reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

na 56 cm nie ma sensu za duzo, dzieci szybko wyrastaja:tak:
Mi wiele nowych zostalo co kupilismy dla Kuby, On w ogole malo co uzyl 56:-D nawet z 62 szybko wyrosna nasze Szkraby:tak:

reklama
Owszem wróciłam od gina ok. 16, ale chwilę po mnie wrócił mąż z pracy i po 5 minutach wpadł bladozielony do kuchni. Okazało się, że całe uda, pośladki i dłonie ma w dziwnej wysypce. Wystraszyliśmy się konkretnie, więc od razu w auto i do szpitala bo lekarz rodzinny stwierdził, że już go nie przyjmie bo jeszcze ma 12 pacjentów i jest za późno (zamierzam napisać skargę bo jasno się wyraziłam, że jestem w ciąży i boimy się).

W szpitalu jak czekalismy na swoją kolej to Krzyśka coraz bardziej wysypywało. Miał już zajęte całe dłonie, zaczęło się rozchodzić na przedramiona, zaatakowało też twarz i szyję z tyłu. No wyglądał jakby go pogryzło stado komarów, bo nowopowstające krostki były jakby z pęcherzem, potem robiły się mniejsze, ale różowe, a na koniec rozlewaly się w wielkie czerwone plamy. Masakra.
Na szczęście okazało się, że nie jest to nic zakaźnego. Zwykła pokrzywka, którą może mieć każdy raz w życiu lub co jakiś czas nawet przez pół roku, a potem spokój do końca życia. Dostał 2 zastrzyki w dooopsko o Zyrtec od jutra. Kazano nam jeszcze poczekać 30 minut, ale ewidentnie po 10 minutach już była poprawa.
Jak zapytaliśmy po czym to może być to się okazało, że od wszystkiego dosłownie - jedzenie, picie (nawet takie które wczesniej się jadało), słońce, woda, zimno..... W każdym razie miało ustąpić w ciągu 4-6 godzin.
:szok:
Nieźle! Dobrze, że to tylko wysypka...
hehe a jak sie potwierdza ze jak rodzice wysocy to i dziecko duze to ja nie mam co kupowac na 56cm ;p ja mam kolo169 moj P ma 195. No ja mojemu tak gora do ramienia siegam ;o
U nas jest jeszcze ciekawiej - ja 160, M 196 ;-)

na 56 cm nie ma sensu za duzo, dzieci szybko wyrastaja:tak:
Mi wiele nowych zostalo co kupilismy dla Kuby, On w ogole malo co uzyl 56:-D nawet z 62 szybko wyrosna nasze Szkraby:tak:
No a jak wypadają te ciuszki na których piszą 0-3m? Na jak długo zwykle starczaja?

kurczę ja od 3dni nie czuję wogóle ruchów dzidzi ;( nic kompletnie nic nawet takich delikatnych zaczynam troszkę się denerwować. A wizyte dopiero 1.02 mam. Macku niestety te 0-3 nie wiem na jak długo, ale może odpowie ktoś kto się ''zna'' ;)

Wiecie te 0-3 miesiace to ja mialam akurat na te miesiace mimo, ze "olbrzymka" mialam:-D a wiem, ze kolezanka nawet do 5 msc dociagla:szok: a dziecko urodzilo sie z waga ponad 3 kg:tak:
a np. 3 -6 jeszcze na dluzej starczaja moim zdaniem :)

aa ten rozmiar 0-3 to na samym poczatku jest troche za duzy, chyba ze dzieciatko naprawde urodzi sie duze

No właśnie te bodziaki mi się podobały ale ja już mam sporo małych a szkoda bo były nowe tylko wyprane,a te z napisami o mamie i tacie są na czasie hihi.

polaa - dla takich wysokich i szczupłych (nawet bardzo szczupłych) dzieci, to najlepsze są z Next-a. Moja Alinka takie tylko miała, bo inne jej z ramionek sie zsuwały, a te są szczupłe i długie. Alina tez jest na swój wiek bardzo wysoka (póki co), a szczupła. Tydzień temu byłyśmy właśnie na spóźnionym bilansie 3,5 latka to mi powiedziała sama pielęgniarka (sama tez wiem, bo widzę po ubrankach jakie nosi).

polaa - dla takich wysokich i szczupłych (nawet bardzo szczupłych) dzieci, to najlepsze są z Next-a. Moja Alinka takie tylko miała, bo inne jej z ramionek sie zsuwały, a te są szczupłe i długie. Alina tez jest na swój wiek bardzo wysoka (póki co), a szczupła. Tydzień temu byłyśmy właśnie na spóźnionym bilansie 3,5 latka to mi powiedziała sama pielęgniarka (sama tez wiem, bo widzę po ubrankach jakie nosi).

Ja tez najwiecej kupuję ubranek dla Kuby właśnie w Next-cie bo po pierwsze tak jak piszesz sa dla wysokich a szczuplych:tak:
Jest to chyba jedyny sklep, z ktorego Mlody ma ubrania na swoj wiek, ale spodnie juz nie bo za krotkie.
A po drugie sa sliczne te ubranka, teraz jak byla wyprzedaz w grudniu to kupilam pare unisex-ow, szkoda, ze plci nie znalam jeszcze:-( ale na pewno nadrobię:-D

Next jak ja Wam go zazdroszczę :)

A ja znowu spac nie mogę :( mimo, ze wstałam o 7ej rano kawy nie piję na spacerze byłam:confused2:a rano trzeba wstać, bo praca śpi u mnie więc do szkoły muszę go odtransportować.

reklama
Do góry