reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Witajcie dziewczyny.

Byłam wczoraj u mojej gin z NFZu, odebrałam wyniki posiewu moczu i trochę się zmartwiłam. Wynik okazał się dodatni :-(. Mam bakterię E Coli, dostałam antybiotyk, ale czytałam, że to się ciężko leczy, a konsekwencją tego badziewia może być przedwczesny poród :-(. Strasznie się boję o moją córeńkę. A w dodatku brzuch mnie boli, a pani doktor mówi że to normalne i mam brać nospe. Ale ile tego mozna brac? Wiem że mogą to brać kobiety w ciąży, ale w nadmiarze, to chyba wszystko szkodzi, co?

Buuuu, ciężki mam dziś dzień :-(.

MatMax - bardzo mi przykro...mam nadzieje, że uda się to paskudztwo zwalczyć. Wiem,że na pewno nospę można brać 3x1 tabl. ale taką dawkę dostała moja kumpela, której brzuszek się "stawia".
Może po prostu bierz jak boli...nie wiem tylko jaka jest max.dawka u kobiet w ciąży

taaa ten drugi temat tez pewnie bedzie tak samo owocny...:wściekła/y:
modelka opowiada o tym jak cieeeeezko jej bylo utyc te pewnie 3kg :wściekła/y:
niech zaprosza kobiety, ktore nei maja wogol siebie grona mazasyztek, wizazystek i 10tys miesiecznie na zabiegi ehhhh

Matmaks- glowa do gory, pewnie nie ty jedna i nie ostatnia, zaufaj lekarzom, widza co robia :tak:
ja biore odpowiednik nospy tez 3x dziennie, wg wskazan lekarza co 8godzin
tylko te "co 8godz" cos mi nie wychodzi :baffled:

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczyny.

Byłam wczoraj u mojej gin z NFZu, odebrałam wyniki posiewu moczu i trochę się zmartwiłam. Wynik okazał się dodatni :-(. Mam bakterię E Coli, dostałam antybiotyk, ale czytałam, że to się ciężko leczy, a konsekwencją tego badziewia może być przedwczesny poród :-(. Strasznie się boję o moją córeńkę. A w dodatku brzuch mnie boli, a pani doktor mówi że to normalne i mam brać nospe. Ale ile tego mozna brac? Wiem że mogą to brać kobiety w ciąży, ale w nadmiarze, to chyba wszystko szkodzi, co?

MatMaks bardzo Ci współczuję, ale na pewno wszystko będzie Ok z twoją córcią! A co do nospy to można brać nawet 3x po 2 tab, ale najlepiej brać tylko wtedy gdy boli/twardnieje brzuszek

Matmaks- glowa do gory, pewnie nie ty jedna i nie ostatnia, zaufaj lekarzom, widza co robia :tak:
No tak, wszystko się może zdarzyć. Sorki, ale jestem dziś trochę nerwowa. Wyloguję się chyba narazie, żeby wam przynajmniej nie psuć humorków. W każdym razie dzięki wam za pomoc.

PS. Edytowałam tego posta, bo nie był grzeczny, od razu się od tego przyznaję, ale tak już mam, że jak się czymś denerwuje, to nie jestem zbyt miła. A teraz naprawdę się martwię. Przepraszam.

Przepraszam Was jeszcze raz, teraz mi głupio, ale kiepsko dziś to znoszę. Jesteście kochane i bardzo wam dziękuję za pomoc. I spadam stąd dzisiaj, nie będę już zatruwać wątku. Do jutra.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Tylko małe pytanie: gdzie kupowałyście ubrania ciążowe?. Chodzi mi o spodnie, dzisiaj byłam w H&M i nic nie było. Tzn. były rurki (takich nie założę) oraz dresy. Niestety do pracy nie wskazane...
Wiem wątek nie ten, ale wybaczcie ;-).

Dobranoc
Ja na allegro... Kupiłam 2 pary spodni, spódnice jeansową jakieś bluzki i jedne spodnie które zalożylam raz i okazały sie za ciasne :) ale nie ciażowe tylko z orseya takie lniane. A ciążówki może znajdę to pokaże zaraz jakie. Ja mam problem z udami a te okazały sie idealne.
SZ497 B.P.C. ŚLICZNA SPÓDNICZKA ROZ.44 (2023423378) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. duża wiec jeszcze czka na wiosnę
1CD1059 9MONATE UROCZE CIĄŻOWE JEANSY 84 (42) (2021511700) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. te sa fajne ale musze je skrócić
ŚLICZNA PRINCESKA CIĄŻOWA (2021068310) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. uwielbiam ją
BA507 B.P.C. ŚWIETNE JEANSYR 44 (2023423077) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. idelane - mają regulowaną gumkę od wewnatrz więc mozna ten golf na początek ciazy ściagnąc

A ten sprzedawca ma rzeczy z bonprix które mozna kupic jak widać za grosze. Więcej zakupów dla siebie nie planuje. Ewentualnie jakis stanik i bieliznę

pochwal się co tam znalazłaś, bo umieram z ciekawości:-)

nozyczki,scierke i zabawke chłopców:baffled:

Witajcie dziewczyny.

Rozumiem, ze sie martwisz o dzidzie ale postaraj sie troche uspokoic. Przede wszystkim zadam Ci pytanie - czy o tym porodzie to Ci powiedziała dr czy wyczytałas w necie??? Nie martw sie i zaufaj lekarzowi. Dostałas nospe, która jesc całkowicie bezpieczna w ciązy - mało tego pomaga w jej donoszeniu ;) Nospe bierze badz brała tu co druga ciezarna na forum. A co do porodów przedwczesnych - to moze spotkac kazda z nas, bez wzgledu na to jak sie czujemy od poczatku ciazy. A jedna z przyczyn moze byc np zwykły stres. tak wiec nie denerwuj sie, bo bakterie u jednych przechodza szybciej u innych wolniej ale leczysz sie prawda?? Bedzie dobrze!!!!

No tak, przedwczesne porody i ewentualnie stratę dziecka przeżyła też niejedna kobieta :-(

Przestan juz opowiadac głupoty i sie uspokój;-)

reklama
witajcie kochane
ja juz dzis o niebo lepiej, nawet sie wykapalam oporzadzilam i zaczelam ogladac dzien dobry tvn:)
tylko zauwazylam wczoraj ze mi dziasla krwiawia i mam wrazenie ze mnie boli cala szczeka... moze to od nadmiaru cytryny i miodu

MatMaks trzymam kciuki zeby bylo ok.

ja tez wczoraj odebralam wyniki i mam najwyrazniej anemie, hematokryt 32% a norma od 35 :/ do tego od poczatku ciazy mam podwyzszone PCT i biale krwinki, ostatnio mowila ze moze jakas ukryta infekcja.... dzisiaj mam wizyte ciekawe co powie

hahha buziak czyzby odtwarzali porod przez cesarke?

Do góry