reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

kasiulka
to dzięki bogu, że ona to połknęła a nie zakrztusiła się tym kawałkiem plastiku!! Będzie dobrze ale współczuję szczerze przeżyć

Dziewczyny gruszki są bardzo niezdrowe, już to przerabiałam, tylko ten aspirator kupujcie, gruszka za mocno zasysa i robi w małym nosku krwiaki dlatego wymyślili aspirator bo jest delikatniejszy

A co do butelek to jasne że nie ma różnicy czy mała czy duża, będzie potem tylko problem przy spacerze, żeby wszsytko do torby zmieścić i wtedy mniejsza np na wodę jest bardzo przydatna. Ja na początku jak wielbłąd obładowana wychodziłam bo wydawało mi się, że wszsytko w razie czego musze przy sobie mieć, dużo się zresztą w tej kwestii nie zmieniło hehe, dlatego wózek z dużym koszem to jest to!
Flaszki miałam avent i były ok ale się zużyły , teraz chcę tomee tipee.

pola
zdrowia dla syneczka!

reklama
karamija- no wlasnie ja tez zawsze bylam zdania ze gruszki sa niezdrowe, ale sa takie gruszki z ogranicznikiem- ktore zasysaja delikatnie tylko na poczatku noska- ja widzialam u mojej kolezanki i bylam w szoku, drugie, ze ona nie przyciskala tej gruszki do skory. Mala byla spokojna, natomiast na sam widok rurki od katarka dostawala spazmow, a pozniej to juz w ogole rozpierducha... :dry:
W konsekwencji 30sekund uzywania karatka konczyla sie na min 15 min uspakajania dziecka, ktore mialo spazmy az...

delwer- no ja wlasnie o tym brownie sie naczytalam i chcialabym je wyprobowac, bowiem kolki mnie przerastaja :baffled:

W wakacje synek znajomych połknął złotówkę i niestety leżał w szpitalu bo to metal,ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło.Została tylko ksywa"Złotówa"

Kamila
będzie dobrze zobaczysz, trzeba poznać opinię kilku lekarzy.

sicilpol ja ufam firmie tommee tippe,moja bratowa miała wszystkie akcesoria i była zadowolona i teraz koleżanka też ma butelki i smoczki. Małe butelki ma 2 i duże 2 ,małe używa do wody,herbatek,soczków,a duże do mleka,kaszki ,zupek. Też nastawiam się na tą firmę,przede wszystkim butelki i laktator.

Wiecie co tak pisalysmy chyba wczoraj ze luty sie JUZ rozpakowuje to wlazlam na marzec a tam tez juz, no to wlazlam na kwieciec i dzisiaj pierwsza kwietrniowka sie rozpakowala!!!!tak wiec dziewczynki zaciskamy nozki i obyjak najdluzej bo cholera kwiecien jakos tak niebezpiecznie blisko czerwca sie zrobil:baffled:

Też słyszałam, że podobno po cc dłużej dochodzi sie do siebie niż po naturalnym poorodzie

Mnie bolało po CC bardzo długo, jakieś 2 tygodnie, do tego źle wspominam cewnik który mi włożono przed operacją, i ten rwący ból w brzuchu.

Pierwsze wstanie po CC - porażka, ból, robi się słabo. Pamiętam że jak wstalam to od razu mi się słabo zrobiło z bólu i spociłam się jak mysz :-(

z tym wstawanim po cc to rzeczywiscie fajnie nie jest, w sumie zalezy kiedy pogonia cie do wstawania., ja sie tez cewnika balam przy cc ale nawet nie wiedzialam kiedy mi go zalozyli bo juz bylam znieczulona, i jakby nie ta "wybuchnieta;)" blizna to cc bylaby naprawde spokoa tak to jezdzilam codziennie do szpitala z ta blizna bo dreny mialam zalozone.
juz pytalam ale nikt chyba nie odpowiedzial...czy Was po cc teraz tez blizna swedzi?bo mi od kilku dni to spokoju nie daje i boje sie ze cos sie tam dzieje bo chodze i sie drapie:/

Kasiulka to faktycznie nie za ciekawe przezycie z cc mialas.

Blond ty tak nie strasz bo az mi sie goraco zrobilo jak przeczytalam Twojego posta.

Ale mnie zmoglo, dobrze ze maz wstal wczesniej przed nocką i wykąpał Młodego:tak: Jutro lekarz.

Lena ja jak juz wspomnialam po cc doszlam bardzo szybko do siebie:tak:
wiec nie ma reguly;-)
ale pamietam kuzynke jak dlugo dochodzila do siebie:-(
I jak u mnie zapadla decyzja o cc to mialam przed oczami jej widok jak sie meczyla i sie niezle przestraszylam no ale ominelo mnie to Dzieki Bogu:-)

Nic lece sie kąpać, dobranoc ;-)

edit. blond mnie tez swedzi, po prostu skora sie naciaga;-)

Ostatnia edycja:
reklama
sicilpol ja ufam firmie tommee tippe,moja bratowa miała wszystkie akcesoria i była zadowolona i teraz koleżanka też ma butelki i smoczki. Małe butelki ma 2 i duże 2 ,małe używa do wody,herbatek,soczków,a duże do mleka,kaszki ,zupek. Też nastawiam się na tą firmę,przede wszystkim butelki i laktator.

No ja tez sie nastawiam na tommee, ale intryguje mnie ten brown's
Na poczatku chcialam wszystko medela, ale niestety ceny mnie powalaja na kolana :baffled:
Chociaz laktator jesli bedzie trzeba, to jednak medela zakupie :tak:

Kamilka- no wlasnie, ale prosiak ze mnie, ja tu o butelkach, a kciuki trzymac to coooo ehhh, trzymam trzymam i bede trzymac, ale z pewnoscia bedzie oki, tak trzeba wierzyc i tak bedzie :tak:

Blond- yyy ale wszystko ok u tej kwietniowki?

Kasiulka- no wlasnie mnie cc troche przeraza, oczywisice jak trzeba to trzeba, ale pewnie dlatego, ze nie wiem co za bol mnie czeka, to jakos bardziej pisze sie na sn :tak:
Hania juz spi? Byla spokojna?

Do góry