reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Dziewczyny, ratunku!!!

Byłam dziś u dentystki, plombowała mi 8. Teraz tak mnie boli, że się skręcam i dostałam gorączki i bólu brzucha. Dzwoniłam więc ponownie do doktor, a ona powiedziała, że ząb jest do wyrwania, a to taka 8, że trzeba ją dłutować i szwy zakładać, a mam unikać stresu, bo mam wtedy skurcze i ląduję w szpitalu. Strasznie boli, strasznie się boję.

W ciąży nie można dostać takiego znieczulenia, które złagodzi ból wyrywanego zęba prawda? A potem powinno się brać antybiotyki, a czy ja będę mogła?

Nie powinno się wyrywać zębów w I trymestrze. Znieczulenie dostaniesz dobre. Ale idź do innego dentysty lepiej. I idź szybko, bo do jutra bardzo spuchniesz.

Sama to przechodziłam

reklama
MŁODAK - nie rozumiem tak napisałas...:zawstydzona/y: co maja te stałe godziny do tej przełozonej wizyty??? W ktorym tyg zaczelo jej skakac to cisnienie? Czemu lezała 1,5tyg???:szok:

i ile wazyły dzieciaki???? blond - dopegyt- to lek na nadcisnienie, dla ciezarnych (ja brałam 3razy dziennie i nic nie dawał:baffled:) isoptin to tez od serca i cisnienia a fenoterol na podtrzymanie ciazy, szyjke:happy: Brałam:tak:

mona - gratuluje!!;-)

Podobno po południu ma się najlepsze ciśnienie - tak jej potem wytłumaczono w szpitalu i dlatego tak późno zdiagnozowali to zatrucie. A ona chodziła cały czas na tę samą godzinę i dopiero jak raz poszła na inną (nie wiem czy to było rano czy wieczorem) to okazało się, że ma podwyższone sporo, a do tej pory nie miała szans na wykrycie tego. Mam nadzieję, że trochę jasniej to napisalam. Nie wiem który to był dokładnie tydzień, mi powiedziała, że koniec 7 miesiąca.

A musiała leżeć 1,5 tygodnia z racji tego zatrucia. Leżały w sali we dwie z drugą dziewczyną też z zatruciem. Tak podobno trzeba. Nie bardzo chciałam ją wypytywać bo normalnie jak opowiadała to łzy w oczach miała.

Buziak o wlasnie tak jak piszesz:) tez posprawdzalam i ten cyclo 3 fort byl na obrzeki a to ostatnie to po prostu zelazo bylo. a Ty zatrucie mialas? ta reszta lekow to zauwazylam ze dosc popularna byla wsrod mamusiek na pazdzierniku pod koniec ciazy, wiele z nas je bralo, szczegolnie ten fenoterol. pamietam ze po tym fenoterolu i isoptinie kijowo sie czulam i nie chcialam go brac ale o co dokladnie chodzilo to juz nie pamietam na szczescie:)na razie mam cisnienieo.
Mlodak ja wlasnie tez nie rozumiem tej czesci z tym przelozeniem godziny wizyty :D:D:D .

miałam zatrucie i to konkretne - nikomu nie zycze!!!!! okropna choroba:zawstydzona/y: a samopoczucie Ci przypomne - skaczaca pikawa pod gardłem i trzesawica rak taka, ze zupy zjesc sie nie dało:rofl2:

miałam zatrucie i to konkretne - nikomu nie zycze!!!!! okropna choroba:zawstydzona/y: a samopoczucie Ci przypomne - skaczaca pikawa pod gardłem i trzesawica rak taka, ze zupy zjesc sie nie dało:rofl2:
:rofl2::rofl2::rofl2: a wiesz ze chyba tak bylo wlasnie :D wiem ze mi sie we lbie krecilo i bylo niedobrze ale to moglo byc przez to zelazo przy okazji. zreszta to wszystko tak pomieszane bylo ze jak te leki sobie przygotowalam na caly dzien i podzielilam to moglam sie tym najesc w sumie:baffled: to ja sie nie dziwie ze moglo byc niedobrze jak to tle chemii na raz.
a to bialko tez mialas? wiem ze moja ciotka miala zatrucie ciazowe i urodzila w 32 tyg, tzn cc jej zrobili.

Młodak no juz jasniej hihi. ale wiesz co ja to nie wiedzialam o jakiej porze jest najwyzsze. wiem tylko po sobie ze ja do poludnia mam trupoie takie kolo 90/50 a potem juz kolo 100 mam. dzisiaj przed ginem kawe wypilam iu mialam po kawie 105/65 . aaa co ciekawe dzisiaj polozna mi wysokosc i szerokod brzucha mierzyla znowu( w warszawie ani razu nikt mi tego nie robil przez cala ciaze) juz nie wspomne ze do porody mnie tymi widelkami zmierzyla miesiac temu:confused:
w sumie mi to wsio ryba, mogla mi jeszcze szerokosc doopy zmierzyc zeby bylo do kompletu:rofl2: tylko ciekawe po co to.

uciekam po mlodego

Ostatnia edycja:
no albo chcial mnie wystraszyc ze mam tyle nie zrec :D
:-D:-D:-D

jjm86 na twoim miejscu skonsultowałabym to z innym dentystą, są tacy co nie lubią leczyć ciężarnych i może ta twoja właśnie taka jest, ponoć w ciąży jakiś rodzaj znieczulenia się dostaje bez czegoś tam, ale nie pamiętam czego, a bez znieczulenia się nie powinno, bo stres za duży

MONA Gratulacje!!!

mnie boli brzuszek, zrobił się twardy...to chyba od siedzenia przed kompem :baffled: jeszcze trochę dzidzię pomęczę, a po obronie będziemy sobie w końcu leniuchować:laugh2:

Podobno po południu ma się najlepsze ciśnienie - tak jej potem wytłumaczono w szpitalu i dlatego tak późno zdiagnozowali to zatrucie. A ona chodziła cały czas na tę samą godzinę i dopiero jak raz poszła na inną (nie wiem czy to było rano czy wieczorem) to okazało się, że ma podwyższone sporo, a do tej pory nie miała szans na wykrycie tego. Mam nadzieję, że trochę jasniej to napisalam. Nie wiem który to był dokładnie tydzień, mi powiedziała, że koniec 7 miesiąca.

A musiała leżeć 1,5 tygodnia z racji tego zatrucia. Leżały w sali we dwie z drugą dziewczyną też z zatruciem. Tak podobno trzeba. Nie bardzo chciałam ją wypytywać bo normalnie jak opowiadała to łzy w oczach miała.

Młodak - zeby nie było - nie neguje czyjejs choroby ani cierpienia bo tez to przeszłam i wiem jaki to jest dramat. Ale troszke nie chce mi sie w pewne rzeczy wierzyc.... (nie mowie ze Ty kłamiesz czy ona,ale moze troszke przesadzała z tymi godzinami:baffled:)
Tez miałam nadcisnienie i biorac najwyzsza dawke dopegytu cisnienie miałam wysokie bez wzgledu na godzine /chyba rano po wypoczynku jest najwłasciwsze, ale nie bede sie spierac bo to tak na moje oko ;) Wiec moze wcale ten 1lekarz niczego nie przeoczył tylko dopiero po jakims czasie zaczeło jej skakac to cisnienie /u mnie tez nie od poczatku było wysokie;-)
Po drugie ja przez gestoze po porodzie byłam w stanie krytycznym i jak urodziłam z pt/sob to nie pozwolono mi wstac w sobote ale juz w niedziele KAZANO mi sie podniesc, umyc i oczywiscie bez przesadyzmu ale rozruszac sie..
Czasem z wieczora pielegniarki kazały mi sie kłasc gdy cisnienie wzrastało na noc ale nie było bata, zebym wieczorem nie poszła do szkrabów/ a wierz mi ze w IMiD opieka jest rewelacyjna!
Nie pisze tego zeby cos negowac, ale wiesz jak to czasem jest z kolezankami;-) /chociaz nie umiejszam jej choroby!!!
A powiedz jeszcze ile maluch tej kolezanki wazył w momencie urodzenia???

Blond - Twój Rafał tez???

miałam i bialkomocz - chyba dopiero z rok albo poltora po prodzie przestałam je tracic

Ostatnia edycja:
ja na rozstępy kupiłam sobie pharmaceris foliacti i jestem bardzo zadowolona !!!!! od niedawna smaruję się już 2 razy dziennie, a po oliwce bambino wyskakiwało mi uczulenie jak nigdy i musiałam ją odstawić :-(

Ja też go używam i tego żelu aa na cycki do pielęgnacji wyglądają super...

cześć dziewczyny, ja znowu na chwilkę wpadam i bezczelnie napiszę tylko o sobie, sorki, jak już będę na zwolnieniu mam nadzieję, że będę miałą więcej czasu i będę mogłą pisać regularnie.
Wcześniej pisałam, że mam USG 30.01 ale nie wytrzymałam i przepisałam się na wczoraj -24-01 więc zdaję relację.
dzidzia zdrowa, wszystkie parametry w normie, jest tylko trochę młodsza niż jak wynika z OM.
i będzie >>>>>>>>>>>> DZIEWCZYNKA>>>>>>>>>>>>:-):-):-):-):-):-):-):-)
Gratulacje!!!!!!!!!!!!

Zaoszczędziłam ponad 90 zł bo spodnie h&M Mama kosztowały 100 zł ostatnio w sklepie a Ja znalazłam identyczne za 7 zł bez oznak używania....i jeszcze parę ubranek dla skarbka tak więc pochwalę się łupami w odpowiednim wątku...

reklama
gratuluje coreczki

ja nie wiem dziewczyny ale jakos dziwnie sie czuje pytam juz was kilka razy o te polozenie poprzeczne i przodujace lozysko.....czy ja jestem niewidzialna

Do góry