reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Szkoda, że ja już też zakończyłam zakupowe szaleństwo ;-)

wyobrazmy sobie co sie z nimi robi jezeli babeczki zmieniaja je poza domem? nosimy w torebce czy kieszeni???
No ciekawe.... :dry:

Tak samo się ostatnio zastanawialiśmy z M nad tymi koszami nad pieluchy. Że niby neutralizują nieprzyjemny zapach itd. Ale ktoś go w końcu musi otworzyć i opróżnić, prawda?:baffled:

reklama
yyyy Buziak nie zadawaj trudnych pytan:confused::rofl2:

Macku masakra jak oni wygladaja dziwnacznie. a tak wogole to oni niby zakupy tylko w lumpeksach robia...no ladny lumpeks...ja w takim nie bylam...

Macku ja taki kosz na pieluchy mialam i naprawde nie czuc, bo to nie jest tak ze wrzucasz tylko do tego kosza. wkladasz pieluche, krecisz takim kolkiem i to zawija pieluche jak "cukierka z 2 stron. potem jak kosz jest pelny to masz taka dluuga parowke z tych pioeluch, kazda osobno zawinieta:) nie czuc. chociaz jak juz dziecko je to co rodzice tozaczyna troche dawac mimo to i wtdy ten kosz sie juz nie sprawdza

Ostatnia edycja:
A kochana do tego wynaleziono woreczki. okooo 30 zł sztuka :) I nosisz od rana do poźnego wieczora. W torebeczce

Mój M zapytał tylko czy aby to wyprac to trzeba uskładać pełen wsad do pralki

blond_20- no wlanie slyszalam podobna opinie o tych "swinkach" pojemnikach na pieluszki
ze sprawdzaja sie do pierwszych obiadkow ;-)
ja bede miec, ale to z racji prezentu, nie myslalam, by go kupic
ale chyba te wklady sa drogie?

jeden wklad 25 zl tak okolo. to wystarczalo na jakies 3 tygodnie srednio, na poczatku na krocej bo dziennie szlo kilkanascie pieluch na poczatku.
ja mialam kosz sangenic z serii tommee tippee:) sprzedalam go jak wlasnie przestal swoja role spelniac. ale powiem szczerze ze te pampersy przynajmniej u mnie na poczatku i tak nie smierdza wiec wydaje mi sie ze normalny kosz z przykrywka da rade bo i tak trzeba go codziennie wyrzycac bo jest tego duzo. albo i czesciej. ten sangenic miescil mi 28 tych malych pieluch wiec powiedzmy 2 dni i rzeczywiscie nic nie bylo czuc, ale wlasnie po paru miesiacach to zeby napelnic go to trzeba by bylo nie oprozniac go przez kilka dni:/ a jak sie codziennie wyrzuca i tak to po cholere taki kosz:p

Macku ja taki kosz na pieluchy mialam i naprawde nie czuc, bo to nie jest tak ze wrzucasz tylko do tego kosza. wkladasz pieluche, krecisz takim kolkiem i to zawija pieluche jak "cukierka z 2 stron. potem jak kosz jest pelny to masz taka dluuga parowke z tych pioeluch, kazda osobno zawinieta:) nie czuc. chociaz jak juz dziecko je to co rodzice tozaczyna troche dawac mimo to i wtdy ten kosz sie juz nie sprawdza

ciekawe jakby sie tam jakis stary zesrał to czy by zneutralizowało:-D:-D przepraszam nie mogłam sie powstrzymac:rofl2:

A kochana do tego wynaleziono woreczki. okooo 30 zł sztuka :) I nosisz od rana do poźnego wieczora. W torebeczce

Mój M zapytał tylko czy aby to wyprac to trzeba uskładać pełen wsad do pralki

worek nie worek - wyobrazacie sobie takiego zuzytego sledzia w torebce nosic???????? w zyciu!!!
I tu powstaje pewien niesmak dotyczący pytania - co kobiety nosza w torebkach... :baffled: fuuuu

Hej Dziewczyny:-)

Dopiero teraz sie witam bo znowu nie mialam czasu na forum w dzień:-(
Tak to jest jak sie ma chore dziecko w domu ale juz widzę poprawę:tak:
Mam nadzieje, ze jutro, pojutrze bedzie juz calkiem zdrowy:-)

Oczywiscie nadrabiam, nadrabiam i znowu o jedzeniu, lasagne mniam:zawstydzona/y: o lodach i truskawkach juz nawet nie wspominam:zawstydzona/y:

a wiecie jaki jest szczt chamstwa??
Polozyc dziecko spac i zjeść jego ulubiony jogurt:zawstydzona/y::zawstydzona/y: malo tego, pyszny bananowo-waniliowy jogurt plus bita smietana:zawstydzona/y: masakra, co nie?? Jakby sam jogurt nie wystarczyl.

aga to malo spałaś:-( moze dzisiaj nadrobisz?!;-)
Nie mozna przeciez tak bo sie zamęczysz :(

Viola ja uzywalam oliwki Johnson i bylam zadowolona:tak: chociaż wiem, ze duzo ludzi na nie narzeka:tak:

carla wszystkiego Najlepszego:-)

MatMax spokojnie, wszystko bedzie dobrze i proszę nie mysleć o zadnych przedwczesnych porodach;-)

A ja nawet nie wiedzialam, ze Reni Jusis tak odwala:zawstydzona/y:
Tzn, co nieco wiedzialam ale o tych podpaskach np nie, bleeee:baffled:

Jak bylam dzieckiem to też robilam wiele operacji moim misiom i lalkom:tak:
Ale jak wzielam sie za lalkę kuzynki to niezle wpadła w szał i rodzice musieli odkupić:zawstydzona/y: apropo kuzynki, rowny tydzien temu sie mi pochwalila, ze bede ciocia a dzisiaj, ze jednak juz nie bede, poronila:-(

Polecam AA żel do pięlęgnacji piersi w okresie ciąży pomaga na ból swędzenie czy sucha skóra:-)

Mam z tej serii krem na rozstepy do brzucha i piersi, wiec napewno wybrobuje....:) dzieki!

Co do oliwki johnsonna mam tą w żelu pomarańczową... kupilam pare dni temu uzylam raz i niestety jestem uczulona na nią .... tzn juz kiedys uzywalam i bylo to samo ale myslalam ze przeszlo... wiec moge komuś ją za darmo podesłac... bo jest doslownie raz wycisnieta a ja ją wywale bo jest mi zbedna;/

Ostatnia edycja:
w szoku jestem jak zobaczyłam te kubeczki i podpaski :szok: A fuj!

Wspomniałyście o orzechach piorących i ja w nich piorę. Oczywiście nie dopierają wielkich brudasów ale wg mnie nadają się do normalnego prania :tak:. I najważniejsze nieuczulają - Maciek ma problemy skórne (AZS) i nie powodują podrażnień. Do tego olejek zapachowy i pranie pięknie pachnie ;-).
Nie nadają się tylko do białego.

paulina gratki :-)

mlodak dzięki :tak: O tym sklepie nad tunelem kompletnie zapomniałam.

kamila jak twoje wyniki?

reklama
Pola wazne ze byl dobry:p a dziecku odkupisz:p:p:p

Buziak wiesz co Sicil bedzie miala to na swoim przetestuje:p
boze wogole jakie tematy sie dzisiaj przez ta reni nas dzisiaj trzymaja :D
ale tak sobie mysle ze ten tomek makowiecki to musi ja bardzo kochac skoro wytrzymuje w domu ten caly syf z praniem zasranych pieluch i podpasek wielorazowych:/ w czym oni to piora? w pralce normalnie to ufajdane ?ja bym sie bala ze pralke zapaskudze masakra:/aaaaaaa nie zasne dzisiaj. reni mi sie przysni...
ale jak juz buziak po bandzie leci to tak mysle ze papieru tez nie uzywaja w wc tylko chusteczek wielorazowych i do pralki?:confused::rofl2:

Do góry