reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
katrina
ja miałam jedną koleżankę w UK, która pochodziła z Łodzi i często gęsto musiała się tłumaczyć o co to chodzi w tym wyrazie ŁÓDŹ i miałam jednego kolegę, który (chyba tu nie zagląda:szok:) nazywał się Wojciech Piestrzeniewicz, jak musiał przez tel podać jak się nazywa i to przeliterować to była mała masakra! Nie mówiąc o tym, co Anglicy robili z jego imieniem i naziskiem jak to próbowali wymówić, większość zacinała się po "łojciecz pie..." Właśnie nauczona takimi przypadkami staram się dzieciom nadawać imiona, które choć w krajach europejskich nie będą sprawiały większego kłopotu, wystarczy, że w nazwisku mamy ę

Macku leeeee no fajny ten jezol, musze jeszcze cos zmajstrowac by sobie posiedziec ;-)

Wiecie co, moj byl w delikatesach, by pokupowac rozne bialkowe rzeczy i przyniosl min. taki ponoc wysokobialkowy ser, problem w tym, ze plesniowy. I teraz co otworze lodowke, to mi jezyk do d... ucieka :wściekła/y: Jak go nie bylo, to nie tesknilam :wściekła/y:

My mieszkamy a Angli i w nazwisku mamy Ł ale oczywiscie tutaj nie wymowia tego wiec nazwisko jest na L. Mam o tyle dobrze ze imie moje jest europejskie Marta gorzej z mezem bo Przemek dlatego tez szukalismy imienia dla coreczki takiego zeby nie miala problemow i okazalo sie ze Aurelia rowniez jest w jezyku angielskim i nie maja problemu z wymowa wiec problem z glowy:-)

ja nie znam zadnej zanety oprocz zanet kalety - od wiadomo czego O_O

dziewczyny macie tez tak ze sie najecie, a pozniej z utesknieniem czekacie az zglodniejecie zeby znow moc zjesc cos innego?!?!!? ja sie chyba rozplacze zaraz:baffled: chcialabym byc znowu glodna i zrobic sobie grzanki z mozarella!!! :sad::sad:

Josie mam to samo:-(

powiem Wam tak - zrobilam właśnie bułeczkę dukanową i nawet mi wyszła z tym że zrobiłam ją tylko z otrębów owsianych :-D, jedyne co dla mnie troche za duzo proszku do pieczenia :-(

Buziak dzięki za życzonka zdrówka ale gorzej mi. Teraz to już strasznie boli mnie i głowa i gardło. Tempka spadła 36,8. Mąz kupił mi ten *spam* no i tantum verde ale nie wiem czy go mogę zażyć bo biorę te zastrzyki Clexane a mój dzin tel nie odbiera. Oczywiście zieję już czosnkiem, teraz piję herbatkę z miodem i cytryną a wcześniej wypiłam mlesio z miodem i masełkiem. Co tam mogę sobie jeszcze zapodać na to gardło takiego naturalnego? Wiem że wcześniej pisałyście ale weź to teraz odszukaj.
Buziak a po co się metki odcina bo ja zielona:baffled:?
Dziewczyny Miśki, Mamina gratuluję wizytek i Wszystkim życzę zdrówka.

reklama
Do góry