reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Cześć dziweczyny, pewnie mnie już średnio pamiętacie, bo dawno się nie odzywałam ale od czasu do czasu Was podczytuje, tylko gorzej z pisaniem, bo czasu brak. Gratuluję Wszystkim udanych wizyt, u mnie też wszystko ok, jestem już po glukozie - winiki ok; kolejną wizytę mam dopiero na początku marca a USG pewnie na poczatku kwietnia. Zastanawiam się czy już któraś z Was chodzi do szkoły rodzenia i czy macie zamiar?? sorki jeśli ten temat został już poruszony i się powtarzam, ale nie sposób Was nadrobić:-)

Witaj:)
Ja mam zamiar iść do szkoły rodzicielstwa w CZMP w Łodzi czekam na kwiecień na zapisy.
Wczoraj dowiedziałam się tez, że w centrum służby rodzinie w ramach szkoły rodzenia jest fajowa gimnastyka dla ciężarówek. Na teorię nie mam zamiaru tam chodzić bo żenada podobnież pierniczą non stop o naturalnej antykoncepcji :no: a ja przecież już w ciąży jestem a to się do niczego innego nie nadaje :-D ale na gimnastykę czemu nie. Muszę zadzwonić i się dowiem.

Maćku ja tak samo jeszcze w 5 siedze. Ale z drugiej strony: czuję się dobrze, nie jestem jeszcze zbyt ogromna... perwnie przyjdzie i 6 i następne ale ja cieszę się chwilą obecną. Szcególnie, że bobo daje znaki już regularnie, na razie jeszcze nie wszystkie czuć przez skórę ale ja czuję do środka i jest to naprawdę zabawne:tak:

Tym samym zauważyłam swojego 100 posta:):)::)

Ostatnia edycja:
reklama
Dzisiaj rano śniły mi się truskawki, więc rano jak mój m pojechał po bułki, to kazałam mu kupić mrożone, ale później pojechałam zrobić zakupy na obiad i w Biedronce są świeżutkie, pachnące truskaweczki, więc kupiłam 2 paczuszki:-) chyba 3,5 tylko kosztują, także która ma ochotę na truskawki, niech leci do Biedronki:-D

Dzięki Wam dowiedziałam się w końcu w którym jestem miesiącu:-D no i się przeraziłam, bo to już 6:szok:edit: mała pomylka - w 6 będę za tydzień :)

sicil
podziwiam, ja bym nie była taka cierpliwa ;) na pewno sypnęłabym kilka ironicznych uwag :-D

magnii cieszę się, że udało mi się Ciebie pocieszyć, nawet jeśli w taki sposób ;-)

niezapominajka przykro mi z powodu stresów związanych z sytuacją finansową... trzymam kciuki za lepsze jutro dla Was!;-) może wygrana w totka... :-)

Ostatnia edycja:
Cześć dziweczyny, pewnie mnie już średnio pamiętacie, bo dawno się nie odzywałam ale od czasu do czasu Was podczytuje, tylko gorzej z pisaniem, bo czasu brak. Gratuluję Wszystkim udanych wizyt, u mnie też wszystko ok, jestem już po glukozie - winiki ok; kolejną wizytę mam dopiero na początku marca a USG pewnie na poczatku kwietnia. Zastanawiam się czy już któraś z Was chodzi do szkoły rodzenia i czy macie zamiar?? sorki jeśli ten temat został już poruszony i się powtarzam, ale nie sposób Was nadrobić:-)

Ja juz zapisana i zaczynam 10 kwietnia. Udało mi się załapać na program finansowany przez Urząd Miasta Krakowa. Zajecia w formie wykładów i ćwiczeń 3 razy w tyg plus 5 razy w tyg basen :)

Zaza;) no cóż podejrzewam, że w takiej jak moja albo zbliżonej sytuacji finansowej jest część z nas..takie życie niestety...
Ja mam przeogromną ochotę na truskawki, myślę jednak, że te biedronkowe nafaszerowane chemią to nie to samo co świeżutkie truskaweczki w sezonie;) szaleję też na punkce ogórków małosolnych i mam nadzieęję, że jeszcze przed porodem się załapię;) Już mnie poinformowano, że jak bedę karmiła piersią to muszę się wyrzec kochanych czereśni i ogórków małosolnych;P szkoda;)

Zaza;) no cóż podejrzewam, że w takiej jak moja albo zbliżonej sytuacji finansowej jest część z nas..takie życie niestety...
Ja mam przeogromną ochotę na truskawki, myślę jednak, że te biedronkowe nafaszerowane chemią to nie to samo co świeżutkie truskaweczki w sezonie;) szaleję też na punkce ogórków małosolnych i mam nadzieęję, że jeszcze przed porodem się załapię;) Już mnie poinformowano, że jak bedę karmiła piersią to muszę się wyrzec kochanych czereśni i ogórków małosolnych;P szkoda;)

pewnie tak:-(
a co do truskawek - z pewnością są nafaszerowane, ale co dzisiaj nie jest?? a raz to nie zawsze ;)

do szkoły rodzenia pójdę się dopiero zapisać, do szpitala, w którym prawdopodobnie będę rodzić, zajęcia są bezpłatne, jest teoria i "praktyka", no i uda mi się oddział obejrzeć, bo tak to to nie wpuszczają

Wrocilam z wizyty :-)
Serduszko pieknie bije, brzuch 25 cm - odpowiada 25 tyg ciazy, 4 kg do przodu (bylo 5, ale sie gdzies 1 zapodzial). Wracajac kupilam pierwsza zabaweczke dla synka - lwa z dzwoneczkiem. Mam nadzieje, ze nie zwariuje pozniej przez ten dzwoneczek ;-)

Do szkoly rodzenia nie bede chodzic - znalazlam w necie filmiki i z nich bede sie "uczyc" (wklejalam gdzies link)

Viola :-D:-D:-D:-D, ale zaskoczenie co ? Ciekawe czy komus jeszcze sie zmieni. Albo np przy porodzie sie okaze :-p

Mloda K gratki, dziec piekny i zdrowy, i to najwazniejsze :tak:

Niespodzianka gratuluję udanej wizyty!

a ja właśnie zaszalałam, bo kupiłam sobie poduszkę rogala na allegro, a że sprzedawca miał w ofercie akcesoria dla dzieci, to zakupiłam jeszcze parę pierdółek typu butelki, smoczki, pieluszki itp. :-)

reklama
tak czas leci jak szalony a po urodzeniu jeszcze szybciej. Ja pamietam swoje pierwsze usg w poprzedniej ciazy....a za 3 tyg nasza corka skonczy dwa lata

dzisiaj zapadla decyzja ze kupujemy podwojny wozek dla dzieciaczkow bo nasza mala uwielbia jezdzic wozkiem, lubi tez biegac ale jak sie zmeczy to nia ma zmiluj musi miec wozek. Wybor najprawdopodobniej padnie na greco quatro duo,ale to jeszcze moze sie zmienic

Do góry