reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

zadzwoniłam do poradni diabetologicznej do której dostałam skierowanie aby się zarejestrować i wiecie co usłyszałam że nie ma rejestracji tel. że trzeba być rano i tyle, pojadę po to z rana do Wrocka aby się dowiedzieć że mnie nie przyjmą PORAŻKA !!! :angry:

reklama
niespodzianka
to są prawdopodobnie te skurcze braxtona hicksa ale jak takie skurcze są częste i mocne to mogą prowadzić do skracania się szyjki, tak czytałam więc lepiej raz na jakiś czas tą szyjkę kontrolować, niech lekarz stwierdzi czy to tylko macica ćwiczy czy może jest jakieś ryzyko.
Mi macica robi się sztywna i twarda jak kamień i taka nierówna, z jednej strony bardziej odstająca, z jednej mniej, nie czuję przy tym bólu ale jest to nieprzyjemne, jakby ktoś mi wielki twardy głaz wsadził do brzucha

Miałam nie wpaść dziś przed ginem ale uzależnienie jest silniejsze :)
A wiec na 13 ide na połówkowe, potem mam parapetówę wiec co i jak pewnie dopiero jutro doniosę.

w Sprawie biednej małej Madzi. Mam co roku szkolenie z pierwszej pomocy przedmedycznej i ratownicy mówią, że u tak małych dzieci wszystko jest na odwrót niż u dorosłych. O ile u dorosłego 1 krokiem po stwierdzeniu ze nie oddycha jest wezwanie pomocy to u maloty należy robić sztuczne oddychanie i masaż serca gdyz przyczyna zatrzymania oddechy to najcześciej jakis uraz. W tym wypadku mógł byc upadek. i Może szybka pomoc by pomogła. Ale teraz to można gdybać.

Do zobaczenia dziewczynki

PS od wczoraj wmawiam brzuchowi ze nie ma sie czego wstydzic i ze piątek to odpowiedni dzień aby pokazać to co się miedzy nogami kryje :)

Aż tyle nas potrzymasz w niewiedzy? Hihi powodzenia i bawcie się dobrze!!!

Aylin w takim razie trzymam mocno kciuki za usg i za rozłożone nózki dzidziucha :)
Jak tylko znajdziesz chwilkę koniecznie daj znać co tak sie pokazało :)

aylin
powodzenia!

alijenka

no to mnie pocieszyłaś choć ponieważ tak miałam w 1 ciąży a dziecko jeszcze przenosiłam to teraz jestem w miarę spokojna choć dziwi mnie to, że za każdym razem jak się kładę na płasko na plecach to właśnie wtedy dostaję takiego twardnienia i przechodzi dopiero jak przewrócę się na bok, dziwne

alijenka
dokładnie tak :)

Wygrzebałam moje spodnie snowbordowe, na szczęście się mieszczę :) wypijam lekką kaweczkę i idę bawić się na śniegu

Wiecie co wczoraj mój gin jak zapytałam o taki lek jak buscopan (dostałam go od siostry) powiedział że mogę go brać i że jest on lepszy niż nospa i powiedział mi tak - "ja nospie do końca nie ufam"

a ja takie coś jak "kamienie" w macicy też mam, o tym pisałyśmy już wcześniej
Mi też moja lekarka poleciła buscopan zamiast nospy, mówiła że nospa też jest ok ale ten buscopan podobno lepszy chyba nawet pisałam tu o tym kiedyś

Miałam nie wpaść dziś przed ginem ale uzależnienie jest silniejsze :)
A wiec na 13 ide na połówkowe, potem mam parapetówę wiec co i jak pewnie dopiero jutro doniosę.

w Sprawie biednej małej Madzi. Mam co roku szkolenie z pierwszej pomocy przedmedycznej i ratownicy mówią, że u tak małych dzieci wszystko jest na odwrót niż u dorosłych. O ile u dorosłego 1 krokiem po stwierdzeniu ze nie oddycha jest wezwanie pomocy to u maloty należy robić sztuczne oddychanie i masaż serca gdyz przyczyna zatrzymania oddechy to najcześciej jakis uraz. W tym wypadku mógł byc upadek. i Może szybka pomoc by pomogła. Ale teraz to można gdybać.

Do zobaczenia dziewczynki

PS od wczoraj wmawiam brzuchowi ze nie ma sie czego wstydzic i ze piątek to odpowiedni dzień aby pokazać to co się miedzy nogami kryje :)
Trzymam kciuki za ujawnienie się maluszka i życzę udanej zabawy

zadzwoniłam do poradni diabetologicznej do której dostałam skierowanie aby się zarejestrować i wiecie co usłyszałam że nie ma rejestracji tel. że trzeba być rano i tyle, pojadę po to z rana do Wrocka aby się dowiedzieć że mnie nie przyjmą PORAŻKA !!! :angry:
A nie masz kogoś kto mógłby pójść i cię zapisać z rana?

reklama
tialana niestety muszę tam być ze skierowaniem, a moi znajomi mieszkają z drugiej strony Wro i obawiam się że w taką pogodę nie będzie im się chciało jechać specjalnie, zresztą jak mam komuś dostarczyć skierowanie to już sama pojadę

Do góry