reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

U mne -7 w dzień było a Ty mi tu wiosne wklejasz?? W sumie w domu siedze to możesz mi wklejac :)

A w sprawie ekologii - nie jast taka zła. Przynajmiej ekologicznie sie wykurowałam prawie :p
A o tych orzechach piorących - prosze dla niesmiałych :) tzn tych które by poczytać chciały
Orzechy piorące | EKO Rodzice
http://orzechypiorace.com.pl/

i jakby któraś kupić chciała
Aukcje Allegro Orzechy piorące

W sumie temat eko prania przetestowała moja kolezanka której dzieciak dostał uczulenia na chemie.
Przetestowała i orzechy sa całkiem niezłe, ale marchewki nie wypiorą.
Testowała też kule piorące
Kule piorące Eco Zash - Telezakupy Mango
ale kupiła gdzies za 30 zł

I mówi ze kula bomba... dla tego kto ja wymysll. Pralka bez kuli z sama woda wyprała tak samo :)

Ale podpaski wielorazowe mnie rozwaliły. Matko to takie cos istnieje??? I co to sie pierze?

Matko wpisałam w google. Padłam
A haslo mnie rozwaliło:
5. Zmiana nastawienia do ciała i miesiączki – używanie podpasek ekologicznych sprawia, że kobiety zaczynają zauważać i doceniać swój cykl miesięczny. Okres przestaje być co miesięczną niewygodą. Staje się czasem spotkania ze sobą i własnym ciałem.

sztuka kosztuje 25 zł

Ostatnia edycja:
reklama
A ja mam kulę i jak rzeczy są tylko przepocone to nią piorę :tak: Moze nie tą drogą, tylko trochę tańszą, kremową z jakimiś kamykami w środku ale kule piorącą:-)
To działa tak jak kiedyś praczki w rzece...łup, łup i czyste :-D (do tego pralka nie może być pełna) Ja mam 1600 obrotów i naprawdę czyste to wychodzi :-)

Jak brudne rzeczy to dodaję proszku, choć producent zabrania, ale w czym proszek ma zepsuć działanie kuli:confused:

Jak mam dużo prania to samym proszkiem piorę i tez czyste wychodzi :-D

Pranie z ekologią w tle :-p

Dorota - na Wyspach klimat i pogoda są dość specyficzne. Słońce świeci ok. 10 min., za chwilę rzęsisty deszcz lub grad... akurat świeciło słoneczko, wiec wyszłam na ogródek zrobić zdjęcie.

Reni naprawde cos sie stalo w glowe. Rozumiem ze mozna byc eko no ale chyba to juz lekkie przegiecie co ona wygaduje. Tez mnie okropnie drazni tymi swoimi wypowiedziami w Dzien Dobry TVN.
A co do kubeczkow to pojecia nie mialam ze takie cos istnieje. A podpaski wielokrotnego uzytku chcialabym zobaczyc po wielokrotnym uzytku wlasnie.:no:

reklama
Widzę, że temat Reni nie schodzi z pierwszego planu od rana:-D:-D:-D no...pokręcone babsko z niej jak nic!!!
Chociaż powiem Wam (i może będziecie się dziwić, że to zrobiłam), ale zastosowała siuśki na aftę (pleśniawkę)... Byłam po operacji biodra okropnie obolała, bo nie tylko bolało biodro, ale kręgosłup, rany, które porobiły się od obtarć itp. no i dołączyła się do tego wielka bolesna afta...niczym nie mogłam jej wytępić i po tygodniu męczarni zastosowałam właśnie siuśki (na nasączonym patyczku) i następnego dnia bólu nie było...To była dopiero radość, że jeden ból odszedł...

Do góry