reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

mamina- bo szczawiowka to jest to... :tak:
Tylko sluchaj, nie za duzo, ja sie nie znam, ale moj tato cos mowil, ze szczaw zawiera szczawiany a one min. wyplukuja zalazo i zmniejszaja wchlanianie sie wapnia.
Ja zrobilam, bo juz sie nie moglam opanowac, zjadlam jeden (no dobra, potezny) talerz i reszte zamrozilam na za tydzien :tak:

reklama
nafaszerowała nas barszczem ukraińskim takim z fasolą z wołowinką, później były nalesniki no i ciacho - bez szczegółów coby żadnej smaka nie narobić
hehe za późno;-)

No dobra babeczki to teraz mi tu piszcie co na obiadek dzis i jutro macie bo mnie to juz pomyslow brakuje:tak:
ja dzisiaj jadłam obiad w Burger Kingu;-) a na jutro planuje zupkę jarzynową na skrzydełkach, a jak mi się zachce to może je obsmażę i zjem ze skrzydełkami :-)

Dziewczyny wróciłam z zakupów i kupiłam Eucerinowy olejek. W związku z tym, że żadna z was nic nie napisała w kwestii opinii o nim, to rozumiem, że nie miałyście z tym specyfikiem do czynienia.
Muszę się Wam poskarżyć, że poczułam się zignorowana dziś:-(... Ja tu Wam się chwalę, że poczułam pierwszego kopniaka, a tu żadnych reakcji na moją dziką radość... Idę zjem lody na pocieszenie:-(

przepraszam, gdzieś mi umknął twój post - oczywiście GRATULUJĘ kopniaczka!!!!:happy: a olejki nie słyszałam, ale mam nadzieję, że ty się podzielisz opinią na jego temat;-)

Uff wróciła m z badania i na szczescie z dzieckiem i łozyskiem wszystko ok. Najwyrazniej się przeforsowałam w ostatnich dniach i stąd to krwawienie. No niestety tak mam, że nie potrafie siedzieć spokojnie na tyłku tylko jestem niespokojnym duchem. Mam odpoczywać. Moj facet się strasznie przejął i nie pozwala mi teraz nic robic :)
Cieszę się, że jest OK, tylko odpoczywaj teraz, musisz dla bobaska trochę poleniuchować:-)

Uff wróciła m z badania i na szczescie z dzieckiem i łozyskiem wszystko ok. Najwyrazniej się przeforsowałam w ostatnich dniach i stąd to krwawienie. No niestety tak mam, że nie potrafie siedzieć spokojnie na tyłku tylko jestem niespokojnym duchem. Mam odpoczywać. Moj facet się strasznie przejął i nie pozwala mi teraz nic robic :)
czyli to jednak krwawienie było :szok: ale najważniejsze że wszystko w porządku a ty staraj się więcej odpoczywać :tak:

Dziewczynki puszczacie brzuszkom jakąs muzyke? Bo ja chce ale jakos sie do tego zabrac nie moge :)
ja też właśnie chcę zacząć, słyszałam też że fajnie jest już zakupić pozytywkę i puszczać to potem dziecko się łatwiej przy niej uspokaja
a co do głośności itp. to po prostu puszcza się muzyczkę i się słucha :-p
an.ka gratuluję kopniaczków a tym ignorowaniem się tak bardzo nie przejmuj bo myślę że czasem każdą to tu spotyka (no przynajmniej ja to znam) ale wierzę że nikt nie robi tego celowo, to zwykłe przeoczenie

Ostatnia edycja:
Jeśli od ostatniego posiłku minęło od 8 do 14 godzin to nie powinien mieć on wpływu na wynik. Wszędzie gdzie się da o tym czytałam i piszą to samo. Ja poprzedniego dnia nie jadłam od 16 bo padłam wykończona katarem, a badanie o 8:20 miałam, wynik- na czco 70,8, po godzinie 50g glukozy wyszedł 149. Na wszelki wypadek odstawiłam wszystkie słodycze, ostatnecznie raz na 2-3 dni pozwalam sobie na dodanie pół łyżeczki miodu (prawdziwego bo ponoć wolniej się rozkłada) do serka białego.
Wcinam jako przekąski pieczywo ryżowe (m mnóstwo błonnika), na śniadanie naturalne musli, pieczywo tylko razowe lub dla diabetyków. Nie jem nic zmażonego na tłuszczu. Smażę jedynie na teflonie kaszankę bo muszę ją jeść z racji niedoboru żelaza.
I mimo, że staram się urozmaicać swoją dietę to jednak wydaje mi się ona straszliwie monotonna i jakoś mało wartościowa.

Dzisiaj pierwszy raz złapał mnie skurcz w łydkę odkąd jestem w ciąży. Potem potwornie waliło mi serducho, obok na poduszce stało lusterko i aż ono się kiwało.Czy to możliwe, że brak mi magzenu?

no pewnie,że mozliwe:)Każda ciężarna powinna brać od początku ciąży duże dawki magnezu, a lekarze jakby o tym zapominają. Potas tez moze być niski lub za niskie....Wszystkie elektrolity powinno się meic w połowie norm co najmniej............

Esperanza super,że wszystko ok:)

Ja miałam dzisiaj ogorkową i kolety z soczewicy z kasza gryczaną:)

Czy którąś z Ws umie robić koftę ?

A przpis na jakies babeczki- postanowiłam,ze się naucze i zkaupilam foremki:)

mamina- bo szczawiowka to jest to... :tak:
Tylko sluchaj, nie za duzo, ja sie nie znam, ale moj tato cos mowil, ze szczaw zawiera szczawiany a one min. wyplukuja zalazo i zmniejszaja wchlanianie sie wapnia.
Ja zrobilam, bo juz sie nie moglam opanowac, zjadlam jeden (no dobra, potezny) talerz i reszte zamrozilam na za tydzien :tak:

no to ja sie zaszczawie bo zjadlam poltorej salaterki i sie przymierzam na kolacje to samo no wez raz na pietnascie lat to mozna chyba sie zaszczawic:baffled:

Kamilka ja tak wlasnie slucham caly czas muzyczki ale nie wiedzialam ze bobik to sluszy przez brzuchola

babki a wam pepki wyszly na zewnatrz? strasznie mnie to obrzydza i tylko czekam, oby mi nie wyszedl fuj to wyglada jak jakis wentyl od pontonu(to moja opinia i jak ktos lubi takie pepki brrrrr to absolutnie nie mam nic przeciw ) bleeee

babki a wam pepki wyszly na zewnatrz? strasznie mnie to obrzydza i tylko czekam, oby mi nie wyszedl fuj to wyglada jak jakis wentyl od pontonu(to moja opinia i jak ktos lubi takie pepki brrrrr to absolutnie nie mam nic przeciw ) bleeee

|Mamina, ja mam głęboko pępęk i mi w pierwszej ciazy nie wyszedł:)teraz tez pewnie nie wyjdzie:)
Mi też się to nie podoba :no:
A wypycha się niby jak macica go "minie".
Ja też mam głęboko, więc mam nadzieję, że i nie to ominie :tak:

No teraz czuję się przez Was dopieszczona.... dziękuję wszystkim :happy2:
Sicil dostaje lodów stracatella w nagrodę :happy:
Jak się trochę olejkiem nasmaruję to dam Wam oczywiście znać, mam nadzieje, że będzie to udany zakup.

reklama
Do góry