reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

golden gratuluję córeczki :happy:
Co do pępka to nie myślałam o tym i jakoś nie przeraża nie to, tzn mi bez różnicy wyjdzie czy nie...
Wzięłam dużą porcję magnezu, bo coś mnie skurcze łydek ostatnio nad ranem łapią, i powoli będę się kierować ku spaniu :happy:. A i jeszcze ciśnienie muszę zmierzyć...
Jutro robię krupnik, bo dzisiejszy się już skończył, a L marudzi, że chce jeszcze...

reklama
wyjdzie i potem sie gdzies zahaczy yyyyy :baffled:

fuj sie zachaczy i jeszcze bardziej wyciagnie bedzie pempol jak traba slonia
jak sie nie schowa po ciazy to beda wpychac kijem od miotly do srodka

Bylismy wczoraj na USG i mamy..................córeczkę. Będzie Alicja:-)
Oczywiscie poszalalam na zakupach. Owoce moich szalenstw na odpowiednim watku. Malutka zdrowa i waży 304 g:-)

cudownie, bedziesz miala mala laleczke :-) gratuluje dupci, jejku ja ide za tydzien i sie sram normalnie czy wszystko bedzie dobrze

wogole moj jak wrocil z pracy to na stole zastala go szczawiowka podkreslam ze smietana dwunastka prosze panstwa, na drugie pieczone udo z ryzem i do tego na deser wuzetka (zdjecie na fb ) nazarla sie bestia, wypila soczku , usiadla na kanape przed tv a ja na to , masz ochote na takie pyszne ciasteczka z polskiego sklepu? bach bach ciasteczka sie pojawily na stole. Bestia tak sie najadla ze stwierdzila ze jej sie nie chce nigdzie isc.

nie dodam ze mam banana na przebieglym ryjku jak cukinie takiego wielkiego:-D

Wybaczcie ze nie kazdemu odpowiem i dzis tylko tak troche o sobie ale mam bardzo i to bardzo hu**wy dzien, jestem mega rozdrazniona na wszystko dookola sie zloszcze, oszalec ze mna mozna dzis i na dodatek jestem wsciekla na mojego P i to tak bardzo.....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Tak wyrywkowo pczeczytalam i goldenlucy gratuluje córeczki ;) i mamina to ze tak sie wyraze ''przebiegla lisica'' z ciebie ;P no ale dobrze ze wyszlo na Twoim, bynajmiej sie nie bedzies stresowac

Hej,

ja juz po wizycie znajomych:tak:
Na obiad robilam dzisiaj kaczkę:-) z nadzieniem z miesa wolowego i watrobki:tak: Nie lubie np. z jablkami:no: maz troche pomogl bo to byl moj debiut:zawstydzona/y: ale wyszla, wszystkim smakowało:-D

co do pepka mi wyszedl w 1 ciązy:tak:
Myslalam, ze kazdej wychodzi:zawstydzona/y:
ale oczywiscie wrocil na swoje miejsce:-D

mamina to nie jest takie obrzydliwe;-)
nie martw się

an.ka - sorki, tyle miałam do poczytania, że mi wyleciało z głowy, WYBACZ!!!! bardzo sie ciesze, że już też czujesz tego malucha co w środku bryka!!!

Mickey - sorki, ja się na temat wózkó nie wypowiadam, bo nie miałam doczynienia z taką ich ilością, zeby miec do powiedzenia cos na prawdę ciekawego,

gkvip - moje chłopaki wczoraj sobie zażyczyli zupę rybną, a na drugie mam kotleciki mielone, mizerię i frytki (nie chcieli dziś ziemniaków),
a jutro to chyba standardowo - kotlety z piersi kurczaka, ale pomysłu na surówkę jeszcze nie mam, może marchewka...
Jak mozesz podaj mi przepis na ta zupke rybna:tak:, jadlam tylko raz w zyciu i mi bardzo smakowala:-)
Buziak- zmiana spora, ale i maz sporo niezorientowany ;-)

katrina- my ostatnio zajadamy sie surowka z bialej kapusty, tylko ostatnio zapedzilam sie z cebulka i nastepnego dnai przyjechal kolega z pracy i na wdechu bylam caly czas :baffled:
a co do innych, to my strasznie lubimy zwykla salate w vinegret takim autorstwa mojej siostry tesciowej, ostrym dosc :tak:

mickey- ja tam nie wchodzilam dzis, ale ja juz mam swoj brany od 2lat hihih, chociaz ostatnio korca mnie inne cuda :rofl2:

gkvip- a umiesz robic faworki? jesli tak, to pomooooz dlaczego moje faworki wyszly tak malo slodkie? :baffled: posypuje cukrem, cukier spada ufffff moj maz znow sie bedzie nawijal, ze cukiernikiem to ja jestem marnym :no:
Moj przepis wrzuce ci w watku kulinarnym:tak:

Dziewczynki puszczacie brzuszkom jakąs muzyke? Bo ja chce ale jakos sie do tego zabrac nie moge :)
No ja tez tak o tym mysle ale jakos tak mi nie wychodzi;-)

Uff wróciła m z badania i na szczescie z dzieckiem i łozyskiem wszystko ok. Najwyrazniej się przeforsowałam w ostatnich dniach i stąd to krwawienie. No niestety tak mam, że nie potrafie siedzieć spokojnie na tyłku tylko jestem niespokojnym duchem. Mam odpoczywać. Moj facet się strasznie przejął i nie pozwala mi teraz nic robic :)
Super ze wszystko ok, bardzo sie ciesze:-)
no pewnie,że mozliwe:)Każda ciężarna powinna brać od początku ciąży duże dawki magnezu, a lekarze jakby o tym zapominają. Potas tez moze być niski lub za niskie....Wszystkie elektrolity powinno się meic w połowie norm co najmniej............

Esperanza super,że wszystko ok:)

Ja miałam dzisiaj ogorkową i kolety z soczewicy z kasza gryczaną:)

Czy którąś z Ws umie robić koftę ?

A przpis na jakies babeczki- postanowiłam,ze się naucze i zkaupilam foremki:)
Kotlety z soczewicy z kasza gryczana!!! - nigdy tego nie jadlam ale brzmi bardzo apetycznie:tak:

An.ka gratuluje kopniaka - teraz bedzie ich wiecej i wiecej :-)

Ja tez nie chce zeby mi wylazl pepek ;( Poki co jest gleboki, tylko sie rozciagnal, ale nawet kolczyka nie musialam wyjac do tej pory, wiec moze nie wylezie.

Mamina ja tez nie lubie wypuszczac mojego L. samego. Czasem sie przemoge i udaje, ze wszystko jest ok, ale po godzinie od wyjscia zaczynam sie irytowac. Najchetniej dzwonilabym co godzine, ale tego nie robie.

A na obiadek z braku laku mialam ziemniaczki, mortadelke smazona jak schabik i kapustke zasmazana. Jutro pomidorowka.
A moj M moze chodzic na imprezy sam i mnie to jakos nie przeszkadza i to nie tylko kwestia zaufania, juz tyle lat razem jestesmy i nigdy z zadnej ze stron to nie przeszkadzalohodzimy zarowno razem na imprezy jak i osobno i nigdy nie bylo z tego powodu klotni czy fochow:tak:.

A z ta kapusta zasmazana to wygralas jutro napewno bedzie na obiadek:-).

Bylismy wczoraj na USG i mamy..................córeczkę. Będzie Alicja:-)
Oczywiscie poszalalam na zakupach. Owoce moich szalenstw na odpowiednim watku. Malutka zdrowa i waży 304 g:-)
Gratuluje corci i piekne imie wybraliscie:-)

reklama
Witajcie :)

Lena- hormonki :tak: oni juz wiedza ;-) nie przejmuj sie, ja mam czasem taki dzien, ze jak mi sie ukaze w drzwiach sypialni, to juz bym chciala mu ten ryjak albo ucalowac, albo odgryzc nochala :sorry: i od czego to zalezy? :dry: kto to wie

mamina- hihih, powiem Ci, ze moj maz ma niesamowity pieprz w tylku, ale mi to nie przeszkadza, moze wychodzic z kolegami, przyjaciolkami (ma ich troche) ale system "przezarcia" stosuje tylko jak chce mnie gdzies wyciagnac ;-) i to nie jest tak, ze nie lubie wychdzic, po prostu jego towarzystwo to nie moj swiat-kompletnie a i tu wyjscia takie dziwne sa :eek: ludzie wychodza i ogladaja jeden drugiego, najczesciej patrzac w co jest ubrany i za ile..kompletny bezsens, ktory mnie stresuje :no:

goldenlucy- gratulacje! :tak:

A my dzis w domku bedziemy miec akcje meblowa, bowiem wczoraj przybylo nam pare nowych mebelkow :tak: nareszcie zobacze jakie mam buty, bo mialam 5miesiecy gmerania po kartonach i szukania kazdej pary... :cool:

Do góry