witajcie kochane
ja juz dzis o niebo lepiej, nawet sie wykapalam oporzadzilam i zaczelam ogladac dzien dobry tvn
tylko zauwazylam wczoraj ze mi dziasla krwiawia i mam wrazenie ze mnie boli cala szczeka... moze to od nadmiaru cytryny i miodu
MatMaks trzymam kciuki zeby bylo ok.
ja tez wczoraj odebralam wyniki i mam najwyrazniej anemie, hematokryt 32% a norma od 35 :/ do tego od poczatku ciazy mam podwyzszone PCT i biale krwinki, ostatnio mowila ze moze jakas ukryta infekcja.... dzisiaj mam wizyte ciekawe co powie
hahha buziak czyzby odtwarzali porod przez cesarke?
mi też dziąsła krwawia i to juz od dawna.Hematokryt ma każda cięzarna obnizony. Płytki krwi dziwne,ze Ci wzrosły... w ciazy raczej spadają, bo krwi jest więcej i bardziej rzadka....A dużo pijesz?
Jakie amsz te krwinki białe? podaj normy. Ja wczoraj byłam ze swoimi wynikami u lekarza mam białe krwinki 12, 76( norma do 10)i mi powiedział,ze do 16 u cięzarnej to norma wg nowych podręczników, wg starych to do 20 tysięcy.....
Witam się i ja
a Ty koleżanko spokojnie tam i nie stresuj dzidzi !!!!! :-) będzie wszystko dobrze !!!!! i nie możesz innej myśli dopuszczać do siebie !!!!
ja też ciągle mówię że urodzę wcześniej
nioo a ja odebrałam wyniki tylko jeszcze glukoza zobaczymy jak wyszła ale ogólnie wszystko oki zrobiłam sobie dodatkowo elektrolity i tarczycę to w sumie potasu mam troszkę mniej bo mam 3,4 a norma zaczyna się od 3,5 nioo i białych krwinek mam ciutkę więcej, tarczyca ft4 mam na dolnym pograniczu bo zaczyna się od 0,93 a ja mam 0.937, internista powiedział że to są dobre wyniki jak dla kobiety w ciąży i że jestem zdrowa jak byk !!!!
a i co najważniejsze martwiłam się tym swoim pulsem ale EKG wyszło w normie także żadnych wad nie mam :-)
Powiem CI, że ja mam zaburzen komorowych serca bardzo dużo, a ekg potrafi miw yjśc idelanie, bo w danym moemncie kurat zaburzeń nie mam. Najlpszy jest holter 12 lub 24 godzinny.Zwłszcza jesli nadal odczuwasz te zaburzenia.niski potas moze być przycyzną tych zaburzeń. A jak magnez? Podaj normy.
Co do FT 4 to jest stanowczo za niskie jak na kobiete w ciaży!Powinno być w połowie normy mneij więcej
No ja też glukozę miałam złą ale 50g. Dostałam skierowanie na badanie tym razem diagnostyczne 75g i zamierzam je zrobić na początku lutego. Aż się boję.
Od wczoraj tez biorę żelazo i o dziwo mam baaaaardzo luźną koopę. Nie jest to biegunka, ale dzisiaj już 3 raz na kibelku byłam. Niestety spada mi hematokryt, ostatnio miałam 12,5 tyś, a teraz 11,4 tyś i to już podobno poniżej normy i ginka boi się anemii.
Miśki2 - ja spodnie kupowałam w Maximusie. O ile dobrze pamiętam jesteś z Żyrardowa.
Ceny od 60zł do 150zł. Za swoje czarne jeansy dałam 80zł bo chciałam z takie co mają możliwość zmniejszania i zwiększania obwodu w pasie. Nie pamiętam numeru boksu, ale bylo to na pewno w hali B.
ja robiłam odrazu 75
kobietki a ja wczoraj dostałam skierowanie na glukozę ale z zastrzeżeniem że mam zrobić po 24 tca wy wszystkie już
Ja glukozę dostałam tylko 75 i po 24 tygodniu ciąży.