reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

witajcie kochane
ja juz dzis o niebo lepiej, nawet sie wykapalam oporzadzilam i zaczelam ogladac dzien dobry tvn:)
tylko zauwazylam wczoraj ze mi dziasla krwiawia i mam wrazenie ze mnie boli cala szczeka... moze to od nadmiaru cytryny i miodu

MatMaks trzymam kciuki zeby bylo ok.

ja tez wczoraj odebralam wyniki i mam najwyrazniej anemie, hematokryt 32% a norma od 35 :/ do tego od poczatku ciazy mam podwyzszone PCT i biale krwinki, ostatnio mowila ze moze jakas ukryta infekcja.... dzisiaj mam wizyte ciekawe co powie

hahha buziak czyzby odtwarzali porod przez cesarke?

mi też dziąsła krwawia i to juz od dawna.Hematokryt ma każda cięzarna obnizony. Płytki krwi dziwne,ze Ci wzrosły... w ciazy raczej spadają, bo krwi jest więcej i bardziej rzadka....A dużo pijesz?

Jakie amsz te krwinki białe? podaj normy. Ja wczoraj byłam ze swoimi wynikami u lekarza mam białe krwinki 12, 76( norma do 10)i mi powiedział,ze do 16 u cięzarnej to norma wg nowych podręczników, wg starych to do 20 tysięcy.....

Witam się i ja :-D

a Ty koleżanko spokojnie tam i nie stresuj dzidzi !!!!! :-) będzie wszystko dobrze !!!!! i nie możesz innej myśli dopuszczać do siebie !!!!
ja też ciągle mówię że urodzę wcześniej :-p

nioo a ja odebrałam wyniki tylko jeszcze glukoza zobaczymy jak wyszła ale ogólnie wszystko oki zrobiłam sobie dodatkowo elektrolity i tarczycę to w sumie potasu mam troszkę mniej bo mam 3,4 a norma zaczyna się od 3,5 nioo i białych krwinek mam ciutkę więcej, tarczyca ft4 mam na dolnym pograniczu bo zaczyna się od 0,93 a ja mam 0.937, internista powiedział że to są dobre wyniki jak dla kobiety w ciąży i że jestem zdrowa jak byk !!!!

a i co najważniejsze martwiłam się tym swoim pulsem ale EKG wyszło w normie także żadnych wad nie mam :-)

Powiem CI, że ja mam zaburzen komorowych serca bardzo dużo, a ekg potrafi miw yjśc idelanie, bo w danym moemncie kurat zaburzeń nie mam. Najlpszy jest holter 12 lub 24 godzinny.Zwłszcza jesli nadal odczuwasz te zaburzenia.niski potas moze być przycyzną tych zaburzeń. A jak magnez? Podaj normy.

Co do FT 4 to jest stanowczo za niskie jak na kobiete w ciaży!Powinno być w połowie normy mneij więcej:(A jakie masz TSH i FT3?

No ja też glukozę miałam złą ale 50g. Dostałam skierowanie na badanie tym razem diagnostyczne 75g i zamierzam je zrobić na początku lutego. Aż się boję.

Od wczoraj tez biorę żelazo i o dziwo mam baaaaardzo luźną koopę. Nie jest to biegunka, ale dzisiaj już 3 raz na kibelku byłam. Niestety spada mi hematokryt, ostatnio miałam 12,5 tyś, a teraz 11,4 tyś i to już podobno poniżej normy i ginka boi się anemii.

Miśki2 - ja spodnie kupowałam w Maximusie. O ile dobrze pamiętam jesteś z Żyrardowa.

Ceny od 60zł do 150zł. Za swoje czarne jeansy dałam 80zł bo chciałam z takie co mają możliwość zmniejszania i zwiększania obwodu w pasie. Nie pamiętam numeru boksu, ale bylo to na pewno w hali B.

ja robiłam odrazu 75

kobietki a ja wczoraj dostałam skierowanie na glukozę ale z zastrzeżeniem że mam zrobić po 24 tc :eek: a wy wszystkie już

Ja glukozę dostałam tylko 75 i po 24 tygodniu ciąży.

reklama
buziak dokladnie! mialysmy takiego wielkiego "bobasa" i zrobilysmy mu dziurke w ustach zeby go karmic strzykawka, myslalysmy ze bedzie sikal w pieluszki ale on niestety mial caly brzuch z waty i tez zaczal smierdziec a pieluszki suche...

moze jakby jej operacje przeprowadził to by zaczęła szczeć gdzie trzeba:-D:-D

Nie jarze dzis jakos, rozlatana myslami jestem jak nigdy a chłopcy akurat dzis zadaja mi pytania typu "co to jest recykling, wierzchołek, albo kropka.pl":baffled: wyczucie czasu mają po ojcu:no::rofl2:

Ja dostałam skierowanie na glukozę 75g i mam ją zrobić jak najbliżej wizyty a wizytę mam w 25tyg .A powiedzcie mi same rozrabiacie glukozę?
Ja dostałam receptę na glukozę mam ją sama rozrobić dodać pół cytryny i porządnie schłodzić. Z tym mam iść na pobranie bo mam 1 na czczo a po 2 godź po glukozie. I lekarz mówił,że nie można chodzić po wypiciu glukozy bo wtedy szybciej się spala i wynik jest niewiarygodny.(Mieszkam blisko przychodni i myślałam ,że na te 2 godź skoczę do domu.
A moja przyjaciółka miała glukozę w 20 tyg 50g a w 25 tyg 75g. Może zależy od wcześniejszego wyniku glukozy na czczo.

Hej dziewczyny

Kurcze nudno na tym zwolnieniu. W poprzedniej ciazy bylo lato, to chociaz na spacery chodzilam.
Wczoraj byłam na usg 4d ale niestety duzo nie bylo widac. Chyba pomecze go jeszcze w 26 tyg.
U mnie pranie wstawione, zaraz musze ogarnac mieszkanko i biore sie za obiad.

Macie moze jakis fajny przepis na sos do lasani z miesem? Ten beszamelowy jest dla mnie troche bez smaku, chyba ze zle go robie.

A jak robisz?
bo ja mam przepis taki:
łyzka masła roztopić + 3 łyzki mąki następnie ok. litr mleka i kosta sera bialego zmielonego. Pieprz sól i galka muszkatułowa.

violapop - Ty nie idx do domu bo oni po godz spr a po dwóch drugi raz :happy::rofl2:

aylin - biały ser do beszamelu????? w sensie twaróg????:szok:

ja daje masło, mąke, potem mleko. mozna sypnac pieprzu soli i jak ktos chce to ser zółty dla smaku, ale beszamel to raczej mdły jest... a smak lasagne zalezy od tego jak sie zrobi mieso i sos:happy:

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny

Kurcze nudno na tym zwolnieniu. W poprzedniej ciazy bylo lato, to chociaz na spacery chodzilam.
Wczoraj byłam na usg 4d ale niestety duzo nie bylo widac. Chyba pomecze go jeszcze w 26 tyg.

Macie moze jakis fajny przepis na sos do lasani z miesem? Ten beszamelowy jest dla mnie troche bez smaku, chyba ze zle go robie.

głowa do góry już niedługo wiosna :-D

a ja zamiast beszamelu dodaje czasami roztopiony serek topiony ;-) najlepszy jest holenderski, ale już go dawno nigdzie nie widziałam, może być po prostu śmietankowy

Hej dziewczyny

a pomidorowy?

ja robie tak: w zimę kupuję pomidory w puszce. Czosnek, cebulke drobno pokrojoną wrzucam na patelnię z oliwa z oliwek. Pomidory do garnka i podgrzewam. Jak cebulka i czosnek się uduszą to wlewam to do sosu. Kroję bazylię świeżą, i suszone pomidorki robniutko i też dodoaje do sosu i gotuję. Na koniec dodaje kapary i trochę sosu z kaparów do sosu pomidorowego, gotuje z minutę i polewam lasanie albo makaron. Na to wszystko oczywiscie parmezan:)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny

Ja na bazie beszamelu robię różne sosy: musztardowy,chrzanowy,koperkowy.pomidorowy,pomidorowy z różnymi ziołami wtedy w zależności do jakiego dania ma być.

violapop - Ty nie idx do domu bo oni po godz spr a po dwóch drugi raz :happy::rofl2:

aylin - biały ser do beszamelu????? w sensie twaróg????:szok:

ja daje masło, mąke, potem mleko. mozna sypnac pieprzu soli i jak ktos chce to ser zółty dla smaku, ale beszamel to raczej mdły jest... a smak lasagne zalezy od tego jak sie zrobi mieso i sos:happy:

Nie sprawdzą mi po godzinie bo na skierowaniu mam napisane na czczo i po 2 godź, a za badania płacę więc nie mogą zrobić więcej niż na skierowaniu

reklama
Hej dziewczyny

A ja juz bym sie chetnie na zwolnieniu ponudziła. Pod warunkiem oczywiście, że nie musiałabym leżeć plackiem. A tu jeszcze ponad 2 miesiące pracy mnie czeka :/ Od kilku ostatnich lat pracuje bardzo dużo (praktycznie 2 prace), co przerywam tylko wyjazdami na urlop, i marzy mi sie trochę laby w domku. Bo tak to zawszę z kalendarzem w ręku biegam a jak mam juz czas dla siebie to spedzam go z przyjaciółmi. Wiec na L4 czekam z utęsknieniem....

A co co badań na glukozę to przy ostatnim pobieraniu krwi, pielęgniarka mnie poinformowała, że najlepiej między 24 a 28 tyg to zrobic, i żebym zarezerwowała sobie na to ok 2 godz!!! Hmmm tak długo to trwa?

Do góry