkim, ale jakbym miała marznąć, to na pewno bym sie odezwała, w innych kwestiach olałabym to gadanie baranie, ale nienawidzę marznąć, zwłaszcza, że moje zdrowie jest ważne nie tylko dla mnie. A tak apropos to właśnie mam zatkany nos i w nocy pobolewa mnie gardło i ucho... ciekawe czyja to sprawka?!

Sama właśnie zauważyłam, ze jeszcze tydzień, dwa i można pomału pakować torbę. Córcia załatwiła mi tabletki na spalenie pokarmu, więc może tym razem nie będę się męczyła. I już się nie mogę doczekać wizyty mojego dziecka - jeszcze 2 tyg.

Hello
Viola niezle jaja hihi. ale gratuluje. Moj rafal w 22 tygodniu byl aalicją na polowkowym usg a dwa tygodnie pozniej na 3d pokazal jajka :D wiec tez plec zmienil i ja jakos teraz nie do konca wierzyc bede o ile ktos mi wogole powie co...

Sicil i jak chalka?

Avo przy chlopcach tyje sie mniej???uuu to ja z rafalem mialam 30 na plusie:/ to ciekawe ile przy dziewczynce bym miala hehe. ale ja to po prostu p[rzeginalam z pieczeniem ciast, codziennie pieklam ciasto i roslam w oczach. ciekawe jak teraz bedzie.

mi sie dzisiaj spac chce. niewyspalam sie po tych walentynkach:sorry:

no a jutro Tlusty czwartek drogie panie :D ma ktos sprawdzxony przepis na paczki? ja robilam jakis czas temu paczki pieczone i je sie polewalo polewa z masla cukry i cynamonu. ale one bez nadzienia sa i takie inne a na jutro przydaly by sie takie z nadzieniem i lukrem:cool2:

I teraz Was zaskoczę pewnie jestem pierwsza której zmieniła się płeć :) naszej córeczce urosły jajeczka i będzie chłopcem hihi Także proszę w liście mam zmienić płeć.Rozczarowana nie jestem tylko zaskoczona ale najważniejsze ze mały zdrowy i waży już 810g.
Gorsza sprawa,że mam cukrzycę ciążową:( 20.02 idę do diabetologa. Ta cukrzyca martwi mnie najbardziej bo ja lubię jeść:( No ale cóż byle mały był zdrowy.

gratulowałam córci to pogratuluję i synka!!!:cool2::cool2::-D
cukrzycy współczuje i mam nadzieję ze szybciutko minie!!!!!

Viola gratuluje:-) Mojemu raczej jajeczka nie odpadną :-D chociaż koleżance raz gin powiedział, że będzie trzeci chlopak, a na kolejnym usg, ze jednak dziewczynka, także cuda się zdarzają :-D:-D

nie raz okazywało sie, ze to pępowina ;-) Takze nigdy nic nie wiadomo!
U nas na forum z chlopcami co siedziałam tez był przypadek, ze mama była nastawiona na córę a urodził sie synek;-)

No nieźle! Myślałam, że na tym etapie to pomyłki już się raczej nie zdarzają. Zwłaszcza, że ostatnio było już 99%. Mam nadzieje, że naszej Zosi jajka już nie urosną ;-)

Ja też miałam dziś ciekawy sen - była inwazja kosmitów, którzy wyglądali jak żółwie ninja. A później się okazało, że to żołnierze związku radzieckiego. I nie wiedzieć czemu ich broń to była tylko atrapa. :dry:

i człowiek trzeźwy spac sie kładzie...:-D:-D

Katrina z kotkiem nie wiem czy lepiej tylko leży mało bardzo mało je, był cewnikowany i odtruwany z mocznika teraz jest na antybiotyku.Lekarz każe czekać.

zaza
a do kiedy możesz zapisać się do bezpłatnej szkoły rodzenia? Ja chciałam u nas ale powiedzieli,że już za późno bo tylko do 15tyg ciąży zapisują bo jest ograniczona ilość miejsc:(

zaza
a do kiedy możesz zapisać się do bezpłatnej szkoły rodzenia? Ja chciałam u nas ale powiedzieli,że już za późno bo tylko do 15tyg ciąży zapisują bo jest ograniczona ilość miejsc:(

mój gin (który przyjmuje w szpitalu, w którym odbywa się szkoła rodzenia) powiedział, że mam się tam zgłosić koło 25 tyg, więc chyba nie ma problemu z wolnymi miejscami... mam nadzieje...

Gdy ja zadzwoniłam do czmp do szkoły rodzenia, byłam w szoku, gdy babka powiedziała, że zapisy czerwcówek będą w kwietniu dopiero. I to w drugim tygodniu kwietnia. No cóż, mam nadzieję, że wiedzą, co robią.

viola ale numer ;-). Żeby tylko Majka nie odwinęła nam takiego numeru.

Gratuluję poznamych płci maluszków :tak:

asiia będzie dobrze! Mocno w to wierzę.

kamila jak się zakończyła sprawa z wymiotami? Tak mi się przypomniało :sorry2:

reklama
Dziewczęta a cóż tu taka cisza;D wszystkie pieką pączki na jutro;d?

Viola najważniejsze aby zdrowe dziecię było;) Ponoć częściej zdarza się, że z dziewczynki wychodzi chłopiec niż z chłopca dziewczynka.;)

Ja się właśnie najadłam sałatki( ogóreczki, pomidorki i cebulka ze śmietanką). Niby taka najprostsza ale dla mnie bomba;DD A smietanę duszkiem wypiłam hi hi;p teraz mąż ogląda mecz...;/ a ja dostaje hopla..

Do góry