reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

reklama
tialana ja też jadłam kiwi i dużo owoców i nie miałam problemów ale teraz niestety muszę wybrać jeden owoc dziennie :-(

o ciasteczkach mogę zapomnieć (jakbym mogła je upiec to bym musiała jakoś pokombinować np. z mąką orkiszową i bezcukrowe ) niestety pękła mi szyba środkowa w piekarniku i tera dupa z pieczeniem, a że planuję generalny remont to nie zdecyduję się teraz na kupno nowej gazówki czy piekarnika, a z tymi otrębami masz rację spróbuję więcej ich jeść, wodę piję nie tyle aż ale staram się wypijać jej trochę plus jakaś herbata miętowa

Ostatnia edycja:
witam;)
No cóż dołączam do grona rozkładających przez przeziębienie... w gardle mam masakre, przełykać nie mogę, aż na oczy mi "siada". Ciekawa jestem, czy można w ciąży cholinex czy cos takiego a głupio z takim pytaniem do ginki dzwonić.

ps: Niezpaominajka, Buziak ma rację, cholinex odpada. Zostaje jedynie tantum verde. A najlepiej pół szklanki ciepłej, przegotowanej wody z jedną łychą wody utlenionej. Płukać tą miksturą kilka razy dziennie. Pomaga.

teraz to mnie wystraszyłście, bo mój gin powiedział, że wszelkie działające miejscowo tabletki na gardło ( w tym cholinex i neoangin) mogę brać... no i brałam ostatnio 2-3 dziennie:-( dorwałam ulotkę i nie ma nic napisane, dlaczego ciężarne nie mogą brać:confused: czy któraś z was wie dlaczego są niewskazane dla ciężarnych???????/

mamina tylko że u mnie i świeże i suszone owoce odpadają, siłownia też bo nie mam gdzie iść na tą siłownie najbliżej jakaś porządna to we Wrocku a kilkadziesiąt km tam mam, spacery też nic nie pomagają, a warzywa jem codziennie i nic nie dają niestety :-(

jak jadłam normalnie to kupa była codziennie

kurcze sytuacja nieciekawa, bo owoce chyba najlepiej przeczyszczają, moje kłopoty się skończył odkąd do kolacji zajadam 1-2 kiwi
może rzeczywiście spróbuj więcej tych otrębów jeść, ponoć pracę jelit poprawia picie dużych ilości wody

Dziewczyny na kupala polecam kiwi, ostatni się męczyłam trzy dni a po kiwi poszło po chwili ;-)
zgadzam się:tak:

Ja jak byłam na diecie Dukana to robiłam sobie owsiankę z otrębów :tak: bardzo dobra, choć ja ją słodziłam. A możecie używać jakiś słodzików (choć pewnie nie, bo to sama chemia...)?

I również polecam kiwi :tak:

Witam
znowu gówniany temat nam się nawinął - ja twu twu nie mam z tym problemu, zazwyczaj dzień w dzień robię "małą kakę" i jest ok:tak:.
Blond z tego co wkleiłaś to przy tych mrozach -25 moje autko lada dzień nie odpali:no:

Buziak powodzonka na połówkowym

A ja mam ogólnie problem z gardłem, już wcześniej coś mi wyrosło w gardle, chodziłam do różnych laryngologów bo przestraszyłam się że to coś rakowego ale lekarze twierdzą że są to pozostałości po niewyleczonej anginie i w okresie jesienno zimowym będę bardziej odczuwała dolegliwości tzn.ból gardła no i zapchane gardło. Migdałki są małe więc nie muszę ich wycinać a no i posiew z gardła nie wykazuje żadnych bakterii. Nie wiem czy to zasługa błogosławionego stanu czy tego że rzadziej wychodzę z domu ale tej zimy raczej nie mam z tym problemu z czego się bardzo cieszę. Jedynie co mi dokucza od paru dni to suchość gardła i nosa po nocy ale zamierzam dziś zakupić w aptece coś nawilżającego. Wcześniej aplikowałam sobie bodajże Glosal ale musze dopytać czy kobiety w ciąży mogą chyba że któraś z Was wie? Ale wydaje mi się że można

Maminka później ci napiszę przepis na ciasto z kruszonką, moja mama gdzieś schowała i nie mogę znaleźć, jak wróci z pracy to poproszę aby odszukała.

o to nawet nie wiedziałam bo u mnie w mieście to tylko jest biedronka i intermarche i tam nie widziałam a do warzywniaków nie chodzę ale trzeba będzie widzę :-D

słodzików nie można w ciąży używać - żadnych

a tak ogólnie to ja od 2008 roku na diecie także śmieją się ze mnie znajomi że powinnam iść na kurs dietetyka i porad udzielać

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry