reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

reklama
Kuźwa, też bym tak chciała wymiatać :szok:. Super są, nie ma co :happy:

Uciekam, muszę już się oporządzić i położyć bo dziś jak na mnie to sporo zrobiłam - na obiad naleśniki no i pomogłam trochę mamie w pierdzoszkach ;-)
Dobrej nocki pa

Ostatnia edycja:
A ja dzisiaj pół dnia na zakupach byłam. Pojechaliśmy do Janek i mimo fizycznego zmęczenia to psychicznie czuję się odprężona (mój portfel również :-)), no bo jak ktoś siedzi cały tydzień w domu sam i jedynie do kotów i psów (które zresztą jakoś rozmowne nie są) może pogadać to co się dziwić, że nawet wyjazd do centrum handlowego jest dla mnie nielada rozrywką.
Oczywiście szukałam też rzeczy dla maleństwa i zakupiłam 2 szt. body z długin rękawem w C&A za 25 zł. Zdjęcie w odpowiednim wątku.

Mamina nie ma to jak porządne i szybkie wybudzenie ze snu i zobacz jaki dzień masz dłuższy dzięki temu. A wagą się nie martw. Ja też powoli zaczynam nabierać masy. Na ostatniej wizycie 24 stycznia 2kg do przodu i tak samo pokazywała waga domowa, a wczoraj rano kolejne 700g więcej :szok:

Waris - ja naprawdę się nie przemęczam. Od sierpnia nie pracuję bo najpierw miałam urlop, w trakcie którego właśnie odezwał się mój kręgosłup, a we wrześniu zaszłam w ciążę i od razu z normalnego L4 w dniu 06 października przeszłam na ciążowe.
Mój kręgosłup po prostu ma jeden krąg jakoś dziwnie wysunięty czy coś i dlatego takie bóle mnie łapały nawet i wcześniej (a trzymały i po 3 dni, że plackiem w wyrze leżałam) tyle, że odczuwałam je w innym miejscu bo bardziej z tyłu. A teraz brzuszek zaczyna przeciążać i naciska w tym kierunku. Muszę po prostu trzymać się prosto, to najlepsza metoda była zawsze.

Miśki2 - karetka jest a szczęście na miejscu i to dosłownie 400 metrów od mojego domu, ale i tak czekałam dobre 10-15 minut aż przyjadą. Mąż ma do pracy 2 km i przyjechał dosłownie chwilę po ich wejściu do domu.

Gratuluje wszystkich udanych wizyt i rozpoznanych maluszków. Ja idę na połówkowe w środę i przekonamy się czy nasz Antek Karolek jest nadal Antkiem Karolkiem, czy może jednak został Karolinką :-D.
A propos imion dla naszych maluszków i przepychanek z rodzicami, to my na święta postanowiliśmy sobie pożartować z naszych rodziców i wmawialiśmy, że nasz synek będzie miał na imię Bożydar... cały wachlarz reakcji. My tłumaczyliśmy, że taki nasz wybór, bo trzeba "nazywać rzeczy po imieniu"... Część się załamała naszym wyborem. Po czasie przyznaliśmy się, że to żart :cool:

edit.
Kupiłam dziś w mothercare skarpetki dla noworodków 2x3paki cieniutkich po 5 zł i gr i jeden 3pak grubszych za 9 zl - wszystko przecenione z 35 zł

Ostatnia edycja:
Witam i ja :)

An.ka tez kupilam te skarpetki, ale tez 5pak za 11,90 :) czapke z 40zl na 9z i koszule do karmienia z 150z, przecenione na 60zl 2szt. generalnie maja super przeceny.

reklama
aylin - ja tez tak tancze hehe :tak::-D:-D
zajebista kokietka i niezły elegancik, tance miny wszystko super!!!

Nasi sąsiedzi mają córe o rok mładsza od naszych chłopców i w lato cały czas bawimy sie razem. Któregos słonecznego dnia przyszedł czas na zabawy w basenie. Mała Zuzia miała rózowy jednoczęsciowy strój, eleganckie wcięcie w tali, jej postawa to juz taka mini kobitka i w ogole tak pociesznie to wygladało.. moi panowie natomiast meskie płaskie tylki, chuuude nogi i te klaty z kaloryferami od przeswitu zeberek;-)
I w zabawie widac róznice, Zuzia spokojnie sobie moczyła kuperek ze swoimi konikami ponny a moi wychodzili z basenu, roooooozbieg wyyyyyyskok i nura to wody:-D
Juz w wieku 4/5lat widac odmiennosc zainteresowan budowy ciała itp:tak:

Wiecie co zauwazyłam? Coraz wiecej jedzenia potrzebuje:zawstydzona/y: Nie chodzi o częstotliwosc jedzenia tylko ilosc.. Chyba sie zaczyna:tak:
No i jak tak pomysle, ze styczen juz urodził, luty własnie rodzi i za moment przed nami zostanie tylko marzec kwiecien i maj:baffled: jaaaaaa
moje dziecko ma juz rączki nózki i w ogóle duzy jest:-D

miłego dzionka!!!

ps. Aga - nie marudz !! polski katar jest lepszy:-D

edek
Nie omieszkam spróbowac, ale narazie leze pod ciepła kołderka.. wiec dam przepis na to co własnie widziałam w tv;-) Wlewasz gorącą wode z czajnika do szklanki i wylewasz ja do góry na mrozie - podobniez wysypuje sie snieg ;)))))

Ostatnia edycja:
Do góry