reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Na tą glukozę to na czczo trzeba być? Pytam bo w przyszłym tygodniu idę. Morze któraś z was używała Vitagun C?
To na bakterie w moczu muszę brać.:-)

Nie brałam, ale chyba uraczę się dziś Uroseptem bo i mnie coś iska ;(

Ja jeszcze nie miałam glukozy :/ Na sobotę mam tylko mocz i morfologię...może wtedy mi da...sama się nie upomnę ;P

Ostatnia edycja:
reklama
glukoza na czczo.
Wy serio tak na nią reagujecie?????
Mi tam podeszła. Jak bardzo slodka lemoniada. Jak chcecie to nawet na ochotnika moge pic to za was.

Ja co wizyte mam skierowanie na jakieś badania. Na razie mocz i morfologi mi sie powtórzyła. W poniedzialek dostane pewnie kolejne. A i zawsze (tj od 2 trymestru) mam polowanie na kluska czyli serduszko i badanie na samolocie.

Ostatnia edycja:
Buziak naprawde fajnych masz tych swoich chłopakó
Magni gratuluje udanej wizyty
Co do badań to mi się już powtórzyła morfologia i mocz a jeśli chodzi o wizyty to ja od samego początku mam co wizyte usg i badanie na samolocie a od dwóch wizyt jeszcze badanie szyjki przez usg
Ja dzisiaj mam ochote na jabłecznik ale nie chce mi się go robić nie upiekła by mi któraś z was?:szok::eek:

prosty jablecznik w piec minut:
szklanka maki
szklanka kaszy manny
dodajesz lyzke proszku do pieczenia
szklanke cukru
i mieszasz prochy reka, wysypujesz na dno tortownicy czy blachy zeby zakrylo dno
na to starte jablka zeby zakrylo proch
na to proch
na to jablka
na to proch i na proch dajesz kostke margaryny takie plastry co by zakryc proch
do piekarnika , pieczesz az sie upiecze

gotowe
z
a
j
e
b
i
s
t
e

U mnie kazała toxo i glukozę zrobić na początku ciąży. Teraz powtarzałam i dodatkowo hiv. Co miesiąc kontrola hormonów tarczycy, morfologia i mocz, wszystko prywatnie:eek:

Mam papier do pieczenia wpadaj z resztą ;D

hehe zaraz będę ;-);-)

mamaina lecę zobaczyć czy wstawiłaś przepis na jabłecznik;-) właśnie za mną chodzi taki jabłecznik, albo taki wynalazek mojej mamy ( która de facto same zakalce piekła:-D) same jabłka uprażone, potem zapieczone pod kruszonką i podane z lodami i bitą śmietaną... ech się rozmarzyłam

kurcze miałam juz nie pisać o jedzeniu:-( ale to wszystko maminy wina;-):-D

reklama
Qrcze a moja powiedziala, ze toxo raz i wystarczy :wściekła/y:

Każdy lekarz ma jakiś tam swój sposób na prowadzenie ciąży, ale ja uważam, że podstawowe badania w ciąży typu mocz i krew powinno się robić przynajmniej co miesiąc, bo widzę jak to się potrafi szybko zmieniać. Ja czuję się spokojniejsza, jak wiem, że jest ok.

Do góry