reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

mi poprzedni gin badał na każdej wizycie nogi i rece czy nie ma obrzęków a teraz tego nie robi

Zazdroszcze wam tych wizyt do mojej jeszcze 2 tygodnie jak nic ciekawe co tam u mojej dziewczynki

a i kopniaki też czuje w okolicach pępka ale chyba mała się przekreciła bo wieczorami zaczynam czuć lekką zgagę wiec chyba już nie jest tak nisko

reklama
Waris- w zasadzie nie wiem, procz tego, ze wczoraj kolo brzucha przeszedl mi tabun bebniarzy a wieczorem w pubie nasluchal sie marleya ;-) i tak jak u Macku, czuje, ze mi bombarduje podbrzusze tak nisko :tak:
Aha i nie martw sie przypadkiem niczym, ani pozycja, ani zmieniajacym sie terminem-wielkoscia :tak: jesli chodzi o przodujace, ja mialam przez tydzien podejrzenie /wtedy byla mowa o nisko polozonym/ i zdarzylam sie poksztalcic, w sumie po pierwsze kazdej z nas moze to sie do 30tygodnia 15x zmienic, tak i tobie :tak: po drugie jesli mialo by sie nie zmienic, to taka po prostu uroda, duzo odpoczynku a potem ciach i po bolu :tak:
Mi przy przodujacym w szpitalu powiedzieli, "wiecej w poziomie, niz w pionie"- tyle jesli chodzi o odpoczynek.
Tak wiec, kanapa, telewizor, slomka do butli 5l. wody i bedzie ok :tak:
O bright spot nie slyszalam niestety :no:

Macku- ja sie ciesze, pewnie bede sie troszke mniej cieszyc jak mi rachunek wystawi, skoro to taki specjalista ;-) no ale najwazniejsze, zeby bylo wszystko ok

Ostatnia edycja:
Witam się i ja
w sobotę byłam na tym 3D ale badanie było trudne technicznie bo maluszek ułożony jest poprzecznie główką do dołu tak więc opisał brak możliwości pełnej oceny OUN ze szczególnym uwzgl.tylnego dołu czaszki.
Sici coś specjalnego robiłaś aby się przekręcił i skąd wiesz że się przekręcił?.Mam to nadmienić lekarzowi prowadzącemu aby sie jeszcze przyjrzał główce o ile się przekręci. Maluszek ma też wo obrębie lewej komory bright spot o śr.2,4mm:-(, niby lekarz mówi że to nie jest wada, że tego sie nie leczy czy któraś z Was o tym słyszała? No i łożysko jest niestety nisko i w dodatku przodujące :-( oraz mam więcej pić bo wód płodowych mogłoby być więcej.
Maluszek waży mniej więcej 436g
Płeć powiedział mi "prawdopodobnie ..." więc oznajmię wszem i wobec jak się uprawdopodobni.
Maluszek jest też młodszy tak więc wg USG termin to 18.06

Waris to po USG mamy ten sam termin.
A ja własnie z powodu dziwnego ułożenia naszej najprawdopodobniej córeczki mam powtórkę połówkowego

Dziewczyny chciałam Wam zakomunikować że PaulinaMaria napisała sms - doleciała do Singapuru, lot przespała i czuje się b.dobrze, za 4 godziny leci do Brisbane i po 9 godzinach już będzie na miejscu :-)

Dzień Dobry! :-)

Ja też!!! :tak: Który rocznik?

A mój pies ukradł mi ostatnio i zeżarł pół czekolady!!! :szok: Nie mam pojęcia co mu się ubzdurało, bo NIGDY wcześniej nic nam nie porwał :no:

A może te nowe wątki zakładaja dziewczyny typu: Otstnią miesiączkę miałam 1 lutego, przedwczoraj kochaliśmy się z mężem i czuję, że jestem w ciąży. To na pewno to! ;-)
Bo i takie się zdażają...

:no:
A Ty zamiast sie dodatkowo martwić ciesz się, że masz taką możliwość! :tak:

Ja mała też czuję bardzo nisko (nad samą cipką :cool2:) i się dziwię, bo myślałam, że macica z czasem idzie do góry, a tu proszę. I raczej po prawej.

Miałam kiedyś taką lalkę! :tak:

maćku dokładnie ten co w nicku 1979:-)

tak jest sicil,maćku ma rację-ciesz się!

Obiad się gotuje,naczynia się zmywają,pranie się pierze...a ja pożeram ryż z sosem karmelowym;-)

A to ma na tym etapie jakiś znaczenie?

No chyba nie, ale ja na twoim miejscu byłabym spokojniejsza.
U mnie to nie dość że główką do dołu to jeszcze nisko i to łożysko :confused2:. Prawie po każdej wizycie mam jakieś tam obawy.

Waris to po USG mamy ten sam termin.
A ja własnie z powodu dziwnego ułożenia naszej najprawdopodobniej córeczki mam powtórkę połówkowego

Aylin nie tylko po USG ale wg OM też - jesteśmy w tym samym dniu ciąży.

Sici dzięki ja to wszystko wiem ale moja wyobraźnia intensywniej działa

Waris, wiem jak to jest ;-) ja teraz wpierdzielam tyle protein, ze z Dukanem moglabym w szranki stanac- a wszystko dlatego, ze lekarz mi napomnial o tym obwodzie brzuszka i ze Mrow jest maly :baffled: Powiedzial, ze nadal jest w absolutnej normie, ale tego juz mamusia nie slucha :no:

No właśnie to tak jak mnie z tymi wodami, są w normie ale mogłabym więcej pić.
My już po prostu tak mamy.

reklama
Spałam dzisiaj ponad 12 godzin :szok: i ledwo patrzę na oczy. Chyba tk od tego spania powieki mi napuchły :-)

Chce mi się dzisiaj na obiad zupy, ale nie mam pomysłu jaką zrobić. Macie jakieś pomysły??????

Mi też co wizytę ginka sprawdza nogi pod kątem puchnięcia i żylaków. Ciekawa jestem co powie jak zobaczy to na moich rękach po ostatnim pobraniu krwi:

krwiak.jpg

asiia
- trzymam kciuki mocno.

waris - ja dopiero jutro dowiem się czy łożysko się podniosło i też żyję w napięciu od ponad miesiąca. Wierzę, że jednak pójdzie do góry i u Ciebie i u mnie.

Ja ruchy maleństwa czuję dosłownie wszędzie - raz na dole, z prawej, z lewej, na górze, po bokach też i chyba te ruchy są najmniej przyjemne bo mam wrażenie, że za chwilę boki mi rozerwie :-D
Wczoraj na mszy się uśmiałam. Widać, że dziecko lubi muzykę. Staram pod samym chórem i dość głośno było. No tak mi wariował, że nie mogłam wytrzymać. A najlepsze, że jak zaczynałam śpiewać to przestawał :szok: Czyżby głos mamusi mu nie odpowiadał? Dodam, że jak śpiewam przy moich kotach to Gruby od razu leci do mnie i gryzie mnir po rękach. Albo koty i dziecko nie mają słuchu, albo ja niesłusznie miałam 5 z muzyki :wściekła/y:

Do góry