reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

reklama
Dzień dobry z rana. Choroby ciag dalszy - czyli koeljny tydzień w domu. Masakra jakaś. Ale chyba przezyją bezemnie w pracy. NIe ma tego zlego - wyleże się, wynudze i wróce pelna energii :)

A byłam wczoraj u mamy i pochwale się jak zrobie zdjęcia jej łowami.

Kamila a ty co tak wczesnie? Mały znów soać nie dał?

ja też musiałam wstać bardzo rano :wściekła/y: - od 6 jestem w biegu...

Zaza - jeżeli u nas będzie dziewczynka to będą miały tak samo na imię ;-). Zobaczymy dowiem się w czwartek.

Karamija - trzymam kciuki za wizytę :tak:. Zobaczysz będzie dobrze!

Miaumi - ale "inne" macie supermarkety :eek:

Miłego dnia :happy:

Ostatnia edycja:
Witam sie i ja z rana:tak:

Moje małe najmniejsze wczoraj wieczorem tak szalało, ze nawet tacie wkoncu udało sie go poczuc. Obdijał sie z prawej na lewa i z góry na dół i kopał, czułam chyba wszystkie na raz paluszki, raczki, nozki.. i tak ze 2godziny. Słodko było do momentu kiedy chcialam pojsc spac i połozyc sie na chwile na plecach - nie dałam rady wiecie?:no: Tak mi cos tam gniótł, ze musiałam sie połozyc na bok. Myslałam, ze moze zmienił pozycje i spr 2raz, nie dało rady.. Tak mysle czy sie nie zaczęło:eek:

Witam się i ja
buziak ja miałam to samo wczoraj ale zaś przez cały dzień mała wierciła się, kręciła a wieczorkiem był spokój. Najważniejsze że tatusiowi też już udało się poczuć po przyłożeniu ręki kopniaczki, jaka radość, tego się nie da opisać :-) :-D
Mi może w koncu też się dziś uda zrobić USG :tak:

Witam porannie ciężarówki:-)

Witam z rana a raczej w środku nocy u mnie już 11-ta starsza córeczka w przedszkolu a ja przy kawce i śniadanku przeczytałam wczorajszy dzień dużo napisałyście jak na jeden dzień…
Wczoraj pojechaliśmy na zakupy do „marketu”, czyli wielkich kilkupiętrowych budynków wypełnionych mini stoiskami/sklepikami z wszystkim, co można sobie wyobrazić… po takiej wyprawie kilkugodzinnej w tłumie, który tu jest wszędzie miałam dość i nie miałam już siły wieczorem na komputer
Wyprawa miała tez swoje plusy zakupiliśmy truskaweczki, które w ostatnim czasie pojawiły się niemalże wszędzie i nawet cena nie najgorsza, bo za 1kg wychodzi ok. 8/9 zł dziewczynki zachwycone nawet nasza Majeczka je zajada
Kamila Lublin,Poola moja Maja jest mniej więcej w wieku Waszych pociech i też uwielbia spaghetti jako jedną z nielicznych potraw, oczywiście ketchup też uwielbia i może go jeść bez niczego ot tak łyżeczką lub paluszkiem

PaulinaMaria – super będę miała, z kim pisać w „polskiej nocy” Jak długo polecisz? Masz lot bezpośredni czy musisz się przesiadać?

Jeśli chodzi o wagę to na razie mam ok. 5 kg na plusie ale startowałam tym razem o wiele niższą wagą niż w ciążach z dziewczynkami i jeszcze nie dotarłam do tamtej wagi startowej ale wszystko przede mną

Wózki głęboki przetestowałam dwa do starszej kupiliśmy nowy casualplay s6 trochę ciężki ale gondolka spora i Nadia urodzona w czerwcu jeździła w niej aż do lutego więc bardzo długo, do Majki postanowiłam zakupić używany jane nomad i przyznam ze jestem z niego zadowolona lekki łatwo się prowadzi spacerówka duża obszerna teraz chyba dokupię jedynie gondolkę do niego bo Majeczkową sprzedałam oczywiście.
Mam lot W-WA Heathrow 2,5h Heathrow-Singapure 12h- Singapure-Brisbane 9h..ze zmianami czasowymi ale przesiadki szybkie , kiedyś leciałam przez Canton i nie wspominam dobrze....czy na każdym lotnisku w Chinach jest ta dziura w podłodze nazywana toaletą?:eek:.....straszne to było jedynie dla inwalidów normalna toaleta i brak bankomatów i o suchym pysku 6 godzin czekania bym miała gdyby nie jakieś 20 dolarów amerkańskich.

Hejka moja mała kuleczka też tak wczoraj harcowała :-D nie powiem że mnie to nie cieszyło
Moje dziecie dzisiaj pierwszy dzien w przedszkolu po chorobie ciekawe czy znowu czegoś nie złapie on tak ma że jak zachoruje to potem co chwile coś łapie nowego
Jejku jaka jestem niewyspana dziś wrr... aha Mamina ja też nie mam żadnych wyprysków i tego typu paskudów a będę miała dziewczynke brzuch jak piłeczka i jem jak na chłopca kwaśne mmmm a gin twierdzi ze bedzie dziewucha także to chyba nie ma reguły :-)

Witajcie :)

Buziak- te ciacho to bylo sycylijske cannolo- mniej wiecej 340kalorii w 100g a ciacho pewnie z 150g ma :eek: na szczescie zjadlam tylko pol, bo mnie maz wyczail i wyrwal :eek:
Ale potem na urodzinach zjadlam kulke takiego jakby ptysia czekoladowego
A dzis wlasnie mialam badany cukier, chyba do konca nie przemyslalam sprawy :eek:

A co do ciepla w domku, my wczoraj jak wrocilismy od tesciowej mielismy 14stopni...
Potem ogrzalo sie do 16, ale caly dzien co chcwila wylazili ciac jakies drewno na taras, wiec wieczorem bylo 15,5...
Teraz po nocy grzania temp skoczyla poki co do 17... :confused2:
Dobrze, ze ciaza wplywa na krazenie i nie czuc tak zimna, bo bym padla juz od dawna...

Ostatnia edycja:
reklama
Pochwale Wam sie jeszcze co zrobiły wczoraj moje grzeczne dzieci. Pojechalismy do tesciow i dzieci zniknęły po cichu w pokoju gdzie stoi komputer, włączały sobie bajki. Nagle jednak w mieszkaniu zrobiło sie zdecydowanie za cicho jak na nich. Chłopcy zamknęli sobie drzwi co juz oznaczało kombinacje z ich strony. Tesciowa wtargnęła tam a Dominik zatkał uszy i krzyczy ja tego nie ogladam ja tego nie ogladam!
A Bartek śmiało podszedł do tematu i niedosc ze pochwalił sie ze oglądnał to jeszcze opowiedział: włączyli sobie Bolka i Lolka, z tym ze jakas dziwna wersje:eek: Gdzie Tola powiedziała "ide obudzic tych dwoch pedałow" :eek::eek: Potem tylko padło jeszcze słowo "głuptasie", ale moje dziecko nie dosłyszało dokładnie;-)
Pieciolatkowie na you tubie:cool: :cool:

Sicil - ja tez na dzien przed glukoza miałam wyjatkowa zajawke na cukier i wyszło ok!! Takze uszy do góry!!! A ze mąz Ci połowe wyrwał to juz napewno!!! ;)))))

Ostatnia edycja:
Do góry