reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Moj dzis kazal wbic sobie w telefonie nazwe najzimniejszego miasta Polski i polecial do pracy, chwalic sie, ze on w takich warunkach byl, przezyl i ze taaaak zimno w Polsce.
3lata temu jak bylam w szpitalu, to spedzil 10dni w Polsce jak bylo -18 a pelno sniegu- teraz co zime wszycy musza wysluchiwac, jak to bylo, jaki byl dzielny :rolleyes2::oo:
Juz w tym roku slyszalam o tym, ze 3lata temuuuu... :confused2:
Kto by pomyslal, ze zima moze komus tyle frajdy sprawic ihhihih

reklama
Dzień dobry wszystkim

Ja już jestem po dwóch pączkach i nawet nie mam wyrzutów sumienia bo to wasza wina że mi się ich chciało :cool2:
Zaraz zmykam do książek bo w piątek kolejny egzamin

Miłego dzionka

Dziewczyny czy któraś z Was mieszka/mieszkała w angli ?? Mam kolezanke ktora od paru miesięcy tam mieszkadokładnie w huddersfield , jest w 10 tygodniu ciąży i dzisiajw nocy bardzo bolal ją brzuch ale byla w przychodni i kompletnei nie mogla si etak dogadac bo nie zna języka wiec nic jej nie pomogli na to troche sie zmartwilam bo jak wiadomo ból brzucha na początku ciąży moze oznaczac cos nieciekawego mowila ze całą noc plakała z bólu ...... znacie moze jakis lek ktory mozna kupic w angli bez recepty i ktory jest odpowiednikiem naszej nospy ???

Sicil dobry jest ten Twoj M :D:D:D:D:D zadziwia mnie coraz bardziej:rofl2:

Buziak no to pieeekne sniadanko:p tak troche po rosyjsku. jeszcze brakuje mielonego z kasza gryczana hihi ja mma drozdzowke z serem standardowo.
a z ta kranowa to taak dzielna bylas bardzo :rofl2:

Kamila ale mi smaka na ten kompot zrobilas:) mlodyt w zlobku codziennie dostawal do picia, bardzo lubil i ja tez. ja kiedys mango w sklepie kupilam i bylo to moje pierwsze mango, i nie wiedzialam ze trzeba troche odczekac, obralam, pokroilam i bylo kwasne jak cholera i nie wiedzialam co z tym zrobic i ugotowalam na tym kompot, odalam troche jablek. wiecie jakie to dobre bylo hihii no i na zimno z kostkami lodu pyyycha. tak przez przypadek mi wyszlo:happy:

ja jestem z siebie dumna. wczoraj 2.5 godziny w kolejce stalam do dodatku mieszkaniowego i zalatwilam. masakra. mnie naprawde tam trzeba sila ciagnac bo z wlasnej woli to nie chce, nie cierpie tego miejsca tam zawsz epol dnia schodzi, wszyscy sie kloca o miejsca w kolejce:sorry: ale wczoraj wesolo bylo bo byly kobietki mlode z dziecmi i byly gadki o porodowce naszej, jedna rodzila w 26 tygodniu!!! i z dzieckiem juz ok, pol roku w szpitalu masakra. ale przynajmniej nie bylo nudno

W DDTVN mają mówić o wyprawce dla niemowlaka, na co zwracać uwagę kupując ciuszki...hmm...ciekawe czy coś sensownego powiedzą...

Kamilo - przykro mi, ale w tej kwestii nie pomogę.

Kamilka
spasfon
sie nazywa :tak:
no-spa z tego co wiem zostala wycofana z rynku uk, a spasfon to nic innego jak dwuhydroksy floroglucyny- ten sam sklad ma moj lek rozkurczowy
ale czy w Anglii spasfon jest na recepte, to nie wiem, tutaj np. jes ogolnodostepny.

kamilka- przeslij kolezance te strone, by sobie poczytala, ale najlepiej niech w aptece sie zapyta, czy moze w ciazy go brac (ja jestem przekonana, ze tak, ale nie ode mnie powinna uslyszec to)
http://www.emigrantki.com/viewtopic.php?t=2290

Munka- tez wlasnie czekam :)

A z ciekawych ciazowy programow, to dzis o 20:30 chyba na TVN Style jest taki reportaz angielski o karmieniu piersia- z zajawki bedzie to chyba cos dla mnie- osoby ktorej poki co karmienie wydaje sie rzecza dziwna ;)

Ostatnia edycja:
Buziak oba imionka bardzo ładne, mój siostrzeniec ma na imię Mikołaj,a NIkodem też mi się podoba, ale mój m by się nie zgodził

co oni mają do tych imion???:eek:

Moj dzis kazal wbic sobie w telefonie nazwe najzimniejszego miasta Polski i polecial do pracy, chwalic sie, ze on w takich warunkach byl, przezyl i ze taaaak zimno w Polsce.
3lata temu jak bylam w szpitalu, to spedzil 10dni w Polsce jak bylo -18 a pelno sniegu- teraz co zime wszycy musza wysluchiwac, jak to bylo, jaki byl dzielny :rolleyes2::oo:

Rewelacyjny jest:-D:-D
Oni są tacy pocieszni nie?
Pamiętam jak ten mój ulubiony Daniele zobaczył, ze rwe sobie figi. Postał poprzygladał mi sie, poczekał az skoncze i tym swoim zadziornym głosem spytał "co robisz?" :cool: Mówie mu "widzisz chyba tak???":tak:
Nagle stanął w rozkroku zgarbiony w pół i masuje sie po brzuchu pokazujac mi,ze tymi figami co zerwałam to sie raczej nie najem:-D:-D Faktycznie jako laik nazrywałam sobie pięknych zieloniutkich a brązowe wydawały mi sie byc zgniłe:tak: Alez miał ze mnie ubaw:-)

Jak byłam pierwszy raz to serio było tak nieludzko gorąco, ze pot spływał nam po rzęsach.. serio!! Nawet spodenki miałam na dupie mokre a ten cudak latał za mną jak mały chłopiec i wołał "olga pi pi olga pi pi":cool::cool: /siusiu:-D
Ale w tej jego głupocie był taki specyficzny urok;-)

ale wczoraj wesolo bylo bo byly kobietki mlode z dziecmi i byly gadki o porodowce naszej, jedna rodzila w 26 tygodniu!!! i z dzieckiem juz ok, pol roku w szpitalu masakra. ale przynajmniej nie bylo nudno

moze zrytą mam psyche po tym co przeszłam, ale łapie sie na tym ze przeliczam juz swoje tygodnie jako ze coraz blizej juz sposobnosci ratowania takich maluszkow jakie mamy;-)
Dzis zaczęłam 22tydz:-D

reklama
Do góry