reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witajcie dziewczynki!!
Niestety nie doczytam dzis do konca bo padam:baffled: boli mnie głowa jak cholera i chyba wyszło mi wczesniejsze wstawanie, niestety przez ferie sie rozbestwiłam;-)
Glukoza z cytryna jest poprostu obrzydliwa:wściekła/y: chyba wolałam jednak bez :sorry2: Najgorsze jednak było to, ze pani dała mi to ciepłe:szok: Zagotowała wode, zeby glukoza sie rozpusciła po czym dolała mi kranówy:szok::szok: Badanie wyglądało tak, ze kłuto mnie 3razy. Całe szczescie, ze był ze mna P bo inaczej bym tam umarła z nudów. Po 2h wreszcie jak było po to oboje z miejsca ruszylismy do szatni oby jak najszybciej wyjsc. Gdy zdjęłam kurtka przeraziłam sie bo cały sweter miałam w krwi:szok: Za krótko trzymałam gazik:sorry2: Siniak na pół łapy.

Aha te dwie godziny nudów chyba na dobre nam wyszło bo bynajmniej mamy propozycje imienia dla małego hehe.. ;-)

reklama
Buziak no to sie doczekalam wiesci :D tak sie zastanawialam czy caly dzien Cie trzymali tam z ta glukoza :D:D:D:D ale ciepla woda plus kranowa to jakas masakra. ja bym nie wypila. nie wiem dlaczego ale nie wypije kranowy, wszyscy chyba pija a ja sie boje:rofl2: wiem jakas dziwna jestem :rofl2: tu nawet kilkuletnie dzieci z kranu wode sobie leja . ja wystarczy ze wejde do wanny z ta woda to sie potem drapie to ciekawe co w niej jest:baffled:
mi sie oczy kleja i ide spac. musze odespac dwie ostatnie noce bo nie moglam spac, raz za zimno raz za goraco. jakbym menopauze miala a nie w ciazy...

Chodził mi po głowie Mikołaj co nie chce przejsc przez reszte moich domowników, a ja juz głaskałam małego i nazwałam Go Nikuś:baffled: I tak juz sie do nikusia przyzwyczaiłam, ze padła propozycja Nikodem / ????
Jeszcze nic pewnego ale mi sie podoba;-)
Wkleiłam fotki brzuchola;-)

blond - ja nawet jak robie kostki lodu to z przegotowanej wody bo nie wyobrazam sobie kranówki pic bleeeee, ale dzis zeby tylko miec to za soba i móc isc zjesc to przełknęłam. Silna jestem nie? ha:rofl2:

buziak - ja chyba będę miała ciut lepiej z tym badaniem, bo podobno tu nie dają glukozy do picia tylko lukozadę (nie wiem jak to się pisze), to jest coś jakby napój energetyczny, podobno nie najgorszy w smaku. Zobaczymy.

gkvip - na wątku Książka kucharska wkleiłam przepis na zupę.

dobrnelam do konca

gratuluje udanych wizyt, fajnego szefostwa co to spelnia prozby jak tylko sie o nich pomysli. No i wybranego prawie imienia ;) Nikodem fajnie brzmi, jak dla mnie fajnie jak Mikolaj

dzieki;-):tak:

sicil - pierwszy raz tak miałam i to przez to, ze 3razy pobierano mi z 1 reki to raz a dwa gazik za krótko i to moja wina:zawstydzona/y:

kłade sie bo peknie mi głowa:baffled: papapa

Ja dzisiaj na szybko z pytaniem.
Macie jakies domowe sposoby na wzdecia? Bo mnie chyba rozsadzi - zachcialo sie golabkow i kapustek zasmazanych :zawstydzona/y: Mam espumisan w kroplach, ale wolalabym nie brac, wiec jesli cos wiecie to pliiiis napiszcie.

Ja dzisiaj na szybko z pytaniem.
Macie jakies domowe sposoby na wzdecia? Bo mnie chyba rozsadzi - zachcialo sie golabkow i kapustek zasmazanych :zawstydzona/y: Mam espumisan w kroplach, ale wolalabym nie brac, wiec jesli cos wiecie to pliiiis napiszcie.
Witajcie :)
Bierz espumisan...mój guru...gin (a należy serio do najmądrzejszych ludzi jakich znam - np. nie pozwala więcej niż 3 usg w ciąży jeśli nic się nie dzieje) na pierwszej wizycie dał mi listę co mam robić, jak i kiedy oraz jakie leki mogę brać...na liście tej jest właśnie espumisan...więc ja brałam już nieraz...wierzę, że to bezpieczne i nie ma wpływu na dzidzię :)

reklama
Witam z rana:happy:
Dzis zapamiętałam o moczu:rofl2: I jestesmy juz z Nikusiem po sniadanku:
wedzony boczek podsmażony i ogóreczek kwaszony... mmmm

Do góry