reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Dziewczyny no i jak wrażenia? Czasami powtarzają ale tego odcinka jeszcze nie oglądałam. Ta pierwsza blondyna szok jakoś tam jej pomagali wyciągnąć i coś non stop się urywało. Przerażające - strach było oglądać - może co wrażliwsze nie oglądajcie. A ta druga blondyna to chyba właśnie się zesrała bo mówiła, że coś z niej wyszło ale na pewno to nie dziecko bleeehee

Sicilpol Porodówka dziś leciała na TLC chyba od 16:30

A ja chyba wolę sn przemęczę się no dobra niech będzie 15 czy 20 godz ale podobno szybciej się dochodzi do siebie po porodzie. Po cesarce to rana, ciągnięcie szwów brzucha, niech się wda zakażenie to będzie się paskudzić, no i tyle tych powikłań po cc może się przydarzyć. Podobno?!

Też słyszałam, że podobno po cc dłużej dochodzi sie do siebie niż po naturalnym poorodzie

Dziewczyny jaki ja koszmar dzisiaj przeżyłam.. Hania jak jadła zupkę to ugryzła i połknęła kawałek łyżeczki, dość duży. Byliśmy w szpitalu ale ponieważ to jest plastik lekarz nie zrobił RTG bo nie wyszłoby nic, kazali czekać aż wydali, muszę przez najbliższe dni przeglądać Hani kupę w poszukiwaniu łyżeczki, jak nie wydali to jeszcze raz szpital :-(

ojj.. napewno mała to wydali raz dwa i będzie wszystko dobrze ;)

reklama
ja jak byłam mała miałam jakieś 3 latka to jedna moja babcia uczyła mnie że żółte tabletki (chodzi o wit. C bo nie chciałam jej łykać bo była kwaśna ) to tabletki na świra i zawsze je łyknęłam, pewnego dnia jak druga babcia mnie szykowała do przedszkola postawiła mnie na taborecie w kuchni i poszła po ciuszki dla mnie, a ja zauważyłam żółte tabletki u niej w kredensie i zjadłam cały listek, co się okazało zjadłam tabletki na serce i erka na sygnale wiozła mnie do szpitala na płukanie żołądka :nerd: :szok: :baffled:

Mamina a wiec zapodaje wyniki moich dzisiejszych lodnych poszukiwan :cool2:

SUDOCREM krem na odparzenia odpieluszkowe
FRIDA filtry zestaw DO ASPIRATOR FRIDA 10 sztuk
FRIDA aspirator do nosa noska + 4 FILTRY
FRIDA spray do nosa SÓL WODA MORSKA 280 dawek
BEZPIECZNE NOŻYCZKI niemowlęce Tommee Tippee
Tommee Tippee POJEMNIK DOZOWNIK mleka w proszku
Tommee Tippee WKŁADKI LAKTACYJNE 50 szt MEGA PAKA
Tommee Tippee smoczek uspok. STYLE 0-3m 1 szt
Praktyczna SZCZOTKA do butelek i smoczków TANIO
Pojemnik na smoczek miś BabyOno 0% BPA niebieskie
Praktyczna PRZYKRYWKA DO BUTELEK Tommee Tippee
Gryzak elastyczny z grzechotką BabyOno zielony
Pieluchy Pieluszki FLANELOWE kolorowe FLANELA
Tommee Tippee pojemnik na mleko 1 sztuka 0% BPA
Silikonowe osłonki na piersi sutki Tommee Tippee
Tommee Tippee bezpieczne cążki essentials
BEZPIECZNE patyczki z ogranicznikiem Canpol 56 SZT
WIELORAZOWE majtki poporodowe siatkowe 2 szt. XL
Wkładki LECZNICZO-CHŁODZĄCE 6 SZT Tommee Tippee
GRUSZKA do nosa z miękką końcówką Canpol kolory
Poporodowe ginekologiczne PODKŁADY dla kobiet 34cm
Pieluchy tetrowe 80x80 cm PODWÓJNIE TKANE tetra
Piszcząca kaczuszka do kąpieli Canpol piękne wzory (dla meza, by tez cos mial)
Grzebień i szczotka do włosów piękne kolory
PODKŁADY poporodowe higieniczne MAMMA 10 SZTUK
Zestaw ANTYKOLOWY Tommee Tippee 0%BPA
Chociaz po namysle chyba kupie pojedyncze butelki, bo jak maly mi oleje tommee tippee, to zostane z calym zestawem...
Butelka ANTYKOLKOWA 260 ml Tommee Tippee + CZUJNIK
i koniecznie chce sprobowac tej butelki, bowiem ponoc jest super
BUTELKA ANTYKOLKOWA SZEROKA DR BROWN'S 120 BROWNS

Plus od mamy juz tak ogolnie z Polski:
Linomag
Maść Majerankowa
Krem Bambino
Alantan Plus
Saszetki Tantum Rosa
Koszulka do karmienia Muzzy
Herbatka Hipp na laktacje
No to poszalałaś ;-) Wrzuć to może do wątku wyprawkowego :tak:

Kasiulka mała strzeli kupkę i mam nadzieję że szybko będzie po strachu

Delwer Maćku dobrze mówi, to usg mamy jutro i to będzie wszystkim już znane 4d ale bardzo dokładne podobno, zobaczymy
Miło że o nas pamiętałaś

Jestem dziś sama na noc bo maż ma 24 i tak żeby nie myśleć przed jutem zbyt dużo przeglądam allegro i mam pytanie do doświadczonych już mam
Jak to jest z tymi butelkami?
We wszystkich zestawach są butle 150 i 260 i zastanawiam się czy te mniejsze są konieczne? Wydaje mi się że z większej można tak samo karmić jak z małej tylko z mniejszą zawartością ale może się mylę.
Czy może nie któraś uświadomić?

Macku- poki co to tylko lista :tak: jest tam pare rzeczy pewnie niepotrzebnych, czy zdublowanych (nozyczki/cazki) ale wole miec wiecej, niz mi czegos mialoby zabraknac :tak:

Tialana- z butelkami to najlepiej kierowac sie chyba nie wielkoscia, tylko miesiacami dziecka, bowiem male sa dlatego, ze maja tez maly otwor, nie tylko gramature- wiesz... by interes sie krecil i wiecej sie ich kupowalo ;-) ale mysle, ze nie stoi nic na przeszkodzie, by kupic np 260ml i do tego smoczek 0-3m- ale moze sie myle, tez prosze o wypowiedz doswiadczone mamuski :tak:

Dziewczyny, antidotum na nasze dzisiejsze krwawe rozwazania :tak:
Porodowy Biznes (Napisy PL) 02/09 - YouTube
Porodowy Biznes (Napisy PL) 02/09 - YouTube
Porodowy Biznes (Napisy PL) 03/09 - YouTube
Porodowy Biznes (Napisy PL) 04/09 - YouTube
http://www.youtube.com/watch?v=oLHEu3rqN38&list=PLDAD862863ECC14A1&index=5&feature=plpp_video (ten niestety nie dziala buu)
Porodowy Biznes (Napisy PL) 06/09 - YouTube
Porodowy Biznes (Napisy PL) 07/09 - YouTube
Porodowy Biznes (Napisy PL) 08/09 - YouTube
Porodowy Biznes (Napisy PL) 09/09 - YouTube

Sicil ales zaszalala.ale wiesz ja tez bede kupowac te *******ki u tego sprzedawcy heheh juz jakis czas temu go upatrzylam przy okazji szukania pokrowcow na przewijak i przescieradla bo po mlodym nie wygladaja a ten ma tanie.

Tialana pewnie ze masz racje, ja kupie te duze 260, ale jedna 150 ml na herbatki kupie:) jakos sie tak przyzwyczailam ze mleko z duzej a herbatka z malej i do torebki na spacerze mniej miejsca. a potem 330 ml sie bedzie kupowac hihi:D mlody pozniej musial te najwieksze miec bo taki mleczny zarlok byl ze sie nie miescilo mleko z woda przed wymieszaniem w butelce z kaszka. tyle ze ja jednak chyba aventa kupie chociaz tommee korci,ale u nas nie bardzo wypalil i sama nie wiem teraz.mam jeszcze 7 butelek avent po mlodym i nie wiem czy czasem tylko nowych smoczkow do nich nie dokupie,chociaz czytalam ze ten plastik z butelki tez po jakims czasie sie zuzywa i powinno sie butelki kupowac co kilka miesiecy ale kto tak robi?i pewnie to jakis producent butelek wymyslil..

sicil do butelek zazwyczaj daja najwolniejsze smoczki wiec to jeden pies tak naprawde, w opisach aukcji jest napisane z jakim smoczkiem bo czasami sie spotkalam ze z trojprzeplywowymi daja ( np avent tak mial ze albo 1 daja albo trojprzeplywowy a on jest od 3 miesiaca) z tymze na wiekszych butelkach podzialka zaczyna sie wyzej, np na malych jest od 30 ml a na wiekszych od 60 ale to tylko pierwsze kilka dni dziecko je tak malutko a na poczatku i tak z reguly sie jeszcze karmi piersia nawet jak nie bardzo sie chce

Ostatnia edycja:
Sici gruszka i frida to chyba maja to same znaczenie, ja osobiscie gruszek nie lubie. A tego sprzedawce tez znalazlam ostatnio :) bedzie mial z nas zarobek.

Kasiulka mam nadzieje, ze Hania szybko pozbedzie sie tego plastiku.

Pola zdrówka dla małego.

Ja dziś miałam ochote na naleśniki i pomyślałam, ze zrobie w pracy :) mój podopieczny z tatą bardzo się ucieszyli, ale ja w czasie smażenia jednego spróbowałam i na tym się kończyło, przeszedł mi smak.

agaundpestaka- no frida to jest ten odkurzaczyk ;-)
ja wezme i to i to, bowiem tak sobie pomyslalam, ze jak maly bedzie smarkolil porzadnie, to bez fridy sie nie obejdzie, a taka gruszka do noska, to do codziennej pielegnacji ewentualnych bobków ;-)

Sicilpol frida to jest to co sama ciagniesz a do odkurzacza podlacza sie co innego, chyba to sie katarek nazywa.i wtedy ciagnie odkurzacz a nie ty:)ale zeby nie bylo bo ta frida oczywiscie lepsza niz gruszka ale dzieci nie kochaja jej tak samo mocno jak rodzice...delikatnie mowiac

reklama
tialana pamiec slaba ale o janwazniejszych sprawach nie zapominam. Trzymam kciuki za jutro i wierze ze bedzie dobrze

co do butelek to zdecydowanie polecam browna. Ja kupilam te wieksze i tylko smoki zmienialam. To chyba pierwsze butelki faktycznie antykolkowe a nie antykolkowe tylko z definicji...smoczki polecam mambaby dzieciaki je uwielbiaja....

Do góry