reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Teraz jak sie z nudów wziełam za porzadki to Wy powyłaziłyscie z norek??????? :-p pranie nastawione, teraz musze troche ogarnąc i chyba sniadanie by wypadało a potem spowrotem do łóżka bo nic wczoraj nie mówiłam, ale czasem jak mnie ścisnie z prawej strony bok to az wytrzeszczu dostaje:baffled: nie wiem co to bo jeszcze tak nie miałam, to nie skurcze ani te wiezadła ale chyba musze poodpoczywac:confused:
I jak wróce to wszystkie macie tu byc:-p
Buziak no właśnie, pranie mam iść zrobić, dzięki ci kobito, jakbym znowu zapomniała to jutro bym chyba męża musiała wysłać do pracy w moich rajstopach bo dziś ostatnie skarpety założył ;-)

Witam spałam prawie 5h :) z przerwą godzinną na czytanie, a głowe mi dziś rozsadza :/

Carla Najlepszego!!!!

Brałam leki od ortopedy mocne, ale przed ciążą miałam z tym dwa lata spokoju, a w przyszłości lekarz kiedyś mi powiedział, ze jak się pogłębi (a prawie na pewno) to operacja kręgosłupa.
Aga dobrze że udało ci się w końcu choć trochę przespać a głowa może boli od książki, wybierz jakąś lżejszą w przyswajaniu ;-)

Trzymajcie kciuki, bo mam dzis wizyte u gina. Mam nadzieję, że wszystko jest ok :)

Goldenlucy ja nie czuje codziennie ruchów.Czasem przez cały dzien nic.

Trzymam mocno, dawaj znać co u nas nowego

Witajcie dziewczyny.

Byłam wczoraj u mojej gin z NFZu, odebrałam wyniki posiewu moczu i trochę się zmartwiłam. Wynik okazał się dodatni :-(. Mam bakterię E Coli, dostałam antybiotyk, ale czytałam, że to się ciężko leczy, a konsekwencją tego badziewia może być przedwczesny poród :-(. Strasznie się boję o moją córeńkę. A w dodatku brzuch mnie boli, a pani doktor mówi że to normalne i mam brać nospe. Ale ile tego mozna brac? Wiem że mogą to brać kobiety w ciąży, ale w nadmiarze, to chyba wszystko szkodzi, co?

Buuuu, ciężki mam dziś dzień :-(.
Przykro mi że masz teraz takie zmartwienia z powodu tej bakterii ale wierzę że wszystko będzie dobrze a brzuch może boli cię z nerwów i jak już troszkę ochłoniesz to się poprawi
Wiem że raczej żadna z nas nie chciałaby przedwczesnego porodu ale wiem że dzięki temu że mamy już odpowiedni sprzęt i odpowiednich fachowców nawet jeżeli taki poród się przytrafi to dzieciaczkom jest zapewniona świetna opieka i mają takie szanse na start w życiu jak dzieci urodzone w terminie.
Zobaczysz że wszystko będzie ok a maluszek przyjdzie na świat w terminie albo nawet będzie przenoszony na przekór lekarzom ;-)

reklama
my z siostra uwielbialysmy rozcinac i zszywac misie, czasem zaszywalysmy jedne zabawki w drugich a pozniej wlasnie porod:baffled:

:happy::happy:

my z siostra miałysmy taka lalke która faszerowałysmy wszelkimi lekami jakie mama trzymała w domu.. A ze kiedys kazdy w domu miał strzykawki i igły to szło nam nieźle bo łykac nie chciała:-D
Efekt był taki, ze lalka zaczęła smierdziec i mama nam ja skasowala:baffled:

Z kumplem z kolei przeprowadzilismy na jego duzym misku powazna operacje za uzyciem ketchupu misiek mocno krwawił... nie pamietam czy przezył, ale miny mamy mojego kumplea nie zapomne
:-D

buziak dokladnie! mialysmy takiego wielkiego "bobasa" i zrobilysmy mu dziurke w ustach zeby go karmic strzykawka, myslalysmy ze bedzie sikal w pieluszki ale on niestety mial caly brzuch z waty i tez zaczal smierdziec a pieluszki suche...

kobietki a ja wczoraj dostałam skierowanie na glukozę ale z zastrzeżeniem że mam zrobić po 24 tc :eek: a wy wszystkie już

To zależy od lekarza. W I ciąży też mi kazała zrobić po 24tc a ten lekarz już dał mi skierowanie, jak spytałam kiedy mam zrobić to powiedział, ze tydzień przed kolejną wizytą, czyli ok 20tc

Witajcie dziewczyny.

Byłam wczoraj u mojej gin z NFZu, odebrałam wyniki posiewu moczu i trochę się zmartwiłam. Wynik okazał się dodatni :-(. Mam bakterię E Coli, dostałam antybiotyk, ale czytałam, że to się ciężko leczy, a konsekwencją tego badziewia może być przedwczesny poród :-(. Strasznie się boję o moją córeńkę. A w dodatku brzuch mnie boli, a pani doktor mówi że to normalne i mam brać nospe. Ale ile tego mozna brac? Wiem że mogą to brać kobiety w ciąży, ale w nadmiarze, to chyba wszystko szkodzi, co?

Buuuu, ciężki mam dziś dzień :-(.
nie stresuj sie ja tez mialam e coli w moczu i nic sie nie dzieje to najczestrzy powod zapalen pecherza nie panikuj :-)

reklama
Hej dziewczyny

Kurcze nudno na tym zwolnieniu. W poprzedniej ciazy bylo lato, to chociaz na spacery chodzilam.
Wczoraj byłam na usg 4d ale niestety duzo nie bylo widac. Chyba pomecze go jeszcze w 26 tyg.
U mnie pranie wstawione, zaraz musze ogarnac mieszkanko i biore sie za obiad.

Macie moze jakis fajny przepis na sos do lasani z miesem? Ten beszamelowy jest dla mnie troche bez smaku, chyba ze zle go robie.

Do góry