reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Hej,

ja się tylko przywitam:zawstydzona/y::tak:

ale pozniej jak poloze Kube spac bede nadrabiac:tak:

korzystalam dzisiaj bo maz byl w domu caly dzien i pomagal mi w porzadkach, tzn. On robil ja nadzorowalam:zawstydzona/y:
szafe w sypialni wysprzataliśmy, z ciuszkami dla malego porobilam, duzo sie ich uzbieralo ale jutro jedziemy do miasta pare rzeczy pokupować jeszcze:tak: Sama radość takie zakupy:-) Wiem, ze za wcześnie ale ja tam wolę miec wszystko przygotowane na wszelki wypadek:tak:

Mąż się śmial ze mnie, ze torbę do szpitala pewnie jutro spakuję już:-D
ciekawe jakby On sie zachowywal jakby byl w ciąży:sorry2:

dobra spadam robic moim facetom jakąs kolacje, pozniej bede jeszcze

Aylin, ale j sie z Toba nei zgodzę, bo tak jak Ci piszę nie jem więcej niż 3000 tyz kalorii dziennie, czesto mniej i tyję. Z dnia na dzien potrafi mi dojśc kilogram, choc poprzedniego dnia nie przkroczyłam 2000 kalorii, mlo tego, w zasadzie nie jem nic po godzinie 18.

mójewczorajsze menu dziennie wyglada tak:
śnidanie 2-3 kanapki z chlebem razowym jakims serkiem i warzywami, jabłko, muffinka, obiadek- ziemniaki , brokół i surowka, 3 łyzki nutelli...... Dzisiaj kilo wiecej......

2 wyjaśnienia - albo spalasz mniej niż przyjmujesz.
Albo co wg mnie bardziej prawdopodobne (ale lekarzem nie jestem) twój organizm zatrzymuje wodę.
Bo przytyć z dnia na dzień kg naprawe jest cięzko. Tak jak i schudnąć się nie da, Jak schodzi kg to też woda.

Pijesz napar z pokrzywy?? NIe zaszkodzi. A własciwości ma super. Ja na wiosne zawsze sobie 2 tygodniówke z pokrzywa roobilam.
Pokrzywa zwyczajna - ma wysoką zawartość witamin i mikroelementów, zwłaszcza wapnia i żelaza. Zarówno świeża, jak i w postaci naparu jest smaczna. Napar z pokrzywy ma umiarkowane działanie moczopędne, a więc pomaga usuwać nadmiar wody z organizmu. Pokrzywa jest również przydatna po porodzie, gdyż wzmacnia organizm i zwiększa produkcję mleka. czytalam tez ze regeneruje naskórek, wzmacnia włosy i paznokcie takze na cere jak ktoras ma problemy to wlasnie pokrzywa zaraz po bratku;]

Bo innego pomysłu nie mam.

taka motywacja jest najlepsza!!! Normalnie całe mieszkanie sprzątasz cały dzien nie? A po takim telefonie, ze ktos zaraz bedzie w 15minut błyszczy:-D:-D
Właśnie takie tempo sprzątania miałam, ze ledwo zmywarke załadowałam :D no ale co tam w ciąży jestem :) koleżanka właśnie poszła :) więc miło dzień spędzony.

:angry::angry::angry:zacytowałam tyle wypowiedzi i cały czas mnie wylogowuje :szok::szok:

To ja nie wiedzialam ze herbatka szkodzi???? ja wypijam dziennie ze 3, no i rano kubek obowiazkowej kawusi:confused: bez niej nie funkcjonowalabym w ogole. Na poczatku ciazy jak meza nie bylo w domku i nie pil kawy w domu to robilam sobie tylko zeby ja wachac!!! Bo jakos taki byl dla mnie boski zapach jak zaden inny, wtedy bym nie mogla wypic bo zaraz bym biegla do kibelka ale teraz nie przeszkadza mi juz w ogole, wiec delektuje sie ta rozkosza:-)

a mi sie wydaje ze wszystko jest dla ludzi tyle ze rozsądnie..

Bo w koncu co pic???? kawa nie herbata nie soki nie gazowane nie tylko woda zostaje ale ja w zyciu woda sie nie napiłam;-)
Słaba herbata moze byc:tak:
Ja np cały czas pije herbaty owocowe, nic innego mi nie pasuje:baffled:

ja znowu czarnej herbaty nie cierpię także dla mnie nie ma problemu, a pijam najczęściej wodę z wyciskana cytryna lub z sokiem z żurawiny ale herbatkę miętową, Herbapol ma taka fajna mięta z pomarańczą dla mnie pychotka

chyba wszystkie się szykują na jakieś imprezy czy cuśśśśśś bo cisza tu jak nigdy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja walczę z tapetą...:dry:

Mój syneczek był dziś u lekarza na bilansie 3 latka. Nie chcę się przechwalać ale pękam z dumy i skaczę z radości. Mój mały Polaczek u niemieckiego lekarza został wychwalony pod niebiosa. Lekarz powiedział, że jest tak inteligentny i tak dobrze rozwinięty, że takich dzieci ze świeczką szukać. Stwierdził, że chyba wciąż czytamy mu książki i że mamy nie zmarnować tego co osiągnął do tej pory. Jeju jaka to radość wielka dla mnie! Dobra, dość przechwałek, tak się cieszę, że musiałam wam napisać.
Super! Masz się czym chwalić to się chwal :tak:

"Goście" już poszli więc melduję się na bb.
Alijenka to super że zamiast chłopca nadal jest dziewczynka ;-)
Mnie jutro czeka 3D, kłaki już umyłam, ogolić się wygoliłam, nawet pazury pomalowałam na różowo a nóż widelec będą pasować do dzidzi ;-) choć najważniejsze dla mnie jak wiadomo jest zdrówko dzidzi.

Mnie gin powiedział że mogę pić kawę kofeinową ale oczywiście jak mam niskie ciśnienie.
Ja przed ciążą wody wcale nie piłam a teraz w trakcie nawet się lubimy.

reklama
a ja sobie kupiłam tą kuchnię co reklamowali w BRW taka tania za 599 zł i chyba źle zrobiłam bo miałam jeszcze odnowić kuchnie przed generalka i chyba się to nie uda :-(, także nie wiem co z nimi zrobię, albo posłużą gdzie indziej albo je sprzedam

Do góry