reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Kasiulka- a nie moglabys dac malej syropku z glukozy? Bowiem on nie dziala wlasnie "popedzajaco" a rozbijajaco, ze tak sie wyraze...

Pewnie się zestresowała (kupka?), że tak na nią czekacie i nie chce wyjść;-)

Na Hanie syropy ani nic nie działa, bo ona ma ogólnie problem z kupkami, jak nie zrobi do jutra to niestety czopek :-(

reklama
Dzień doberek!!!!!!!!!
Gratuluje udanych wizyt i poznania płci waszym maluszków i nowonarodzonych członków rodziny
Ja wyjeżdzając do Australi też niebęde mieć nikogo w odmiennym stanie jedynie telepatycznie bo siostra jest w 6 tygodniu tak więc zapowiada się baby boom siostrzany.....
To jej druga ciąża i czuje się fatalnie mdłości 24 h i lekkie wymioty zawroty głowy wstręt do zapachów i je na siłę bo nic nie smakuje:no:.....a pierwsza była idealna czy Mnie czeka to samo to się okaże następnym razem
Kasia.... współczuje z tą łyżeczką ale to chyba sie czeka jakiś czas u małych dzieci do wydalenia trzymam kciuki
Młodak zdrowia dla was
Mój kręgosłup dał sobie na wstrzymanie i dziś czuje się lepiej . Po nocnej 20 minutowej rozmowie z tatusiem spałam jak dziecko już tylko 3 tygodnie!!!!!!!!! a robaczek raz dziennie kopniak na dzień dobry:-)
Zaraaz się wybieram po łupy dziś dostawa w ciucholandzie....morze jakieś spodnie dorwę na siebie może bo zawsze 200 osób na wejściu jakby za darmo rozdawali:-):-)

Dziewczyny czy zdarzyło się wam że na zwolnieniu lekarskim kontrolował was ZUS CHODZI O ZWOLNIENIE W CIĄŻY CZYLI B-1.....
Ja już słyszałam różne historię i kontrole częste i z ciekawości poszłam do zusu i zapytałam i pani powiedziała że niekontrolują ciężarnych bo to zwolnienie B-1....:-D

Witajcie! Obudzono mnie dziś o nieludzkiej dla mnie porze (8 z minutami) - kurier z paczką z dywanikami do łazienki oraz brand new szczotką do kibla... czy to jest warte zrywania się w popłochu?! :p A jak odebrałam kiblowe gadżety, to zadzwonił dostawca zakupów z pytaniem, czy może wpaść 3 h wcześniej, bo akurat mu pasuje. Pozwoliłam, tylko zamiast dzień dobry, powiedziałam do niego dziękuję... a jak już wszystko wniósł, to prawie zamknęłam mu drzwi przed nosem, zapominając, że haloooooo chyba jeszcze muszę zapłacić! Mimo wszystko niech żyją zakupy online!!!

mlodak, gratuluję małego mężczyzny!

A ja sie tylko witam szybciutko... i zbieram sie do lekarza!!! od 12 prosze bardzo o kciuki!!! Z racji tego ze moja mamuska mieszka na tym samym osiedlu co przyjmuje moj lekarz a jest to drugi koniec miasta i rzadko sie widujemy co z nami napisze dopiero pewnie pod wieczor, bo bede siedziec u mamci :))

Buziaku, gdzie jestes???!! cos zamilkłas?

Witam:)
Lena a próbowałaś gorące słodkie mleko wieczorem pić? To naprawdę pobudza dzieciaczka.

Ja w poprzedniej ciąży od 4 miesiąca nie mogłam jeść kompletnie nabiałów,mleka,jogurtów,jajek,serów... nic kompletnie nic i mała miała skazę białkową.Nadrabiałam białko mięsem i rybami. Za to teraz mogę jeść wszystko i bardzo się z tego cieszę.

PaulinaMaria kobiet w ciąży nie mogą kontrolować, bo od kilku lat jest taki przepis,nie wiem jak dokładnie brzmi ale chodzi o to,że kobieta w ciąży ma prawo wykorzystać 270 dni zwolnienia lekarskiego.
Ja np czułam się dobrze ,ale poszłam na zwolnienie ponieważ warunki pracy mam nie najlepsze i córka szefowej dała mi do zrozumienia,że mi nie przedłużą umowy,bo zaszłam w ciążę.

Co do smoczków, butelek pewnie mnie skrytykujecie, ale ...
mojego meża siostra ma teraz pol roczne dziecko...ktore od poczatku nie chcialo smoczka.... malutka jest mega niespokojna ciagle placze przy zasypianiu... w sumie to ciagle placze.... smoczek napewno by ją uspokoil ale nie chciala go i szwagierka musiala przed snem juz po karmieniu daj jej chociaz pogrysc cycka zeby mala zasnela... tak wiec ja mam zamiar dawac mojemu dziecko niemalze od razu smoka.

Dorota, to ze czyjes dziecko było niespokojne bez smoka nie oznacza, ze Twoje tez bedzie;-) Z tym smokiem to spokojnie, poczekaj ;-) Smok oprócz tego ze uspokaja to moze zepsuc zgryz czy miec wpływ na mowę ... A moze Wasz maluch bedzie spokojniutki i bez swietnie da sobie rade!!:rofl2:

Co do smoczka to też bym chciała mieć smoczkowe dziecko :) .

czemu????? ;-)

No to ja jestem inna... ja od dziecka uwielbialam chodzic do dentysty i moment jak wiertlem dojezdza do nerwu zeba.... wbijanie igiel u lekarza, szczepionki... :)

:szok::szok::szok:

a mogę niesmiało zapytac co Cie w tym pociąga???:happy::rofl2:
Na miejscu Twojego jeszcze "faceta" bałabym sie z Toba isc do łóżka;-):happy2:

Jesteśmy

Dzidzia jest zdrowa, pan doktor wszystko kilkakrotnie dokładnie nam pokazał i stwierdził że malutka rozwija się idealnie

ja to wiedziałam od początku:-p ;-)

:eek: no tak jednych pocieszylam innych zalamalam. ja wiem po sobie ze to co mi mama opowiadala o swoich porodach to mialam to samo tylko przynajmniej mnie na koncu pocieli a jej nie chcieli i sie meczyla prawie 40 godzin a ja "tylko" 21:rofl2::confused2: niby to sie zapomina i takie tam ale ja sie dziwnie z tym czulam ze sie tak wymeczylam bo chcialam normalnie rodzic a tu mialam cc w koncu i do teraz slysze teksty w stylu "mialas cc to co ty wiesz o rodzeniu" :crazy: nie no kuzwa nic nie wiem:confused2: wrrrr
jakos to bedzie. juz sie nie wycofamy i urodzic i tak musimy.

a gdzie jest BUZIAK i AVO i PAULINA ??!!na fb Avo byla wiec prosze sie przywitac:-p

juz jestem jestem:-D:-D
Co do porodów to cos w tym jest!!!
Moja babcia, mama i siostra rodziły niemal identycznie;-)

Dorota
Też często bywamy w pierogarni,często właśnie po wizycie u ginka bo niedaleko przyjmuje ,i jeszcze jest fajny Manekin-naleśnikarnia:)

Mlodak gratuluję synka:)

A ja kocham MANEKINA!!!!!!!!!!! Takich naleśnikow jak u nich nie jadłam juz nigdzie:baffled:

MsMickey myslisz ze wzrost rodzicow ma sie do wzrostu dziecka? Wydaje mi sie ze chyba nie . ;P Podkreslam chyba. np. moja mama ma moze z 165 moj tata cos kolo 180gora185 ja jak sie urodzilam mialam 62cm. ;o
moj P jak sie urodzil mial 52 a jego mam cos w wzroscie mojej mamy jego tata cos w wzroscie mojego taty

jeszcze liczy sie wzrost i geny dziadków itp moj ojciec jest niski a brat wysoki - w mamy tatę;-)
Dzieci z rodziców maja po 50% genow, z dziadkow po 25%, pradziadkow 12,5%.... ;-)

kurczę ja od 3dni nie czuję wogóle ruchów dzidzi ;( nic kompletnie nic nawet takich delikatnych zaczynam troszkę się denerwować. A wizyte dopiero 1.02 mam. Macku niestety te 0-3 nie wiem na jak długo, ale może odpowie ktoś kto się ''zna'' ;)

spokojnie spora czaesc z nas tak ma badz miała;-)

MatMaks - Gratuluję córeczki!!!

mlodak - gratuluję synka!!! A wysypka jak nie po chlebie to mogła mu wyjsc po czyms innym - nie masz co sie gryzc!!! Przeciez nie zrobiłas mu tego celowo a zycie czasem płata nam takie figle

Wczoraj i ja byłam u lekarza. Jestem w 20 tygodniu, a dzidzia wygląda na 17... Nie wiem dlaczego jest taka malutka i martwi mnie to :-(. Nadal nie wiem też, czy to chłopiec, czy dziewczynka, ale taka kruszyna, to pewnie jednak dziewczynka. Lekarz zmniejszył mi dawkę tabletek z 9 na 6- zawsze to postęp :tak:, no i w czwartek mam iść po skierowanie do szpitala na luty, a tak bardzo nie lubię tam jeździć :-(, ale najważniejsze, żeby z dzidzią było dobrze.

A no tak! Wiecie już, że luteina dla ciężarnych nie jest już refundowana? Gdyby chodziło np. o uregulowanie miesiączki, to refundacja jak najbardziej, ale jeśli chodzi o ciążę, to już nie.

Rozumiem ze szpital, po to by spr co z malenstwem tak??? Nie martw sie napewno chodzi o to ze jest poprostu drobniutkie!!!!!!! A czemu dopiero na luty a nie odrazu????
Co do luteiny i priorytetow - słów brak:szok::szok:

Doczytac Was po 1dniu to dramat jakis... strony sie nie koncza i z 1strony to fajnie ale jak ktos ma zaległosci to współczuje!!!:baffled:

Sicil - pieprzyc przyjaciółeczke męża i jej "porównywanie"!!!! Ja własnie tym bardziej chciałabym byc indywidualna i nie kopiowac czegos po kims tylko dlatego ze ktos cos kupił czy zrobił:baffled: To chore dosłownie! A i dziecka od poczatku uczy sie snobistycznego podejscia do zycia
:baffled:

Witam!

Agaundpestka nawet nie wiesz, jak dobrze Cię rozumiem ;-). Mój pies ma bardzo słaby żołądek- wystarczy, że zachłyśnie się wodą i zaczyna zjadać wszystko na swojej drodze, aby zacząć zwracać- zazwyczaj w nocy :dry:
to chyba do mnie ;-) właśnie zaraz muszę z psina jechać do weta bo z doopki krew leci zamiast kału:-(

Ja to po śniadanku jestem. W ciązy jestem fanką kanapeczek...obiadu mogę nie jeść, ale kanapki z serem, jajkiem, ogórkiem i pomidorem muszę zjeść :-D
ja też!!!:-D na śniadanko zjadłam, to co powyżej plus wędlinka :-) poza tym w ciąży w ogóle nie smakuje mi mięso (za wyjątkiem gyrosów itp), za to wszystko co słodkie to bym chłonęła kilogramami, dlatego też w ogóle nie kupuję słodyczy, bo i tak by nic nie przetrwało :rofl2:

sicil strasznie współczuję, wiem co za tortury przechodzisz, mnie tak dziadkowie z kuzynką porównywali, ona zawsze była cacy, a ja be :baffled:

Ostatnia edycja:
Dzień doberek!!!!!!!!!

Zaraaz się wybieram po łupy dziś dostawa w ciucholandzie....morze jakieś spodnie dorwę na siebie może bo zawsze 200 osób na wejściu jakby za darmo rozdawali:-):-)

Dziewczyny czy zdarzyło się wam że na zwolnieniu lekarskim kontrolował was ZUS CHODZI O ZWOLNIENIE W CIĄŻY CZYLI B-1.....
Ja już słyszałam różne historię i kontrole częste i z ciekawości poszłam do zusu i zapytałam i pani powiedziała że niekontrolują ciężarnych bo to zwolnienie B-1....:-D
Ja strasznie nie lobię takich tłumów :no: A już w ogóle wkur.... mnie osoby, które wręcz wyrywają mi coś z ręki :wściekła/y: Dlatego w dzień dostawy się raczej nie wybieram :no:

A co do kontroli ZUS to z tego co wiem, częściej kontrolują osoby prowadzące własną działaność, niz takie pracujące gdzieś na etacie.

A ja sie tylko witam szybciutko... i zbieram sie do lekarza!!! od 12 prosze bardzo o kciuki!!!
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :tak:

reklama
A ja sie tylko witam szybciutko... i zbieram sie do lekarza!!! od 12 prosze bardzo o kciuki!!! Z racji tego ze moja mamuska mieszka na tym samym osiedlu co przyjmuje moj lekarz a jest to drugi koniec miasta i rzadko sie widujemy co z nami napisze dopiero pewnie pod wieczor, bo bede siedziec u mamci :))

Buziaku, gdzie jestes???!! cos zamilkłas?

no to miłych ploteczek i smacznego u mamy :))

Umilkłam, bo wczoraj miałam ten pogrzeb a wieczorem wiecie co mi P powiedział? ;((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

Ze przez jakis czas musi brac kompa do pracy a mamy jeden sprawny to wiecie co to oznacza???????? ;((((((((((((((((((((((((((
Nawet boje sie pomyslec, ze kilka dni bede bez Was, nie chceeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!

Do góry