reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witam się poniedziałkwowo
Ja wczoraj moje drogie miałam problem z brzuszkiem troche mnie bolał miałam nawet kilka razy jakby skurz ale położyłam się i przeszło w środe ide do gina także myślę że tam nic złego się nie dzieje

Pozdrawiam mamuski :-)

reklama
witam po weekendzie , z grubsza was nadrobilam...
ja jestem obzarta tak ze chyba zrobie sobie dzien lub dwa lekkiego jedzenia, wlasnie tak mysle co na obiad bezmiesnego by zrobic. i ide na basen o 12.

w ogole wstalam sobie spokojnie przed 9, wyslalam maila ze pracuje z domu, dziwilam sie ze nikogo na komunikatorze w pracy nie ma, az tu dzwoni moj kolega i mowi ze jesli sie wybieram wlasnie na szkolenie to moge wracac do domu bo pan zachorowal i odwolane. FUCK!! zapomnialam o szkoleniu na drugim koncu miasta :-) ale fuks ze odwolali:baffled:

w ogole po tej chorobie stwierdzilam ze juz jestem definitywnie gotowa na zwolnienie i na nastepnej wizycie czyli 23 lutego prosze o L4. od marca mam szkole rodzenia to w sam raz.

Wstałam i ja
Pytanko, czy to mozliwe, ze Mrów ma juz czkawke? Lezymy rano, dzwoni budzik a tu jak mi nie zacznie podskakiwac brzuch :baffled:
No chyba ze nie lubi budzika jak tatus :dry:
Aha, czy Wasz facet tez popada w depresje, ze nic nie czuje? :-D

Sici moja dzidzia też dziś z rana miała czkawkę:-), a jeśli chodzi o faceta to jak pierwszy raz poczuł kopniaczki pod ręka to wydawał takie dźwięki jakby przynajmniej orgazmu doznał :laugh2:
Cześć!:-)

a wy trzymajcie za mnie kciuki koło 12, bo będę w dziekanacie błagać, żeby mi pozwoli złożyć pracę dyplomową tydzień, a nie dwa przed obroną...

Kciuki zaciśnięte, powodzenia!

siedzialam przy stole jedzac musli i tak sobie myslalam ze bedzie mi tego brakowalo jak sie bobik urodzi, nikt juz tam nie bedzie pukal :-(
To zrobicie sobie następnego bobika ;-) i znowu będzie puk, puk...

P.S Powodzenia na badaniach i wizytach dla wszystkich czerwcóweczek

Witam!!!
Powodzenia na wizytach u gin.
U mnie w sumie ok - doswiadczylam pierwszego skurczu lydki - :crazy: ale bolalo
Starszaki w przedszkolu,a maly spi , wiec troche sie relaksuje :tak:
Kolejna wizyte mama 16 lutego i moze bede miec USG,bo normalnie to dopiero jakos pod koniec,ale ze mam z lozyskiem cos z prawej strony,to bezdie pewnie kontrole robil i moze uda sie podejrzec co ma miedzy nogami.
Jak ogladam te filmiki z USG,to w sumie nawet na tym kawalku z 3D nie widac siusiaka,tylko w jednym momencie i to ze nie jest przy jajeczkach tylko jakos tak z boku od nogi wystaje i znika - jakos nie dowierzam ost. USG.

Mam teraz czas taki,ze duzo jem - jejku ja nie chce znow wchodzic na wage bo sie zalamie.
ile macie juz na plusie - ja wole nie pisac :no:

Milego dnia

Lena01- jakby co to wrzuce te kartoflanke na odpowiedni watek- nauczylam sie jej w niemczech i jest boska :tak:

waris- a dlugo to czkawka trwala? bo u mnie w sumie to moze z 2min, wpierw musialam sie rozbudzic, potem skapnac co sie dzieje, przylozylam reke do brzucha i mi podskakiwala tak miarowo, ale zanim dobudzilam mojego i sprobowal on, to maly juz sie uspokoil- takie wstydek ten nasz Mrów ;-)

Ostatnia edycja:
Ja właśnie chyba dzięki diecie dla diabetyków miałam na ostatniej wizycie tylko 2kg na plusie. Ale jak dzisiaj weszłam na swoją domową wagę to się okazało, że waże pół kilo mniej niż na wizycie. A rano w dniu wizyty ważyłam tak samo u gina i w domu. Nie chcę utyć za bardzo, ale też boję się, że takie wahania wagi to nic dobrego w ciąży.

Dzisiaj pierwszą noc umęczyłam się z bólem pleców. Normalnie pozycji nie mogłam znaleźć. Najwygodniej było na plecach.

Lena01- jakby co to wrzuce te kartoflanke na odpowiedni watek- nauczylam sie jej w niemczech i jest boska :tak:

Ja poproszę o ten przepis. Nigdy nie robiłam takiej zupki, a jak sprawdzona to i ja spróbuję jutro.

reklama
mlodak mnie tak biodra w nocy bolą że nie wiem jak mam spać, a na plecach też nie bardzo bo wszystko mi sie w środku ugniata jak poleżę za długo
a co do kg to ja i tak miałam ich już za dużo !!!! gin się na mnie już darł ale to właśnie może przez ten cukier bo jak pisałam już wcześniej niedużo jadłam ale rzeczy których mi nie wolno typu placki ziemniaczane, pierogi ruskie, naleśniki, smażone rzeczy itd itp

Do góry