reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

a ja mam wieczorem +2kg więcej niż ostatnio u gin a rano jak wstaję mam -1 kg niż ostatnio u gin :-p

chociaż właśnie się zważyłam - tak z ciekawości i mam -1 niż u gin. . . . hm dziwne ciekawe ile rano będę miała..
zjadłam dzisiaj potrójny obiad - 3 razy dokładałam sobie :) myslalam ze waga pokaze +10 kg bo czuje sie ociężała strasznie:p
ale mozliwe ze schodlam bo mialam ostatnio sporo stresów.

ja nawet nie porównuje wagi tej z domu z tą od gina, bo tam się ważę popołudniu i w ciuchach, więc jest mało optymistyczna ;-) a w domu ważę się nawet kilka razy w tyg, na czczo, po porannej toalecie, jedynie w koszulce i gatkach, według tych pomiarów mam 4-4,5 kg na plusie, ostatnio jakby stanęło w miejscu, ale nie narzekam ;-)

josie ale ciebie boli dokładnie kość? bo mnie to tak bardziej za kością i promieniuje, raz na brzuch, a raz na krocze:baffled: w każdym bądź razie nospa na to nie pomaga

ale mnie swędzi prawie całe ciało, poza brzuchem, piersiami, pupą i góra ud.........najbardziej swędza mnei ręce, łydki, plecy i głowa.....

Avo a miałaś jakieś problemy skórne wcześniej? bo mi się w ciąży AZS nawróciło

Ostatnia edycja:
reklama
ale mnie swędzi prawie całe ciało, poza brzuchem, piersiami, pupą i góra ud.........najbardziej swędza mnei ręce, łydki, plecy i głowa.....
Idz do lekarza normalnego rodzinnego i powiedz o objawach tym bardziej że jesteś w ciąży:baffled:albo zadzwoń do swojego ginekologa może przpisał Ci coś co cię uczuliło trudno mi sie domyslać zobacz od kiedy tak masz i czy cos jadłas albo używałaś niż zazwyczaj:-(

mam bardzo sucha skórę....codziinnei zażywam dłuższych kapieli i się niczym nie smarowalam do tej pory- moze to od tego?Tylko nigdy mnei skora nie swędziaal z powodu suchośći...hmmm

Ostatnia edycja:
AVO - no i juz wiesz dlaczego. Kapiel bardzo wysusza skórę. Dlatego prysznic polecają dermatolodzy. I smaruj - nawet zwykłą oliwka

zaza trudno stwierdzic. ale nie jakos mocno boli tylko taki przytlumiony i tylko jak sie rusze. moze nam sie rozciagaja te wiazadla czy co.

mam bardzo sucha skórę....codziinnei zażywam dłuższych kapieli i się niczym nie smarowalam do tej pory- moze to od tego?Tylko nigdy mnei skora nie swędziaal z powodu suchośći...hmmm
Przypomniało mi się że jeśłi dłuższa kąpiel i masz azs to wypróbuj emulsja specjalna firmy emolium...szwagier i chrzesnica maja tak samo i im to pomaga

Mam nadzieję, że te przybywające kg to brzuch bo sporo mi go ostatnio wywaliło. Nie objadam się więc chę przytyć w granicach rozsądku. Startowałam z niska wagą więc wiem, że mogę trochę więcej przybrac niz przeciętnie ale i tak mnie to martwi.

Co do swędzenia to mnie swędzą tylko plecy, ale to nawet jak nie jestem w ciąży i wszyscy muszą mnie drapać:-) Brzuch na szczęście nie swędzi póki co. Ale tyle się smaruję, że nie powinien....

Ja zjadłam dziś 5 mielonych kotletów i tonę słodyczy, od rana do teraz jem jem jem i jem. Mój Maks ma w niedzielę słodki dzień, przez cały tydzień nie je słodkiego a w niedzielę po śniadaniu i po obiedzie może zjeść tyle słodkiego ile tylko da radę. On jadł a ja razem z nim tylko 5 razy więcej bo 5 razy szybciej. Do tego jeszcze piłam gorącą czekoladę, słodką herbatę choć od lat nie słodzę i musiałabym jeszcze dłuuugo wymieniać. Ale to wszystko chyba przez stres podświadomy. Jutro usg u mojego gina a pojutrze jadę do centrum medycyny prenatalnej na takie niby połówkowe w zw z moim zwiększonym ryzykiem na zd.
Boję się dziewczyny.

Skóra mnie też swędzi ale mnie zawsze swędzi w okresie grzewczym, smaruję, nawilżam, piję wapno a i tak swędzi...

A co do kg to mam 6 na plusie

reklama
Trzymam kciuki bardzo mocno za Twoje usg, ja tez idę na połówkowe w środę. Mój tata ma wtedy urodziny, więc w prezencie potwierdzimy mu płeć wnuczka, chyba, że zrobiła się z tego wnuczka :-D

Do góry